Roses av Irwin

Demetri Mitchell får ros fra en som vet bortimot alt om hvordan det er å spille venstreback for Manchester United.

Denis Irwin er en United-legende, og var den desidert beste venstrebacken i Premier League i en årrekke. Han er dermed en mann vi gjerne hører på når det er snakk om andre backer.

Demetri Mitchell har ikke akkurat oppnådd like mye som Irwin ennå, men er fortsatt bare 20 år, og etter at han ble kraftig satt tilbake av en skade for noen år siden, har omskoleringen til venstreback hittil sett spennende ut.

IRWIN: Heldigvis kan iren mer om backspill enn om surfing.

I mai debuterte Mitchell for førstelaget, og gjorde det svært bra mot Wilfried Zaha og resten av Crystal Palace, og nå er han med på sommerturnéen med førstelaget.

– Jeg har sett ham spille for U23-laget, og ble imponert. Han startet jo karrieren sin som venstreving, og du kan se det i ham, mye på samme måten som med Antonio Valencia, sa Irwin om Mitchell ifølge ManUtd.com.

– Han spilte en fantastisk kamp mot Crystal Palace i den siste kampen for sesongen. Dette er en herlig erfaring for ham, å komme med på turnéen for forste gang, og å få lære fra eldre spillere om hva som skal til for å slå gjennom på dette nivået – å lære om den harde jobben og dedikasjonen som er nødvendig i en klubb som Manchester United.

– Jeg tror det vil gjøre underverker for selvtilliten hans, og jeg er interessert i å se hvordan han utvikler seg. Venstreback er en posisjon der mange spilte sist sesong – Darmian, Blind, Rojo, Shaw og til og med Young – så det kan være en åpning der for ham. La oss se hvordan han klarer seg.