Rooney vil bli i klubben

MANCHESTER: – Jeg har vært her i 13 år. Selvsagt har jeg lyst til å bli her, sa kapteinen under torsdagens presssekonferanse.

Flere har den siste tiden spekulert i hvorvidt Wayne Rooney kommer til å bli i United etter denne sesongen eller ikke.

Tilbud fra både USA, Kina og selv gamleklubben Everton skal ha kommet engelskmannen for øre, og skal vi tro ryktene kunne han sågar forsvunnet ut portene utenfor overgangsvinduet da en kinesisk klubb ønsket å hente ham i februar.

Under torsdagens pressekonferanse ble engelskmannen konfrontert hardt med flere spørsmål om både benketilværelsen og sin fremtid på Old Trafford. Til slutt kom han med et konkret svar.

– Jeg har fokus på det som skjer i morgen og tenker på hvordan jeg kan hjelpe laget til å nå finalen. Om jeg har lyst til å bli i klubben? Jeg har vært her i 13 år, Selvsagt har jeg lyst til å bli her. Jeg vil spille fotball, sa United-kapteinen.

– Skulle gjerne spilt mer

Spillerne som deltar på disse pressekonferansene pleier som regel å starte kampen etter. Men Rooney spilte mesteparten av kampen mot Arsenal, og kan derfor risikere benk mot Celta.

BENKET: Wayne Rooney slapp ikke innpå da United måtte ha ekstraomganger for å slå ut Anderlecht av Europa League.

Det er noe kapteinen har fått en solid mengde erfaring med denne sesongen. Dette er den første der han ikke har vært en klar nøkkelspiller for de røde djevlene.

– Det er alltid vanskelig å sitte på benken for du ønsker å spille så mye som mulig. Men jeg må sørge for at jeg er klar når manageren vil at jeg skal spille og gi mitt beste for laget, sa han.

Da han til slutt ble satt ut av førstelaget noen få kamper uti sesongen, virket det som det satt ekstremt langt inne for Mourinho. Det ble også et hett tema i britisk presse.

Etterhvert har det å benke Rooney imidlertid blitt mer eller mindre en selvfølge, og han fikk spørsmål om følelsene hans rundt å sitte på benken har endret seg.

– Jeg skulle gjerne spilt mer enn det jeg har gjort, men noen ganger er det slik at du ikke kan spille så mye som du vil. Det har blitt gjort et stort nummer ut av at jeg ikke har spilt så mye, men jeg tenker bare på å hjelpe laget, sa han da.

Drømmer om triumf

Spørsmålene om fremtiden og benketilværelsen kom imidlertid ikke før etter journalistene hadde blitt varme i trøya. Det første United-legenden ble spurt om, var hvor viktig kampen mot Celta er for ham, ettersom han ikke har vunnet dette troféet før.

I FORM: Scoringsmessig er Rooney inne i en av sine beste perioder denne sesongen, med nettsus både mot Swansea og Burnley.

– Jeg har vært med på å tape en supercup, men ellers har jeg vel vunnet det meste minus denne turneringen. Dette er en stor sjanse for oss til å nå finalen og vi vet hva som venter om vi vinner den. Det blir en viktig kamp, sier han.

Han håper likevel sesongens EL-finale blir et engangstilfelle. United drømmer om å en plass blant de aller gjeveste. I Champions League.

– Det er der denne klubben hører hjemme. Først og fremst må vi fokusere på å vinne kamp for kamp så får vi tenke på bonusen som venter etterpå. Men det er i Champions League vi ønsker å være, sier han.

Videre fikk han spørsmål om han sitter med en annen følelse i forkant av en EL-semi enn foran en CL-semi:

– Dette er en semifinale og da tenker du på at du bare er ett steg unna finalen. Vi har en veldig god sjanse til å nå finalen om vi spiller opp mot vårt beste i morgen.

Klokkertro på José

Resten av pressekonferansen dreide seg om både mimring og klubbens situasjon etter sin første sesong med Mourinho ved roret.

– Denne klubben vil ha suksess under José Mourinho. Jeg sa det allerede i oktober eller november. Han kan vinne tre trofeer i sin første sesong og kanskje er vi tilbake i Champions League neste sesong. Jeg er helt overbevist om at denne klubben vil ha suksess under Mourinho, sa han, før pressekonferansen ble avsluttet med spørsmål om hvilken «European night» han husker best.

– Jeg husker de fleste. Men seieren mot Roma (7-1) og 3-2-seieren mot AC Milan i semifinalen her på Old Trafford husker jeg godt. Jeg husker også godt min egen debut naturligvis. Men ulike kamper har bragt ulike minner. Det er alltid noe spesielt med kamper her på Old Trafford under flomlys, avslutter han.

Håper dere kapteinen får bli også etter denne sesongen? Del gjerne din mening i kommentarfeltet under!