Ny smell for Chong og reservelagsgutta

Uniteds U23-lag røk på nok et poengtap under fredagens bortemøte mot West Bromwich, som før kampen lå nest sist på tabellen.

U23: West Bromwich 1-1 (0-0) United

Premier League 2, Div. 2
The Hawthorns, 23. nov. 2018

1-0 Dan Meredith (68), 1-1 Bohui (str, 87′)

United: (4-3-3) Matej Kovar; Tyrell Warren, Regan Poole (c), Ro-Shaun Williams, Lee O’Connor (George Tanner, 79′); Callum Whelan, Ethan Hamilton, DJ Buffonge (Josh Bohui 79′); Aidan Barlow, Zak Dearnley, Tahith Chong.

Uben.innb: Paul Woolston, Luca Ercolani, Connor Stanley

U23: Alle resultater, kampreferat, terminliste og tabell

Ricky Sbargias menn åpnet årets sesong meget godt, og var ubeseiret fram til slutten av oktober.

Istedenfor å tøffe videre mot opprykk til øverste reservelagsnivå, har imidlertid United-reservenes form snudd fullstendig.

Med fredagens uavgjort mot West Bromwich står Uniteds nest beste med tre kamper uten seier, og veien opp til Reading på førsteplass blir stadig lengre.

Særlig surt er det at fredagens poengtap var mot West Bromwich, som før fredagens oppgjør lå nest sist på tabellen.

SKADET: Angel Gomes, delt toppscorer for U23 med Tahith Chong, var skadet og dermed ikke tilgjengelig til fredagens kamp mot WBA.

For å gjøre vondt verre ble det også kjent like før kampstart at Angel Gomes hadde pådratt seg en skade og ikke var i troppen. Det var heller ikke Mason Greenwood, spisstalentet som nettet to for U18 forrige kamp og imponerte for U23 sist han fikk spille der.

Chong aktiv

Førsteomgangen mot WBA kan beskrives som et kort og enkelt gjesp.

Unntaket var da Tahith Chong satt på turboen og fosset forbi 3-4 WBA-spillere i ekte Usain Bolt-stil og slo et glitrende innlegg bak vertenes forsvar.

Ballen endte opp hos midtbanespiller Ethan Hamilton på omtrent fire meters hold. Dessverre er det ikke først og fremst avslutninger Hamilton er kjent for, noe han demonstrerte da han på mystisk vis greide å treffe vertenes keeper tross mer eller mindre åpent mål.

FINT DRIV: Tahith Chong viste prov på sin enorme hurtighet og hentet fram flere tekniske lekkerbiskener mot WBA, men det ble dessverre ikke noe sluttprodukt.

Men mens prestasjonen fra Hamilton var lite imponerende, viste Chong gjennom store deler av omgangen hvorfor flere mener han er blant klubbens aller største talenter.

Nederlenderen så ut til å være over alt, både på back og helt ute til venstre tross sin utgangsposisjon som høyrekant. Flere ganger forserte han forbi flere WBA, og ved en rekke anledninger måtte vertene også ty til ulovlige midler for å stoppe Chong.

Med det lyktes de i å hindre at United skapte de store sjansene, og 0-0 ble pauseresultatet.

Straffehelt

I pausen byttet WBA ut sin 15-millionersmann Oliver Burke, som forøvrig var helt usynlig foran Uniteds unge forsvarsrekke bestående av Warren, Poole, William og O’Connor.

United stilte med samme ellever og presset på etter pausen, men WBA fortsatte å klippe ned Chong og greide å unngå de største farlighetene.

Isteden smalt WBAs innbytter Dan Morton plutselig ballen i tverra bak Uniteds keeper Matej Kovar, og kampbildet snudde litt i vertenes favør.

Det ga til slutt resultat da WBAs Dan Meredith knuste United-unggutten Aidan Barlow i lufta og headet inn 1-0 etter en høy crosser.

SKAFFET OG SCORET: Josh Bohui reddet poeng mot WBA.

Det så lenge ut til å gå mot Uniteds tredje tap på rad, men Sbargia tok grep på tampen og satt på George Tanner og Josh Bohui etter 79 minutter.

Sistnevnte viste seg umiddelbart fram med fine driblinger, noe som resulterte i at han til slutt ble felt innenfor 16-meteren og skaffet straffe i det 86. minutt.

Straffen ekspederte den unge belgieren selv. På forbilledligvis sendte han vertenes keeper til høyre, og satt straffen til venstre.

Beholder tabellposisjonen

Etter straffen kunne kampen vippet begge veier. WBA burde kanskje fått straffe på overtid etter en lignende situasjon som den United fikk for, mens United på sin side fikk en megasjanse enda lengre ute i de tillagte minuttene.

1-1 ble imidlertid sluttresultatet, noe som betyr at United beholder fjerdeprassen i Premier League 2 avdeling 2.

Avstanden opp til Reading på førsteplass økte imidlertid til fem poeng etter at de vant sin kamp, og de røde reservedjevlene bør helst slå Middlesbrough (H) i neste kamp for å henge med i kampen om førsteplassen.