Nysigneringene imponerte – 18-åring med scoring

Ole Gunnar Solskjær fikk en god start på sommerturnéen med 2-0-seier mot Perth Glory lørdag formiddag.

Både Daniel James og Aaron Wan-Bissaka fikk sin første opptreden i United-trøya, men det var en velkjent duo som sørget for sommerens første mål på Optus Stadium.

Paul Pogba og Marcus Rashford hadde flest kombinasjoner som ga United-scoring i Premier League forrige sesong, og mot Perth Glory fant den mye omtalte franskmannen Rashford med en herlig flikk på 1-0-scoringen som kom i andre omgang.

Sju minutter før slutt doblet James Garner ledelsen med et kontant langskudd to minutter etter at han hadde kommet inn for Luke Shaw, som kan ha pådratt seg en hamstringskade.

På et tilsynelatende sleipt underlag ble sommerpremieren aldri den store forestillingen, men det var tydelig at Ole Gunnar Solskjær hadde gitt laget beskjed om å spille intensiv og offensiv fotball.

Det var imidlertid flere spillere som sto over kampen, blant andre Romelu Lukaku.

FRISK: Daniel James var en av Uniteds beste spillere i første omgang.

Vel vitende om at de bare skulle spille de 45 første minuttene, stormet United ut av startblokkene. Høyt press og hurtig tempo ga imidlertid ingen scoringer, men James hadde en frisk innledning og viste ved flere anledninger hvor rask han er.

Omgangens beste prestasjon sto Jesse Lingard for, da han vant ballen ved hjemmelagets 16-meter, dro av en mann, og sendte av gårde et skudd med retning krysset. Redningen til Liam Reddy var like god.

Ashley Young hadde også et frispark på feil side av nettveggen, mens Anthony Martial hadde et forsøk fra kort hold han kunne fått mer ut av. I tillegg skulle kanskje Tahith Chong hatt et straffespark.

Som meldt på forhånd byttet Solskjær ut hele laget i pausen.

SEIER: Ole Gunnar Solskjær og United vant 2-0 mot Perth Glory.

Med Paul Pogba, Marcus Rashford og Juan Mata – som var kaptein i andre omgang – på banen hadde United større gjennombruddskraft og raskere balltempo.

Etter ganske nøyaktig én times spill kom sommerens første mål. United vant ballen i målgården til hjemmelaget, Pogba fant Rashford med en elegant flikk, og 21-åringen sendte ballen i lengste hjørne.

Mason Greenwood burde også tegnet seg på scoringslisten da han ble spilt fri av Mata, men 17-åringen sleivet ballen utenfor stolpen. I sluttminuttene hadde han også et skudd stolpen.

Innbytter Garner traff derimot blink. Etter bare et drøyt minutt på banen klinket 18-åringen et langskudd i hjørnet til 2-0 og åpningsseier for United.

Onsdag spilles sommerens andre kamp mot Leeds, også den på australsk jord.

Mål: 0-1 Marcus Rashford (60), 0-2 James Garner (85).

1. omgang: Sergio Romero, Diogo Dalot, Axel Tuanzebe, Phil Jones, Ashley Young, Andreas Pereira, Nemanja Matic, Jesse Lingard, Tahith Chong, Anthony Martial, Daniel James.

2. omgang: Joel Pereira, Aaron Wan-Bissaka, Chris Smalling, Marcos Rojo, Luke Shaw (James Garner 83), Scott McTominay, Paul Pogba, Mason Greenwood, Juan Mata, Angel Gomes, Marcus Rashford.