Scoret to ganger direkte fra corner på tre minutter

Fire kamper uten seier.

Fire skuffelser mot andre storlag.

Det var fasiten til United før lørdagens kamp mot Leicester, en kamp som dermed måtte vinnes for å holde liv i Champions League-håpet. Siden Leicester lå nest sist i ligaen var det også en kamp for å få tilbake selvtilliten.

United lyktes med begge deler.

De dominerte banespillet, skapte nok sjanser, var effektive og fikk nok av gode opplevelser for nøkkelspillere.

Det var viktig siden United nå står foran en kamprekke mot lag som ligger lavere plassert på tabellen, lag som må slås hvis det skal bli Champions League-fotball neste sesong.

1-0-scoringen var flott. Ella Toone avanserte flott midt på banen, så Ona Batlle i full fart fremover på høyrekanten og spanjolens innlegg ble satt kontant i mål på direkten av spydspiss Martha Thomas.

mallei
1-0: Toone og Batlle, her på hver side av målscorer Thomas, gjorde forarbeidet til scoringen.

Litt senere la Toone selv innlegget som Alessia Russo headet inn til 2-0, før det ble Katie Zelem-show etter pause.

Forrige helg scoret hun direkte fra corner mot nabo City.

Etter 69 minutter skjedde det igjen, og bare drøye tre minutter etter skjedde det en gang til. To cornere rett i mål fra samme spiller på få minutter, altså. Tre cornere rett i mål på bare to kamper.

Det er en del tilfeller av spillere som har skrudd to cornere rett i mål, men united.no er mer usikre på hvor mange som har gjort det tre ganger i samme kamp. Da United fikk corner fra venstresiden på ny litt senere var det derfor et forventningsfullt publikum som så Zelem slå inn. Denne gangen ble corneren imidlertid headet ut.

United var nærmere 5-0 enn Leicester var redusering, og akkurat det solide forsvarsspillet og kollektive gledet nesten like mye som målene.

United møter Reading borte neste søndag, men med seieren lørdag avsluttet de i alle fall dagen på 3. plass på tabellen. United ligger ett poeng foran Tottenham og fem foran City med en kamp mer spilt. Det er altså de tre beste ved sesongslutt som spiller Champions League neste sesong.

fotokv
MØTTE FANSEN: Etter kampen fikk norske Liv Vasshaug Eidissen (10) og Peter Vasshaug Eidissen fra Bordø dette bildet med cornerspesialisten. Maria Thorisdottir følger fornøyd med i bakgrunnen.

Her kan du se terminliste, resultater alle referat og mer for kvinnelaget.

13.00: Man. United 4-0 Leicester

Womens Super League,
Leigh Sports Village

MÅL: 1-0 Thomas (Batlle, 16), 2-0 Russo (Toone, 30), 3-0 Zelem (59), 4-0 Zelem (63)

UNITED: Mary Earps – Hannah Blundell, Diane Caldwell, Maria Thorisdottir, Ona Battle (Martha Harris 80) – Katie Zelem, Jackie Groenen – Alessia Russo, Ella Toone (Vilde Bøe Risa 73), Leah Galton (Kirsty Hanson 73) – Martha Thomas (Ivana Fuso 70)

Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Carrie Jones

90+1: NESTEN. Fuso med et flott raid inn i feltet, sikter mot krysser, treffer godt, men skuddet treffer hodet på en Leicester-spiller og stryker like over krysset i stedet for inn i det.

86: STOR SJANSE: Harris danser seg fri inne i feltet, legger tversover og Russo tror nok hun setter 5-0, men avslutningen fra kort hold blir blokkert.

81: Nesten for høyreback Harris med en gang. Skyter nede ved stolpen, men keeper får så vidt slått skuddet utenfor.

80: BYTTE: Haris inn for Batlle.

75: Hva? Corneren blir klarert.

75: SJANSE: United får corner fra venstresiden. Det må jo kalles sjanse da de to siste gikk rett i mål.

73: BYTTER. Bøe Risa og Hanson inn for Toone og Galton. Fuso kom akkurat også inn for Thomas.

67: Russo med et ekkelt skudd for keeper, som må slå til corner.

63: MÅL 4-0, Zelem. Er nesten ikke til å tro. Zelem skrur nok en corner rett i mål. Denne gangen høyt via bakre stolpe og inn. Det andre på få minutter. Det tredje på en uke.

59: MÅL 3-0, Zelem. Direkte fra corner. Igjen. Zelems corner fra venstresiden går rett i mål, akkurat som den gjorde det mot City i forrige kamp.

57: Og det er bare Leah Galton nå etter pause. Russo med et fint innlegg fra venstre, og Galton stusser ballen like over tverrligger.

51: Batlle på et flott raid, legger inn og Galton kaster seg på volley mot ballen, men den spektakulære avslutningen går utenfor.

50: NESTEN: Galton mottar ballen én mot én på 18 meter, skaffer seg rom til skudd med høyre, men blåser ballen en halv meter på feil side av tverrliggeren.

46: 2. omgang er i gang. (14.06)

45+3: Pause. 2-0. United har gjort en veldig solid jobb her så langt.

45+2: Brukbar sjanse. United med seks spillere i full sprint fremover. Til slutt havner ballen hos Hannah Blundell, som skyter godt, men via keeper og til corner. Nær Blundells første United-mål.

39: Leicester med et skudd et par meter utenfor fra skrått hold. Det nærmeste de egentlig har vært, foruten en corner eller to som har blitt klarert.

30: 2-0 Alessia Russo. Toone er som alltid aktiv. Nå ute til høyre med et innlegg som treffer perfekt på hodet til Russo, som midt foran mål scorer med headingen sin.

24: STOR SJANSE: Og akkurat da jeg skriver om at ting har roet seg ned slås et frispark frem til Galton som header videre til Thomas som runder keeper, men dessverre fra skrått hold bommer med chippen mot det tomme buret.

23: Midtveis i 1. omgang. United med full kontroll. Roet seg litt ned fremover, men United aldri truet defensivt.

16: MÅL: Martha Thomas sender United foran. Flott raid tversover i banen fra Ella Toone etter en gjenvinning. Høyreback Batlle jager fremover høyresiden, Toone slår perfekt i bakrom, Batlle legger inn og Thomas treffer innlegget perfekt på direkten slik at det kommer for raskt til at keeper klarer å stanse det.

13: United kommer seg fri på venstrekanten. Blundell slår inn til Russo, som skaffer seg rom og skyter – rett på keeper.

5: United dominerer i innledningen. Nå Ella Toone over fra langt hold.

2: Ona Batlle slår inn, men Leah Galtons volley går dessverre over mål.