– Rashford? Lite spilletid?

Her får du vite hva José Mourinho mener om akkurat den påstanden, og hans overbevisende tilbakevisning av den.

Tidlig lørdag kveld [18.30] går avspark for Uniteds møte med høytflygende Watford, overraskelseslaget som etter fire ligarunder står med full poengpott.

Fredagens pressekonferanse ble innledet med spørsmål om Luke Shaw og muligheten for at han vil bli å finne i lørdagens tropp.

Deretter fulgte opplysninger om andre spillere som bærer på skadeproblemer, før Mourinho tok over showet med faktaopplysninger om Marcus Rashfords spilletid for Manchester United.

– Når det gjelder Shaw må vi vente og se an på treningen. Men ut fra et medisinsk synspunkt er det ingenting i veien for at han kan spille. Ifølge legen kan han det, sa Mourinho innledningsvis.

– Når det gjelder andre, er Fellaini tvilsom. Det er også Herrera, med en vond ankel.

– Eller spiller [Marcos] Rojo og [Diogo] Dalot kveldens reservelagskamp. Kommer de seg gjennom de 90 minuttene, slik vi forventer, vil de være aktuelle for kampene i neste uke.

Hva venter du deg av Watford?

– Fire kamper, 12 poeng. Vi vet at tre av kampene deres ble spilt på hjemmebane, men de har fått en fantastisk start med gode prestasjoner. Så gratulerer til dem.

Hva med Marcus Rashford, som er suspendert?

– Jeg er selvsagt fornøyd med prestasjonene hans for England. Han spilte godt og han kjempet godt. Han scoret, og det var veldig bra med tanke på at han er litt nedfor som følge av suspensjonen.

En engasjert og godlynt Mourinho på fredagens pressekonferanse.

Så gikk Mourinho til det skritt å ta til motmæle mot kritikk om at Rashford får for lite spilletid for klubblaget:

– Hvis dere ikke har noe imot å miste noen minutter, så skal jeg bruke dem – ikke på dere [media], men på United-fansen, forklarte han, og satte igang:

– 2016-17: Marcus Rashford spilte 32 Premier League-kamper, 11 Europa League-kamper, inkludert finalen, tre FA-cupkamper, seks Ligacupkamper, inkludert finalen, og Community Shield. Han spilte 53 kamper. Om dere vil ha med minuttene han spilte, så var det 3068, og om dere vil dele dette på 90 minutter, så spilte han 34,2 matches 90-minutterskamper i 2016-17.

– I 2017/18 spilte han 35 Premier League-kamper, 8 i Champions League, 5 i FA-cupen, 3 Ligacupkamper og den europeiske Supercupfinalen. Han spilte totalt 2,676 minutter fordelt på 52 kamper. Ved å dele dette på 90, får du 29,7 kamper.

– På to sesonger har han spilt 105 kamper, 5774 minutter, 63,7 kamper på 90 minutter, inkludert 5 finaler. Så, folk som snakker om disse minuttene, de er nok litt forvirret.

Og Mourinho fortsatte monologen:

– Marcus Rashford er ikke Dominic Solanke, ikke Ruben Loftus-Cheek, ikke Dominic Calvert-Lewin. Han er Marcus Rashford, en Manchester United-spiller med et utrolig antall minutter bak seg på øverste nivå. Så, Manchester United-supportere, det vi gjør med Marcus Rashford, Luke Shaw, Jesse Lingard, Scott McTominay, det skjer fordi vi vet hva vi gjør.

– Vi har disse menneskene som våkner opp om morgenen, og det første de tenker på er José Mourinho og Manchester United. Jeg synes synd på dem, for det finnes mye mer interessant her i livet. Men for Manchester United-supportere er det viktig å vite at de vet hva som foregår.

– Det aller viktigste er likevel at han [Rashford] er en god gutt og en god fotballspiller. Han vet hva Manchester United har gjort for ham, helt fra akademiet og støtten fra Herr Van Gaal, min støtte, klubbens støtte, ny kontrakt, ny trøye [nummer], og at han er i troppen til hver eneste kamp.

– Burde blitt gult kort

Eller ble det hele rundet av med en munter passiar rundt Mourinhos dramatiske fall på Wembley sist lørdag.


Manageren bekreftet at det hele hadde gått bra. Han flirte godt og antydet at fallet kom som svar på en oppfordring fra pressen, som trengte noe å skrive om.

– Så jeg gjorde det med vilje. Det var et flott stup, og både jeg og telefonen slapp uskadet fra det. Det var neppe straffe, men kanskje det hadde fortjent et gult kort, gliste han.

Det var Del 1 av pressekonferansen. Del 2 blir først tilgjengelig sent fredag kveld, og da med mye mer interessant stoff, ifølge MUTVs Stewart Gardner.