Oppsummering over de utlånte

Ingen scoret, men Heaton holdt nullen.

Matthew James spilte hele kampen på Preston North Ends sentrale midtbane da Scunthorpe ble beseiret 3-2 hjemme på Deepdale lørdag ettermiddag. Etter 85 minutter ledet bortelaget 2-1, men da bragte Billy Jones balanse i regnskapet. Sir Alex Fergusons sønn Darren, som er Prestons manager, fikk deretter stor grunn til å juble da Keith Treacy scoret langt inne i overtiden – eller «Fergie time», som det også kalles. Dette var James’ 15. kamp for Preston, og på denne tiden har han rukket å score to mål. På Lancashire Evening News’ hjemmesider er han også én av seks spillere som er nominert til å bli årets spiller i klubben.

Den serbiske kantspilleren Zoran Tosic var verken på banen eller benken da Köln beseiret Hoffenheim 2-0 på bortebane. Dermed innehar klubben 13. plassen i Bundesliga, som inneholder 18 lag. Forrige runde spilte Tosic sin niende kamp da Köln tapte 0-3 for Hertha Berlin på eget gress. 22-åringen, som blir 23 senere denne måneden, har notert seg for to nettkjenninger på de 530 minuttene han har fått slippe til siden han ble lånt ut 27. januar.

Danny Drinkwater opererte som én av tre sentrale midtbanespillere da Huddersfield gjestet Griffin Park lørdag. Dette var Drinkwaters 27. kamp for sesongen, men dessverre var det vertene Brentford som kunne juble etter kampslutt da 3-0 var fasiten i dommerens bok. 20-åringen har scoret én gang for The Terriers denne sesongen.

Nedrykkstruede Watford måtte klare seg uten toppscoreren Tom Cleverley hjemme mot Plymouth, men Heidar Helguson sørget likevel for å score både kampens og The Hornets’ eneste mål. Dette var tre meget viktige poeng for Cleverleys lagkamerater, selv om 20-åringen selv er ute med skade for resten av sesongen. Likevel kan den offensive og anvendelige midtbanespilleren se tilbake på 33 kamper og elleve mål i den gule trøya. Dessuten har han fått se det gule kortet ved fire anledninger, i tillegg til en utvisning.

Sam Hewson var ubenyttet reserve da Bury tapte 5-2 borte mot Cheltenham i League Two lørdag. Kampens første scoring kom på det påfølgende straffesparket etter at Bury-keeper Wayne Brown ble sendt av banen etter 36 minutters spill for å frata en motstander en klar målsjanse. Den sentrale midtbanespilleren, som ble utlånt til Bury 2. februar, står så langt bokført med 177 spilte minutter, fordelt på sju kamper.

Wycombe Wanderers feiret sin ligaseier nummer sju denne sesongen da Hartlepool ble beseiret med 2-0 hjemme på Adams Park lørdag. Jon-Paul Pittman og Matthew Phillips scoret målene, samtidig som Tom Heaton (bildet) holdt buret rent. Dette var Heatons ellevte kamp av elleve mulige for The Chairboys siden låneovergangen 12. feburar. I tre av disse kampene har 23-åringen, som blir 24 kommende torsdag, sluppet å hente ut en eller flere baller fra eget nett.

Ben Amos‘ Molde møter Vålerenga på Ullevål mandag kveld. Det er ventet at mannen som fylte 20 år på lørdag kommer til å spille fra start, med tanke på at han har spilt fire av fire kamper for moldenserne så langt i sesongen. På disse 360 minuttene har den unge målvakten sluppet inn åtte mål.

Kilder: HTAFC.com, LEP.co.uk, NIFS.no, MoldeFK.no, PNEFC.net, WatfordFC.com,