AC Milan utestenges etter brudd på FFP-reglene

AC Milan får ikke delta i europeiske turneringer i 2019/20-sesongen, og Manchester United mister derfor en potensiell motstander i Europa League.

Fredag ble det klart at AC Milan ikke får delta i Europa League 2019/2020. Årsaken til det er brudd på Financial Fair Play-reglementet. 

Det kom frem i dommen fra Court of Arbitration for Sport (CAS) etter rettssaken mellom AC Milan og UEFA.

For å holde seg på riktig side av Financial Fair Play-reglementet (FFP) må en klubb hå balanse i regnskapet over en treårsperiode. Mellom 2015-2018 maktet ikke den italienske storklubben å gjøre det.

Mye av skylden kan være overgangene mellom 2015 og 2017. Da ble hele 206 millioner euro (to milliarder norske kroner) svidd av på spillerkjøp. 

DYR GJENG: Etter den søte kløe kommer den sure svie heter det. I Milano har de klødd seg grovt med penger de siste årene, og nå ender de opp med å se Europa League fra sofaen.

UEFA bestemte seg i utgangspunktet for å utestenge AC Milan i to sesonger, fra og med forrige sesongs Europa League. Italienerne anket og fikk derfor delta forrige sesong.

Sammen med CAS ble det bestemt at klubben utestenges i én sesong, og ikke to, slik UEFA ønsket, samt at utestengelsen skjer i kommende sesong.

Manchester United mister med det en av de store motstanderne i turneringen.

Den åpne Europa League-plassen går til Roma som havnet på plassen bak AC Milan (5. plass). Det betyr også at Torino overtar kvalikplassen til Roma.

GODE MINNER MOT ROMA: Cristiano Ronaldo feirer Uniteds femte scoring sammen med Alan Smith. To ganger til skulle de få feire et mål den herlige aprilkvelden i 2007.

Manchester United skal fortsatt møte AC Milan i år. Den siste oppkjøringskampen før Premier League-sesongen sparkes i gang er mot nettopp de rød-svarte fra Milano.

Ole Gunnar Solskjær har røpet at vi sannsynligvis får se elleveren som starter mot Chelsea på Old Trafford 11. august mot AC Milan i Cardiff.