– Premier League vil fullføre sesongen fra mai til juli

TV-selskapene skal ha lagt press på Premier League som igjen ønsker å strekke seg svært langt for å unnga milliardtap.

Det er avisen Daily Mail som skriver dette tirsdag.

Førstkommende fredag skal Premier League avholde et møte med representanter for de 20 medlemsklubbene.

Kan miste milliardinntekter

I følge Daily Mail vil Premier League da legge frem den ambisiøse planen som innebærer å starte opp igjen sesongen med tomme tribuner første helgen i mai, og fullføre den søndag 12. juli.

Helgen som inkluderer søndag 12. juli blir sett på som helt essensiell fordi Premier Leagues kontrakt med rettighetshaverne skal ha en tidsfrist til 16.juli for å få fullført sesongen.

GJENSYN I MAI?: Bruno Fernandes og de andre Premier League-spillerne kan være i aksjon igjen i mai, dersom Premier Leagues planer får gjennomslag, men kampene vil, i likhet med Uniteds Europa League-oppgjør mot LASK Linz, bli spilt uten tilskuere. 

Om ikke ligaen er ferdigspilt innen denne datoen, kan Sky Sports, BT Sports og TV-selskapene som sitter på de internasjonale rettighetene, være berettiget til å kreve en tilbakebetaling på så mye som 762 millioner pund, skriver avisen.

TV-selskapene i Storbritannia skal ha lagt press på Premier League for å få en tydelig plan for når sesongen kan gjenopptas.

Allerede utsatt to ganger

Alle kamper i Premier League er foreløpig utsatt til ut april, men verken TV-selskapene eller Premier League selv ønsker en tredje utsettelse om det kan unngås.

Om sesongen ikke kan spilles ferdig innen midten av juli, vil Premier League-klubbene høyst trolig miste TV-inntektene fra siste kvartal noe som vil innebære tap på alt fra 57 (ligamesteren) til 20 millioner pund (laget som ender sist).

DETTE VIL DU IKKE SE: Om Premier League starter opp igjen i mai vil det skje for tomme tribuner. Dette bildet er fra kampen mellom United og City tidligere i år. 

Det er imidlertid kritiske røster som mener Premier Leagues planer vil være vanskelig å gjennomføre, særlig etter at myndighetene så sent som søndag advarte mot at Storbritannia kan måtte leve med kraftige restriksjoner i opp mot seks måneder. 

Premier Leagues planer om å gjenoppta sesongen i mai må også godkjennes av myndighetene i Storbritannia.

Onsdag skal UEFA holde et møte med sine medlemsforbund for å bli orientert om planene i de respektive ligaene og for å prøve å finne en felles løsning på tvers av landegrensene.