Pogba matchvinner

Uniteds unggutter imponerer i U17-EM.

I mesterskapsåpningen tirsdag, kom Paul Pogba inn fra benken og noterte seg for en målgivende pasning.

Fredag ble 17-åringen belønnet med en plass i Frankrikes startoppstilling mot Portugal. Og unggutten valgte like gjerne å takke for tilliten ved å score kampens eneste mål. Matchvinnerens scoring kom før pause – i en kamp franskmennene forøvrig avsluttet med bare ni mann.

Etter tap i åpningen, kunne Frankrike dermed innkassere sine tre første og viktige poeng. Men i gårsdagens kamper kunne Manchester Uniteds unggutter til slutt juble for tre poeng – alle som en.

Med Sam Johnstone i mål og William Keane plassert ute på høyrekant fra start, fulgte England på sin side nemlig opp tirsdagens seier med 1-0 over Hellas. På Twitter skriver ManUnitedYouth at Will Keane ble tatt av banen etter en god forestillng syv minutter før slutt. Tom Thorpe måtte imidlertid se hele kampen fra benkplass. Kampens eneste scoring ble signert Evertons Ross Barkley.

Seieren gjør at England allerede er klar for semifinalen i mesterskapet, og ett poeng mot Tyrkia i den kommende kampen vil sikre gruppeseieren. Og skulle det ende med fransk seier seier mot Sveits i siste kamp, vil «Les Bleus» sannsynligvis ende på 2.plass i sin gruppe. Om så skulle skje, er det duket for England og Keane, Thorpe og Johnstone mot Pogbas Frankrike i semifinalen.

Kvalifiseringen til U19-EM er forøvrig også i gang, og heller ikke her fornekter Uniteds unggutter seg. Conor Devlin måtte riktignok kapitulere to ganger i gårsdagens 2-2-kamp mellom Nord-Irland og Russland, men Oliver Norwood noterte seg for begge av nordirenes mål, og sikret således poengdeling. Kampen var den første i gruppespillet på vei mot mesterskapet i Russland.