Pique mot ex-kamerater

Gerard Pique gleder seg til gjensynet med sin gamle klubb.

Barcelona-stopperen som i fjor sommer forlot Old Trafford etter fire år i Manchester, måtte onsdag kveld vente lenge, men godt, på utlikningsmålet som omsider sendte katalanerne til Champions League-finalen på bekostning av Chelsea.

Resultatet kunne imidlertid fort ha blitt et annet dersom dommeren hadde valgt å straffe Pique for en åpenbar hands i eget straffefelt få minutter før Andres Iniesta reddet finaleplassen med sin fulltreffer fra 18 meter.

Akkurat det tenker verken Pique eller noen av lagkameratene hans på nå. Fokuset er rettet inn mot Stadio Olímpico om knappet tre uker, og den tidligere United-spilleren innrømmer at han knapt kan vente:

– Ettersom jeg tilbrakte fire gode år i Manchester, vil det bli en veldig spesiell anledning for meg, sier han til Sky Sports.

– Nå spilte jeg ikke så veldig mange kamper for dem, men siden jeg var så ung var det en veldig god måte å skaffe seg erfaring på. At vi nå skal møtes i finalen gjør det hele ekstra spesielt for meg, sier 22-åringen, som med sitt overbevisende spill i Barcelonas midtforsvar blant annet har benyttet 2008/09-sesongen til å spille seg inn i den spanske landslagstroppen.