– Paul er vår spiller, ikke Minos

Paul Pogba ble ikke et stort tema på den åpne delen av pressekonferansen, men det ble han derimot på den delen hvor innholdet hadde sperrefrist til klokka 23.30 (skandinavisk tid) søndag kveld.

Først ble Ole Gunnar Solskjær spurt om når Pogba er tilbake, og hvorfor United ikke tok han med til Spania.

– Jeg trenger ikke å rettferdiggjøre alle avgjørelser. Paul er fortsatt på rehabiliteringsprogrammet sitt, han har blitt kvitt gipsen, så når han kommer tilbake hit vil vi få ham integrert med oss igjen. Forhåpentligvis snart. Han har begynt å løpe på tredemølle nå, så han nærmer seg. Dette har blitt et langdistanseløp, så forhåpentligvis vil vi se ham tilbake snart.

LES OGSÅ: – Det var et par ting vi ikke var fornøyde med som vi måtte ordne opp i.

POGBA ETTER OPERASJONEN: Et skjermbilde fra franskmannens Instagram-story.

– Er det rettferdig å si at det har vært en katastrofal sesong for Pogba?

– Du kommer ikke til å få den overskriften fra meg. Som spiller er det å være skadet, og å ikke kunne bidra til laget ditt, den siste tingen du vil. Paul er en fotballspiller, og han ønsker å spille fotball. Han vet at han må jobbe hardt nå for å komme seg tilbake til sitt beste. Han har vært ute så lenge nå at det blir en utfordring for ham å komme seg tilbake i form.

Solskjær kjenner ganske godt til det å gå glipp av United-kamper på grunn av skade. Etter FA-cupfinalen i 2004 så var han ikke på banen igjen før i romjula 2005, altså mer enn ett-og-et-halvt år senere.

– Jeg har vært skadet lenge, lenge selv, og det er en vanskelig periode i karrieren, men det er en del av pakken ved å være fotballspiller. En risikerer alltid at en kan bli skadet. Jeg kommer ikke til å gi dere en overskrift hvor jeg sier at sesongen hans har vært det eller det, for jeg vet hvordan dere jobber.

VILLE IKKE GI JOURNALISTEN OVERSKRIFTEN HAN HÅPET PÅ: Ole Gunnar Solskjær.

– Er du i regelmessig kontakt med ham?

– Han har vært innom her, og selvsagt ga jeg mitt «ok» til at han skulle gjennomføre rehabiliteringen sitt et annet sted.

Grunnen til at Pogba ble et så stort tema denne gangen, var ikke overraskende Mino Raiola, som igjen har snakket om franskmannens fremtid. Solskjær ble spurt om det var kjedeleg med alle Raiola-kommentarene om Pogba, og om han har snakket med han om det.

– Med Paul? Jeg har ikke snakket med Mino, det er helt sikkert. Nei, jeg har ikke satt meg ned med Paul for å for å fortelle ham hva han skal si til agenten sin om hva han skal si, men Paul er vår spiller, ikke Minos.

– Paul er en viktig spiller for oss, men vi har også lært så mye om de andre. Noen andre spillere har virkelig tatt et steg opp og tatt på seg ansvar og vist hva de kan være og er for Manchester United, så det er alltid en sjanse. Det er synd når en får noen av sine beste spillere skadet, men det er bare en del av dette spillet. Du kan ikke bare si «jeg synes synd på meg selv fordi vi har hatt alle disse skadene» – vi bygger en tropp som kan håndtere dette.

– Du kan kategorisk si at han kommer til å spille for denne klubben igjen?

– Vel, selvsagt ville jeg likt å si at han, så snart han blir spilleklar, kommer til å være god nok til å spille for laget, og jeg er sikker på at Paul er desperat etter å spille for oss igjen.

SPILLESUGEN: Paul Pogba så svært spillesugen ut da han returnerte for United i romjula. Dessverre ble det etterfulgt av en ny periode på sidelinja.