– Derfor hentet vi Odion Ighalo

Etter to ukers pause var det omsider klart igjen for pressekonferanse fredag, i forkant av mandagens storkamp mot Chelsea.

Et Chelsea som innehar 4. plassen på tabellen, en plass som United så gjerne ønsker å overta denne sesongen.

Det betyr at en seier mandag vil kunne bety mye, mens et tap vil være veldig ødeleggende. Seier eller tap betyr enten tre eller ni poeng opp.

– Målet er selvsagt seier, ja. Vi har møtt dem to ganger denne sesongen allerede og gjort det bra (to seirer).

Og:

– Det har vært en fantastisk vinterpause. Den har hjulpet alle, individuelt og kollektivt, men den har nok også hjulpet de andre lagene. Jeg tror ligaen blir bedre på grunn av den. Kvaliteten på fotballen som leveres vil bedre seg, sa Solskjær.

Det aller meste av den åpne delen av pressekonferansen handlet imidlertid om Odion Ighalo.

MØTTE PRESSEN ETTER TO UKERS PAUSE: Vinterpausen var fredag endelig over for Uniteds del – da det var duket for pressekonferanse før mandagens kamp mot Chelsea.

Nigeriansk joker?

Uniteds nye spiss kan fort bli en joker mandag – selv om han fortsatt ikke har hatt en eneste trening med laget. Mens resten av gruppa har trent på Marbella har 30-åringen nemlig trent for seg selv med en fysisk trener i England.

Ole Gunnar Solskjær utelukker likevel ikke at Ighalo ender opp med å få en avgjørende rolle mandag.

– Det tok jo ikke altfor lang tid før jeg utgjorde en forskjell i min tid…

– Som spiss kastes man gjerne utpå, og så handler det om å gjøre sitt beste. Det beste mandag kan være at han kommer fra benken og gir oss en scoring, sa Solskjær fredag.

– Hvorfor hentet dere ham – en spiller få vil mene er United-standard?

– Det var skaden til Marcus (Rashford). Vi trengte en spiss. Odion er en målscorer, toppscorer i Afrika-mesterskapet senest i fjor sommer. Vi tror at han kan hjelpe oss. Han er også veldig profesjonell og vil gi noe til gruppa.

KLAR FOR UNITED: Odion Ighalo ble klar for United på overgangsvinduets siste dag.

– Med ham så får vi også en annen type spiss i troppen. Han gir oss også muligheten til å hvile Anthony (Martial) eller Mason (Greenwood) i enkeltkamper. Nå er han med til Chelsea. Det er nemlig viktig at han integreres i gruppa så fort som mulig.

– Så har jeg aldri sagt at han kommer til å spille mandag, men han vil være involvert i troppen. Han skal reise med oss. Så får vi se om han spiller eller ikke. Jeg vet imidlertid at han har jobbet knallhardt under vinterpausen, og jeg tror fortsatt at han nærmest klyper seg selv over at han nå, i en alder av 30 år, har fått sjansen i favorittklubben sin. Han har imidlertid fortjent det, og jeg håper han kan imponere, sa Solskjær.

For tidlig for McTominay

Nordmannen la til at Chelsea-kampen, som ventet, kom for tidlig for Scott McTominay, Axel Tuanzebe og Timothy Fosu-Mensah, at de ikke hadde fått trent nok med resten av gjengen på Marbella.

Han unnlot imidlertid å si noe om når de kunne være tilbake.

Solskjær «frikjente» også Fred for intervjuet han ga i vinterpausen, om at ikke alle i United-stallen trakk i samme retning.

– Jeg så ham på kjøkkenet i den videoen, men jeg skjønte selvsagt ikke hva han sa. Sånn sett har jeg ikke sett intervjuet. Det er imidlertid helt uproblematisk, men denne gruppa gir faktisk alt for hverandre, sa nordmannen.

Måtte svare om Sarr-saken

Han måtte også svare på spørsmål om Babacarr Sar-saken fra Molde-perioden, spilleren som er mistenkt for voldtekt i Norge, men likevel ble brukt av Solskjær mens etterforskningen pågikk.

– Denne saken pågår akkurat nå i det norske rettssystemet. Jeg forstår hvor vanskelig den er for de involverte, men jeg kan bare si at man må respektere at saken nå er i rettssystemet, sa han kort.