– Det var et par ting vi ikke var fornøyde med som vi måtte ordne opp i

Solskjær om hva vinterpausen har betydd, hvor viktig Champions League-kvalifikasjon kan være og om det er aktuelt å kjøpe Odion Ighalo.

På den lukkede delen av fredagens pressekonferanse ble Odion Ighalos lån et tema igjen.

MER FRA PRESSEKONFERANSEN: Dette sa Solskjær om Pogba og Raiola

En av journalistene lurte på om Ighalo potensielt kan gjøre seg fortjent til en permanent avtale.

– Det er et lån, men når du er innenfor døra, og du imponerer, så gir det deg en sjanse. Det er eksakt det samme for enhver som signerer. Uansett om det er permanent eller på et lån, så er det slik at hvis du imponerer som spiller og som person, og du kan hjelpe gruppa med å bli bedre, så er det selvsagt en sjanse for at vi vil se på muligheten for å forlenge. Det handler ikke bare om Odion, men siden du spurte: Ja, hans insentiv er å spille så godt han kan, og så er det opp til oss å sørge for at han ønsker å bli – hvis vi vil ha ham.

– Er dette hans første dag på trening? [OBS. Her er det verdt å huske at denne samtalen fant sted fredag ettermiddag.]

– Nei, han har ikke vært her i dag. Jeg har akkurat ankommet, og spillerne er i lufta. Morgendagen blir ikke en treningsdag for oss, så han kommer til å være med oss på søndag.

En av journalistene lurte på om det å signere Ighalo var en desperat handling.

– Ikke begynn med dette. Han er en lånespiller som vi er veldig fornøyd med å ha her. Forhåpentligvis vil han bevise for dere det jeg tror han kommer til å bevise. Han har bevist at han er en målscorer, så han kommer til å klare seg fint.

Solskjær fikk videre spørsmål om United har en fordel over Chelsea i topp fire-kampen siden United forsterket seg i januar.

– Jeg er veldig fornøyd med de to gutta vi hentet inn, og det handler ikke bare om oss og Chelsea. Men det har vært veldig fint å endelig få Bruno i boks –  å få ham signert etter å ha fulgt ham så lenge, og etter å ha sett hva han kan og vil gi oss – og det vil bli veldig bra å få Ighalo integrert [i troppen] også.

(FORHÅPENTLIGVIS) MÅLFARLIG: Odion Ighalo.

– Kan bli lettere å overbevise dem

I uka som nå begynner så spiller United noen svært viktige kamper som alle egentlig handler om det samme: å kvalifisere seg til neste års Champions League.

– Champions League gir klubben mer ressurser, mer penger, det er én ting. Det er en prestisjefull turnering å være i, selvsagt. Om vi spiller bra resten av sesongen, og spillerne vi kanskje ønsker blir imponert av det, så kan det bli enklere å overbevise dem om at vi er her. Men jeg tror ikke en enkeltsesong, om neste sesong blir med eller uten Champions League, som avgjør absolutt alt vedrørerende om en spiller kommer til å signere for oss.

En god start vil uansett være et godt resultat mot Chelsea etter en vinterpause som Solskjær absolutt synes at har vært godt å ha.

– Det er den første treningsuka vi har hatt sammen på fem måneder, og det er ganske lang tid for å jobbe med ting og få på plass detaljer. Det var et par ting vi ikke var fornøyde med som vi måtte ordne opp i.

MARBELLA: Mike Phelan og Ole Gunnar Solskjær observerer.

Solskjær snakket om at noen av spillerne hadde ferie i den uka spillerne fikk fri, mens andre (Shaw, Dalot, Lingard ble nevnt) arbeidet med personlige trenere. Men mest av alt tror Solskjær uansett at det var godt for spillerne å være litt borte fra hverandre, slik at de heller kunne se frem til å treffe hverandre igjen.

– De var glade for å se hverandre igjen. De har levd sammen i et hotell i to måneder, mer eller mindre, så mot slutten endte vi opp med å la spillerne bli hjemme noen netter natta før enkelte kamper.

– En trenger bare en forandring i omgivelsene. Jeg vil ikke si at de blir lei av hverandre, men når en som lag vet at en skal være sammen i ti og en halv måned i løpet av året, så er det kanskje fint å ha litt tid med barna og kona i stedet for lagkameratene du har taklet hele dagen.