– Oppførselen som ble vist under denne demonstrasjonen var helt fryktelig

Politiet i Manchester kom mandag med en ny pressemelding etter søndagens demonstrasjoner,

Nå melder de om seks rapporter om politibetjenter som har blitt skadet.

Den ene skal ha fått et brudd i øyehulen, og måtte ha medisinsk behandling for det, mens en annen politibetjent fikk et kutt i ansiktet etter kasting av flasker og bokser. En annen skal ha blitt dratt langs bakken og sparket.

Politibetjenten som måtte på sykehus har blitt utskrevet. 

Ifølge politiet har en 28 år gammel mann blitt arrestert, og de jobber nå med tilgjengelige bevis for å finne ut både hvem som organiserte demonstrasjonen og de som har var ansvarlige for angrepene på politibetjenter.

– Oppførselen som ble vist under denne demonstrasjonen var helt fryktelig. Politibetjenter prøvde bare å gjøre jobben sin, og legge til rette for en fredelig protest, men enkelte av de som var til stede ble fiendtlige og aggressive mot politibetjenter, og tvang seg inn på fotballbanen, og gjorde det veldig klart at denne protesten ikke var fredelig, og ødela det for majoriteten av demonstrantene som ikke hadde noen intensjon om at demonstrasjonen skulle bli voldelig, sa politimesterassistent Nick Bailey.

Manchester United v Liverpool - Premier League
DEMONSTRERTE MOT GLAZER-EIERSKAPET: United-fansen.

Videre sa Bailey at bruk av makt ble vurdert som nødvendig etter voldsbruk og aggresjon fra demonstranter.

Det er uklart om Bailey med det sikter til videoklippene av voldsom voldsbruk fra politiet, eller om det er et mer generelt poeng.

Den nevnte 28-åringen som ble arrestert skal være mannen som er på videoklippet mange trolig har sett hvor han blir slått gjentatte ganger av en politimann mens han holdes nede, og Manchester Evening News har snakket med 28-åringens partner, som sier at han havnet på sykehus med brukket kjeve og ribbein.

– Det er helt motbydelig. De hadde ikke trengt å slå ham slik som de gjorde, uttaler partneren.

Politiet sier i en kommentar til avisa at videoen viser en mann som blir arrestert etter mistanke om tyveri fra et motorisert kjøretøy, og ordensforstyrrelse. GMP kommer selv til å melde hendelsen inn til IOPC (the Independent Office for Police Conduct) for å finne ut om noe galt har skjedd fra politiets side.

I en pressemelding har det engelske fotballforbundet skrevet at de forstår frustrasjonen fra supportere i forbindelse med Superligaen, men at de likevel ikke kan gå god for den voldelige og kriminelle oppførselen som ble vist før United-Liverpool. De etterforsker nå saken.