– Ønsker fullkontakt-trening neste uke

Tirsdag denne uka kunne engelske klubber igjen trene sammen, riktignok i mindre grupper.

Nå skriver The Times at Premier League håper å overbevise alle de involverte om å gå over til fullkontakt-trening om en liten uke, allerede neste torsdag.

Dette fordi det store ønsket fortsatt er å komme i gang med kamper igjen midt i juni, men for at det skal skje så bør det ha vært minst to og helst tre uker med fullkontakt-trening før det.

I Tyskland trente lagene uten fullkontakt i cirka én måned før det var snaue to uker med fullkontakt-trening før Bundesliga startet opp igjen med kamper forrige helg.

Det er dette Premier League nå vil forsere.

De står imidlertid foran en jobb med å overbevise alle om at det er riktig vei å gå så snart.

The Times skriver at den britiske regjeringen fortsatt ikke har kommet med sin «veiviser» for hvordan detaljene for fullkontakt-sport blir, men dette er ventet snarlig.

Den veiviseren vil så tilpasses fotballen, og så vil alt dette presenteres for klubbene, inkludert alle managere og spillere.

Det skal imidlertid være en skepsis til å starte opp igjen med fullkontakt-trening så kjapt, siden noen Watford-spillere og også Chelseas N’Golo Kanté også har nektet å trene i mindre grupper så langt.

Skepsisen skal være spesielt stor blant det som i England omtales som BAME-spillere, altså spillere som er mørkhudede, asiatiske eller fra minoriteter. Årsaken er at foreløpige tall viser at disse rammes hardere enn andre av coronaviruset.

Målet er å likevel å ha overbevist alle i ulike møter senest neste onsdag, slik at det kan bli fullkontakt-trening fra torsdagen av. Lykkes Premier League med dette ligger det an til tre uker med fullkontakt-trening etter det før ligen starter opp igjen senest 19. eller 20. juni.

Premier League har fortsatt et utgangspunkt om kamper fra 12. juni, men skal ha akseptert at returen først kan komme til å bli én eller to uker etter dette.

LES OGSÅ: Slik var den første dagen: Fire spillere og én trener