Slik var den første dagen: Fire spillere med én trener

Endelig, sa de nok selv.

70 dager etter at LASK Linz ble slått 5-0 i Europa League-kampen i Østerrike så var United-spillerne onsdag omsider tilbake på treningsfeltet på Carrington.

View this post on Instagram

Grafting again 💪 #MUFC #Pogba

A post shared by Manchester United (@manchesterunited) on

Gutta var delt inn i mindre grupper som var tildelt hver sin trener. Spillerne hadde også ulike treningstidspunkt gjennom hele dagen for å få gjennomført ønsket trening med de rette trenerne.

– Det føltes veldig trygt, sier Harry Maguire til manutd.com.

– Alle respekterte (reglene) bra. Forhåpentligvis vil dette fortsette slik at vi slipper unna problemer.

– Det er mye mindre folk på treningsbanen. Jeg var i en gruppe med fire og én trener. Det er store områder, og man kommer egentlig ikke borti noen av de andre. Det var en tøff økt, men jeg gleder meg allerede til torsdagen, sier han.

Han synes synd på noen av gutta som skulle inn på ettermiddagen siden været endret seg i Manchester, men la til at det viktigste akkurat nå er å få på plass basis-fysikken i tillegg til at det hjelper mentalt å være tilbake på treningsfeltet som jo er spillernes arbeidsplass.

View this post on Instagram

Tony Martial smiles again… 😁✌️ #MUFC #Martial

A post shared by Manchester United (@manchesterunited) on

På grunn av den sosiale distanseringen og tiltakene for å forhindre coronaviruset så bruker ikke United-spillerne de vanlige garderobene nå.

Det handler om å kjøre (hver for seg) til treningsfeltet, ta på seg fotballskoene, trene og så sette seg inn i bilene og kjøre hjem igjen.

Spillernes temperatur blir også målt før hver trening og de svarer også på en del spørsmål om egen helse i en app hver dag – alt for at det medisinske personellet skal ha så god kontroll som mulig er.

– Det er egentlig ikke så mye sosialisering. Det er ikke noe tøys og tull som jeg er sikker på at mange av gutta savner, men det var deilig å få på seg fotballskoene, treningstøyet og trene ordentlig med ball igjen, sier Maguire.

– I dag handlet det om en god oppvarming og god tøying. Det siste vi nå ønsker er jo å pådra oss skader i denne fasen.

– Deretter hadde vi en driblebane som vi gjennomførte tre ganger to minutter. Vi kjørte også noen pasningsøvelser og avsluttet med litt aerobic, løping på tvers av 16-meteren, som var tøft.

– Det føltes imidlertid bra, sier Maguire.

Les hele saken hos manutd.com her.