Dyptliggende rolle for Pogba?

Hvordan bør franskmannen brukes mot Chelsea?

Paul Pogba har mottatt mye kritikk for flere av høstens opptredener i United-trøya, men fikk seg en solid opptur i torsdagens Europa League-oppgjør mot Robin van Persie & co.

Franskmannen noterte seg for to scoringer, ett straffespark og en perleavslutning fra 18 meter, og fikk naturligvis stor applaus da han ble byttet ut til fordel for unggutten Timothy Fosu-Mensah mot slutten av kampen.

LES OGSÅ: Chelsea er i samme posisjon

I Fenerbahce-kampen spilte Pogba i tospann med Michael Carrick, noe som så ut til å gi verdens dyreste fotballspiller mye frihet framover på banen. Mot Liverpool kom han ikke like mye til sin rett i en mer offensiv rolle, og fikk mye kritikk for prestasjonene sine.

Men hvor bør Pogba spille når United gjester Stamford Bridge søndag ettermiddag?

Lavere press fra Chelsea

higginbotham_danny_profil_stor
DEN GANG: Sky Sports-ekspert Danny Higginbotham har en fortid fra United.

Dette spørsmålet har blant andre Danny Highinbotham diskutert lørdag formiddag. Den tidligere akademigutten, som fikk fire førstelagskamper for United, er for tiden Sky Sports-ekspert, og mener Pogba bør få en annen rolle mot Chelsea enn den han hadde mot Liverpool.

– Mot Liverpool spilte Pogba som en nummer 10 på grunn av hvordan Liverpool satt opp taktikken. De er et høyt pressende lag, og det gjorde at når United fikk ballen måtte de slå det presset, så de så etter muligheter for å slå langt. De ville få ballen opp til Zlatan og Pogba, for å takle det høye presset fra hjemmelaget, sier eksperten til Sky Sports.

Mot Chelsea tror han derimot på et helt annet kampbilde. Hvis London-laget stiller i en 3-4-3 formasjon med lavere press, mener den tidligere forsvarsspilleren at Mourinho bør plassere Pogba dypere i banen.

– Han hadde ryggen ofte mot mål mot Liverpool. Chelsea-kampen vil bli annerledes fordi Pogba trolig kommer til å spille i en dypere rolle, og det tror jeg passer ham bedre. Han er best når han har friheten til å gå fremover, litt som Yaya Toure gjorde på sitt beste, mener han.

– Pogba må utnytte mellomrommet

ibrahimovicpogba (650 x 358)Higginbotham tror nemlig Zlatans tilstedeværelse vil frigi rom i mellomrommet for en spiller som Pogba. 

– Det er ikke mange som kan holde følge når Pogba er på full fart fremover. Vi har sett i de siste prestasjonene hans, når han spiller dypere, at han kan være veldig viktig for United.

LES OGSÅ: Selvtilliten er veldig høy

– Jeg tror vi kommer til å se Pogba utfordre rommene rundt Nemanja Matic og N’Golo Kante. Hvis det skjer, kan Chelsea fort oppleve det samme som Fenerbahce gjorde torsdag, sier Danny Higginbotham

“What you’ll find is that a lot of the Chelsea defenders will be tied up by Ibrahimovic because of the physical threat that he brings”

– Danny Higginbotham