Nytt Moreno-offer da PSV tapte

Mens upopulære Dost ble Wolfsburg-helt, og CSKA Moskva var involvert i timålsfest.

Da årets Champions League-grupper ble trukket mente mange at Manchester United nok en gang hadde fått en heldig trekning. Likevel står United med null poeng etter åpningsrunden, og har blant annet igjen to tøffe bortekamper i Wolfsburg og Moskva.

United.no kommer gjennom hele gruppespillet til å holde et våkent øye med Champions League-rivalene. Denne helgen ble det to seirer og ett tap for de tre motstanderne.

Heracles 2-1 PSV Eindhoven

Manchester United åpnet årets utgave av Champions League med å tape borte for PSV Eindhoven. Etterpå var det ikke tapet som fikk mest oppmerksomhet, men Luke Shaws stygge beinbrudd etter en takling fra Hector Moreno. Meksikaneren fikk bli på banen etter fellingen, dommeren mente at det ikke var en forseelse engang, og etterpå scoret Moreno og ble attpåtil kåret til banens beste spiller.

Etter kampen fortalte PSV-manager Phillip Cocu at Moreno tok til tårene da han besøkte en nyoperert Luke Shaw på sykehuset.

– Det var en vanskelig situasjon. Vi spurte folkene rundt Luke om han var forberedt på å møte oss. Vi hadde forstått det om han ikke ville. Men Luke sa det var greit for ham. Hector har vært opprørt i dagevis og da han møtte Shaw, ble han veldig emosjonell. Han fortalte ham at han ikke mente å skape ham og jeg tror at Luke aksepterte det Hector sa, sa Cocu ifølge The Mirror.

hm
SMELL: Her skjer det fatale. Hector Moreno kaster seg inn i siste liten og brekker beinet til til Luke Shaw.

I helgen kom Moreno nok en gang i fokus, da en sen takling på Oussama Tannane tvang Heracles-spilleren haltende av banen av etter 74 minutter. PSV-spilleren forsøkte å rette opp et dårlig førstetouch, men kom altfor sent inn i taklingen med knottene først.

Denne gangen gikk det imidlertid ikke like bra for PSV sportslig sett. PSV stilte med ti av de samme elleve som møtte United, men måtte klare seg uten Andrés Guardado, som ble erstattet av Maher. Luuk de Jong ga gjestene en drømmestart på Polman Stadion, da han satte inn ledermålet etter bare to minutter.

Men vertene slo tilbake foran 12 000 forventningsfulle hjemmesupportere. Først utlignet Mark Jan Fledderus, før Thomas Bruns ble matchvinner med sin 2-1-scoring like før pause.

Wolfsburg 2-0 Hertha Berlin

Norske Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarsten stod på motsatt banehalvdel da Wolfsburg tok imot Hertha Berlin denne helgen. Trener Dieter Hecking hadde valgt å benke storscoreren Bas Dost på grunn av dårlige holdninger. Likevel var det Dost som ble den store helten, da han scoret to ganger etter å ha blitt byttet inn 20 minutter før slutt.

Dost skal angivelig ha levert svake prestasjoner på trening, etter at han ble byttet ut til pause i 1-0-seieren over CSKA Moskva. To mål mot Hertha Berlin var ikke nok til å blidgjøre Hecking.

Jeg er glad for at han scoret to mål, men måten han har opptrådt på de siste dagene er ikke bra. Det er en form for egoisme vi ikke ønsker her, sier Hecking ifølge Nettavisen.

of Muenchen is challenged by of Wolfsburg during the Bundesliga match between VfL Wolfsburg and FC Bayern Muenchen at Volkswagen Arena on January 30, 2015 in Wolfsburg, Germany.
I VINDEN: Bas Dost hamrer inn mål for Wolfsburg, men har likevel klart å pådra seg trenerens vrede.

Bas Dost, som har scoret 32 mål på 67 kamper for Wolfsburg, mener at tallene sier sitt.

Fire mål på fem kamper er ikke ille, vil jeg si, svarte Bas Dost da han ble konfrontert med trenerens kritikk.

Wolfsburg valgte til slutt å kvitte seg med Kevin de Bruyne like før overgangsvinduet stengte, men hentet samtidig inn Julian Draxler som en direkte erstatter for Manchester City-spilleren. Wolfsburg har levert gode resultater innledningsvis i Bundesliga, og ligger i øyeblikket på tredjeplass med elleve poeng etter fem runder.

Mordovia 4-6 CSKA Moskva

Nei, det var verken ekstraomganger eller straffesparkkonkurranse i oppgjøret mellom Mordovia og CSKA Moskva. Likevel ble det scoret hele ti mål foran de 7837 tilskuerne på Start Stadion.

Evgeni Lutsenko påførte bortelaget en marerittstart da han sendte vertene i føringen i kampens aller første spilleminutt. Vondt ble til verre for CSKA Moskva da Mário Fernandes fikk direkte rødt kort etter 12 minutter, og i løpet av tre minutter sørget henholdsvis Vladimir Rykov og Ruslan Muhametshin for at hjemmelaget ledet 3-0 etter 15 minutter.

Å ligge under 3-0 på bortebane etter 15 minutter med ti mann skal i utgangspunktet være en umulig oppgave for de aller fleste lag, men CSKA Moskva viste ikke noe tegn til å gi opp. I pausen ble Eremenko erstattet av Kirill Panchenko, og byttet ga umiddelbart utslag. Fem minutter ut i den andre omgangen reduserte Panchenko for bortelaget, etter å ha blitt satt opp av den tidligere United-spilleren Zoran Tosic.

Hjemmelaget satt fremdeles med de sterkeste kortene på hånden, helt til Yannick Djaló bestemte seg for å rive alt i stykker etter 55 minutter. Kantspilleren fant tilsynelatende ut at 11 mot 10 var for feigt, og pådro seg sitt andre gule kort på unødvendig vis. Dermed inviterte han CSKA Moskva tilbake i kampen, og gjestene lot seg ikke be to ganger.

LISBON, PORTUGAL - AUGUST 18: PFC CSKA Moscow's forward Seydou Doumbia celebrates scoring a goal with PFC CSKA Moscow's midfielder Zoran Tosic during the UEFA Champions League qualifying round play-off first leg match between Sporting CP and CSKA Moscow at Estadio Jose Alvalade on August 18, 2015 in Lisbon, Portugal. (Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images)
HELTER: Zoran Tosic og Seydou Doumbia var sentrale i opphentingen mot Mordovia. Her feirer de mål i play-off-kampen mot Sporting i august.

Først var det Zoran Tosic som reduserte til 3-2, før en for dagen meget livlig Seydou Doumbia utlignet til 3-3 bare minuttet senere. 3-0 hadde blitt til 3-3, men Mordovia slo tilbake og fikk et stort håp om seier da Evgeni Lutsenko sendte de tilbake i føringen etter 68 minutter.

Men CSKA Moskva hadde ikke tenkt til å gi seg, og etter 80 minutter utlignet Ahmed Musa til 4-4 etter dagens andre målgivende pasning fra målscorer Seydou Doumbia. Noen minutter senere var Musa på farten igjen og satte inn 5-4, før Doumbia fastsatte sluttresultatet til 6-4 med sin andre scoring for dagen.

CSKA Moskva er dermed fremdeles ubeseiret og topper tabellen med 25 poeng på ni kamper. Deres eneste poengtap i serien kom i forrige serierunde, da de spilte 2-2 hjemme mot Zenit St. Petersburg.