Nøyaktig ett år etter debuten ble han matchvinner

Mason Greenwood har virkelig imponert så langt i sesongoppkjøringen.

17-åringen har scoret to mål og ble matchvinner mot Inter Milan på lørdag.

Angrepsspilleren som har vært i United i hele sin fotballkarriere, og har utviklet seg i et enormt tempo.

Etter kampen mot Inter var det bare lovord å finne om unggutten.

DETTE ER EN PLUSS-ARTIKKEL

Bli betalende medlem

Er du allerede medlem?

← Tilbake

Karrieren så langt

Mason Greenwood kom til United da han var seks år. Gutten som ble født i Bradford har gått gradene i United-akademiet og ble tatt ut på U18-laget i forkant av 2017/18 sesongen.

Allerede den sesongen kunne man se at gutten var spesiell. Selv om han hadde alderen til å kunne spille på U16-laget, ble han toppscorer for de litt eldre guttene. Med 17 mål på 21 kamper var det mange som fikk øynene opp for 2001-modellen.

Forrige sesong kom det store gjennombruddet. Greenwood fikk være med de «store» gutta på sesongoppkjøring i USA. Under José Mourinhos ledelse fikk angrepsspilleren debuten sin mot Club América den 20. juli.

Nøyaktig ett år senere skulle han altså bli matchvinner mot Inter Milan.

LEVER DRØMMEN: Mason Greenwood har gått graden i United-akademiet, nå herjer han for førstelaget.

Greenwood fikk ikke noen sjanser under Mourinho i den påfølgende sesongen.

Ole Gunnar Solskjær har helt siden han ble ansatt som midlertidig manager sagt at han vil bruke unge spillere. Det fikk Greenwood erfare.

6. mars fikk han debuten sin i en tellende kamp, og det var ikke hvilken som helt kamp. Greenwood kom inn for Ashley Young i den sensasjonelle Champions League-kampen på Parc des Princes. Dermed ble han den nest yngste United-spilleren gjennom tidene til å spille i Europa, etter Norman Whiteside.

Kun fire dager senere fikk han Premier League-debuten mot Arsenal.

Det hele kan minne veldig om Marcus Rashford. Også han debuterte i Europa, før han noen dager senere fikk sin Premier League-debut mot Arsenal på Old Trafford.

Paralleller: Marcus Rashford debuterte mot Midtjylland i Europa League, kun noen dager senere fikk han Premier League-debuten.

Reaksjoner

Etter kampen mot Inter, haglet det med lovord i retning unggutten. Ole Gunnar Solskjær var som de fleste andre veldig imponert over hva 17-åringen viste.

Det kan du lese mer om her.

Flere profilerte Twitter-profiler og lagkamerater var også begeistret:

 

Veien videre

Ole Gunnar Solskjær har sagt at det er fullt mulig at 17-åringen får sjansen mot Chelsea i serieåpningen.

– Mason vil definitivt spille flere kamper denne sesongen. Han har vokst i sommer, og jeg tror at han har fått mer selvtillit ette kampen mot Cardiff.

Etter lørdagens kamp mot Inter sa Solskjær at et utlån for Greenwood er helt uaktuelt. United-manageren sier dermed at angrepsspilleren er med i fremtidsplanene.

Samtidig må vi huske på at Greenwood fortsatt bare er 17 år. Han trenger tid på seg, og det kommer han også til å få.

Det eneste som er helt sikkert er at hvis han fortsetter på samme måte i tiden framover, vil det være vanskelig for Ole Gunnar Solskjær å sette han ut av laget.

Neste mulighet til å se Greenwood i aksjon er på torsdag. Da spiller United mot Tottenham i Shanghai.