Ni år siden DEN kampen

Det er ni år siden 4-3-seieren mot City – og det er ikke den eneste seieren mot bitre rivaler på denne datoen.

Det er 20. september, og noen av våre siste kamper på denne datoen har vært mot våre største rivaler – og har endt med United-seier.

Manchester City, Liverpool og Leeds har alle fått gjennomgå.

Den legendariske 4-3-kampen

20. september 2009: United 4-3 City

Carlos Tévez har nylig forlatt Manchester United til fordel for Manchester City – som om vi trengte enda en grunn til å ønske å vinne dette oppgjøret!

United begynte bra, men City svarte hele veien – nesten. Først sendte Wayne Rooney United i ledelsen, før Tévez og Barry sørget for 1-1. Darren Fletcher headet inn både 2-1 og 3-2, men Craig Bellamy svarte begge gangene – den siste gangen rett før slutt etter en sjeldent stor feil av Rio Ferdinand.

Heldigvis hadde United mer på lager. Mange minutter på overtid scoret Michael Owen etter en glimrende pasning fra Ryan Giggs (som for øvrig hadde målgivende til begge Fletcher-målene også, og var involvert i 1-0), og United vant 4-3 etter kanskje det aller mest dramatiske Manchester-derbyet gjennom tidene.

Slik så det ut fra høyt oppe på North Stand (som nå heter Sir Alex Ferguson Stand):

Silvestres store dag

20. september 2004: United 2-1 Liverpool

Mikaël Silvestre var en tro tjener i ni år, men kan ikke sies å ha vært blant de mest målfarlige spillerne vi har hatt.

Det ble til sammen ti mål for klubben.

Da var det jo selvsagt gøy at Liverpool var den eneste klubben han scoret to mål mot, og at han gjorde det i samme kamp.

Først headet han inn et Ryan Giggs-innlegg fra høyresiden, før han i andreomgang (12 minutt etter at O’Shea hadde utlignet med et selvmål) scoret vinnermålet da han headet inn en Giggs-corner.

Hevn mot Leeds med en ellevill startellever

20. september 2011: Leeds 0-3 United

I 2010 røk vi ut av FA-cupen mot Leeds hjemme på Old Trafford – pinlig.

Derfor var nok også en del Manchester United-supportere glade da vi trakk Leeds i ligacupens tredje runde i 2011/12-sesongen, for her var det mulighet for å ta hevn på Elland Road.

Noen av oss var kanskje litt skeptiske da vi så lagoppstillingen. Ben Amos stod i mål, Valencia var høyreback (en stund før det etter hvert ble normalt), Carrick spilte midtstopper sammen med debutant Ezekiel Fryers, mens Fabio spilte venstreback – i løpet av kampen var også Berbatov på stopperplass en liten periode, pussig nok.

Lenger fremme på banen var det nok av offensive spillere, i alle fall. Berbatov og Owen startet på topp, men Ferguson fikk også plass til Mame Biram Diouf og Federico Macheda i startelleveren. Så hvem var midtbanespillerne som skulle passe på at dette ikke ble for offensivt…? Ryan Giggs og Park Ji-Sung! Et ellevilt lag, der også blant andre Paul Pogba og Larnell Cole etter hvert fikk sine debuter.

Heldigvis gikk det også bra. Først satte Owen inn både 1-0 og 2-0 til bortelaget fra Manchester, før gamlefar Ryan Giggs (som virkelig fikk høre det fra Leeds-fansen denne dagen) rundlurte halve Leeds før han satte inn 3-0. Alle målene i førsteomgang, og mer trengte egentlig ikke de rødkledde å gjøre i den kampen.

Fergusons gambling – og gamling! – fungerte igjen.

GIGGS: United feirer Giggs’ 3-0-mål mot Leeds på Elland Road.

PS. Det er verdt å merke seg at Ryan Giggs har mål eller målgivende til seks av de ni United-målene som er omtalt her, og at han i tillegg var tredje sist på ett til.