Neville: – Midtbanen er et problem – punktum!

Gary Neville oppfordrer Ole Gunnar Solskjær til å forsterke midtbanen ved første anledning. Problemet forsvinner ikke når Scott McTominay og Paul Pogba returnerer fra skader i desember, mener United-legenden.

– Midtbanen er et problem for United. Punktum! sa Neville på Sky Sports søndag kveld.

– Selv når McTominay spiller er det det problem. De har ikke forsterket midtbanen, og de har rett og slett ikke nok kvalitet.

Den det går verst utover dagen derpå er Andreas Pereira. 23-åringen som har startet 11 av 13 Premier League-kamper får 3.5 på spillerbørsen til united.no og 2 av Manchester Evening News.

– Pereira og Fred var fullstendig fortapt. De ante ikke hva som traff dem, skriver Daily Mail, mens lokalavisen mener Manchester United hadde hatt bruk for spillere som Marouane Fellaini (Shandong Luneng Taishan) og Ander Herrera (PSG) på Bramall Lane.

Både McTominay og Pogba er ute med skader. Manchester-derbyet 7. desember har vært en sannsynlig returdato for begge to, men mandag skriver nettmagasinet The Athletic at det er håp om at McTominay kan være tilbake når José Mourinho returnerer til Old Trafford med sitt Tottenham tre dager tidligere.

Før den tid er spørsmålet om Fred og Pereira blir løsningen også mot Aston Villa på søndag. James Garner var ubenyttet reserve mot Sheffield United, mens Nemanja Matic ikke var i troppen, til tross for at han er tilbake i trening.

ALT OM KAMPEN:

SLET: Andreas Pereira hadde ingen god kamp mot John Fleck og Sheffield United.

– To midtbanespillere

Gjentatte ganger har Neville snakket om at Manchester United trenger fem-seks nye spillere.

Viktigst blir det å løse problemet på midtbanen, mener Sky Sports-eksperten.

– De trenger en spiss, de trenger to midtbanespillere, og de trenger en venstreback, sier Neville.

– De kan ikke gjøre noe med midtbanen før i januar eller i sommer, men midtbaneproblemet vil ikke forsvinne før de har hentet forsterkninger.

Jones- og 3-4-3-kritikk

På pressekonferansen i Sheffield fortalte Solskjær at ideen om å bruke Phil Jones på midtbanen.

I stedet tok 27-åringen plass i en trebackslinje med Harry Maguire og Victor Lindelöf.

I lokalavisen får Jones enda større medfart enn Pereira. Midtstopperen får karakteren 1 på spillerbørsen.

Jones ble tatt av i pausen i det som var hans første Premier League-kamp fra start denne sesongen. Neville sier midtstopperen er heldig som i det hele tatt fikk prøve seg for Solskjær.

– Vi ler, men han kan ikke gå inn i dueller slik han gjør, sa Neville.

Heller ikke tidligere Arsenal-stopper Martin Keown var nevneverdig imponert.

– Du kan jo lure på om Ferguson hadde tatt ham av etter et kvarter. Jones så ut som et problem i den forsvarsrekka.

TATT AV: Phil Jones startet sin første Premier League-kamp denne sesongen mot Sheffield United, men ble byttet ut allerede i pausen.

United-journalisten til The Athletic skriver at planen i utgangspunktet var at Marcos Rojo skulle spille til trebackslinje. En skade på argentineren gjorde imidlertid at Solskjær måtte gjøre endringer.

Både Neville og Keown klandrer Jones for 0-1-målet, da Lys Mousset fikk stjele ballen ved Uniteds 16-meter.

– Det er en enkel ball å håndtere for en midtstopper, men han klarer det ikke. Han ser seg over skulderen, og i det øyeblikket taper han duellen, sa Neville.

– Den sjansen skal du ikke få av en forsvarsspiller. Kanskje skulle det vært frispark, men Jones må være klokere, mer dominerende, og mer bestemt, sa Keown.

Solskjær har hatt suksess med trebackslinje i storkamper tidligere, men mot Sheffield United resulterte det i den mest målrike uavgjortkampen for Manchester United siden januar 2016 – også det en 3-3-kamp mot Newcastle.

– Jeg er overrasket over at Solskjær gikk for tre bak. Kanskje ville han tilpasse seg motstanderen, men det skapte bare forvirring, sa Keown.

ALT OM KAMPEN: