Ønsker å jobbe med Mourinho igjen

Eden Hazard ønsker å spille under José Mourinho igjen.

Eden Hazard herjer for Chelsea denne sesongen.

Det er strengt tatt ikke noe nytt, men mange mener at oppsvingen i prestasjoner skyldes Maurizio Sarris offensive system, hvor Hazard så klart er en sentral brikke.

I Manchester United er José Mourinho under kritikk for å ikke få det beste ut av sin offensive rekke, men Hazard er ikke i tvil om hvilken trener han ville jobbet under igjen.

– I den siste sesongen under Mourinho var det ikke gøy lenger. Vi vant ikke kamper, vi havnet i en dårlig rutine; bare trening uten moro, og da var det best for alle parter at vi gikk hver vår vei. Det sagt, hvis jeg nå blir spurt om hvilken trener jeg vil jobbe med igjen, så sier jeg Mourinho, forklarte Hazard til den belgiske avisen HLN (her oversatt av Sport Witness)

LES OGSÅ: Mourinhos tredje sesong-syndrom 

– Vil du ha en dag fri? Ta to!

Det er flere spillere i dagens United-tropp som vet akkurat hvordan Mourinhos væremåte endres hvis han føler at laget ikke gjør oppgavene de er satt til, og portugiseren har ved flere anledninger vært i hardt vær over måten han behandler spillerne sine på. 

PSST! Blir du med til United…?

– Hvis resultatene uteblir, så kritiserer han spillerne sine – det vet du. Nå i ettertid er det noe jeg har akseptert, det er bare væremåten hans.

– Når laget derimot vinner kamper, så er Mourinho den beste treneren du kan tenke deg. Da er han vennen din, du kan gjøre akkurat som du vil. Vil du ha en dag fri? Han gir deg to!

Det kommer også frem i intervjuet at Hazard selv føler at bildet av Mourinho som en defensiv trener er overdrevent.

– Mourinho er åpenbart ikke like «eventyrlig» som Guardiola, men den sesongen vi ble Premier League-vinnere scoret vi mange mål og spilte mange gode kamper, sa Hazard.

Skylder på egen disiplin

I 2014/15-sesongen Hazard referer til, var Chelsea nådeløse i Premier League. De tapte bare tre kamper i serien, og scoret imponerende 79 mål – med en positiv målforskjell på +38.

– Det er ikke mye jeg angrer på i min karriere, men at jeg ikke fikk spille mer under Mourinho er én av de. Vi hadde et utrolig sterkt lag, men vi havnet i en dårlig rutine.

MOURINHO: Her i dype tanker under snuoperasjonen mot Newcastle.

– Jeg har hatt ett dårlig år i løpet av mine 12 år på høyeste nivå, og spesielt i de siste seks månedene under Mourinho var det også min egen feil. Vi spurte Mourinho om utvidet ferie etter seriegullet, og jeg kom tilbake til sesongstart helt ute av form. Det er en lærdom jeg har tatt med meg siden, forklarte Hazard.

Disse flotte ordene til tross, det er lite som tyder på at Hazards ønske om å spille under Mourinho igjen vil føre han inn portene på Old Trafford.

Lynvingen har nylig uttalt at han er usikker på sin fremtid i Chelsea, men spilleren selv har vært klart på at det er Real Madrid som eventuelt blir destinasjonen i fremtiden.