Manchester United Women v Reading Women - Barclays FA Women's Super League

God start på en ny æra: United vant 2-0 i serieåpningen

United så ikke så imponerende ut i starten av kampen – men etter hvert var det ingen tvil om at United var et bedre lag enn Reading i serieåpningen.

2-0 til United endte det i Marc Skinners første kamp.

Kirsty Hanson og Ona Batlle scoret målene, og Ella Toone hadde den målgivende pasningen til begge målene.

Reading hadde ikke et eneste skudd på mål i løpet av kampen, og United vant den totale skuddstatistikken 14-4.

United med den første store sjansen

Tre debutanter – Aiofe Mannion, Hannah Blundell og Vilde Bøe Risa – var i Marc Skinners første ellever i en tellende United-kamp.

Den største overraskelsen elles var at Mannion hadde med seg Maria Thorisdottir i midtforsvaret, og at Millie Turner var på benken. Turner har spilt stort sett alt av kamper under Casey Stoney, men i dette tilfellet kan selvsagt det at hun var på benken også bety at hun ikke er 100% spilleklar.

Kampen startet med Reading som det beste laget, mens United prøvde å finne ut av ting, men Reading skapte ikke noe mer nevneverdig enn et skudd fra distanse som gikk over, og et Amalie Eikeland-skudd som ble blokkert av Hannah Blundell.

Blundell var også involvert i en del offensivt, og den første store sjansen i førsteomgangen kom etter et Blundell-innlegg som en Reading-stopper og Reading-keeper Grace Moloney sammen rotet til slik at ballen havnet hos Leah Galton. Keeper var utspilt, men det var ingen enkel avslutning fra Galton selv om skuddposisjonen var god, og skuddet gikk over målet.

galtonrus
BOMMET: Leah Galton.

United gikk opp i ledelsen

United var det klart beste laget i den andre halvdelen av førsteomgangen, og i det 39. minutt kom sesongens første mål for Uniteds del – og det første tellende målet under Marc Skinner.

Målscorer var Kirsty Hanson, som var god i sesongoppkjøringen også, men mye av æren skal også gå til Ella Toone.

Toone spilte en glimrende gjennombruddspasning som åpnet opp hele Reading-forsvaret, og Hanson var iskald alene med keeper.

Dermed stod det 1-0, og det var også stillingen da lagene gikk til pause.

Reading uheldige med marginale avgjørelser – og United doblet til 2-0

Reading var nær en utligning da Readings Brooke Chaplen banket ballen i tverrliggeren – og kanskje var også ballen inne. Det var uansett vanskelig å laste dommerteamet siden det var snakk om få centimetre, og siden de ikke hadde mållinjeteknologi.

Få minutter senere, i det 54. minutt, så doblet United ledelsen. Igjen hadde Ella Toone den målgivende pasningen, og denne gangen var det venstreback Ona Batlle som avsluttet meget godt. Den spanske 22-åringen satte ballen langt oppe i hjørnet – en flott måte å score sitt første United-mål på.

Kanskje var Galton i offside tidligere i angrepet, men United hadde i alle fall doblet ledelsen, og ut fra spillets gang var det vanskelig å si noe annet at United så ut som fortjente vinnere av kampen.

I det 66. minutt kom Jackie Groenen og Martha Thomas inn for Lucy Staniforth og Ella Toone. Thomas fikk med det United-debuten sin. I det 75. minutt kom Alessia Russo inn for Vilde Bøe Risa, som leverte en respektabel debut.

Thomas-sjanser på slutten

Martha Thomas kunne fått en drømmedebut da Kirsty Hanson i det 80. minutt skapte en stor sjanse for henne etter å ha vunnet ballen høyt, men Thomas traff ikke skikkelig med skuddet sitt.

Hun traff bedre noen minutter senere da hun gikk innover og skjøt, men skuddet gikk like utenfor.

Verken Thomas eller andre scoret på slutten, og kampen endte dermed 2-0.

United er dermed serieleder – i alle fall en liten stund.

Forhåndsstoff:

Manchester United 2–0 (1-0) Reading

Leigh Sports Village
Women’s Super League

Mål: 1-0 Kirsty Hanson (39.), 2-0 Ona Batlle (54.).

Manchester United: Mary Earps – Hannah Blundell, Aiofe Mannion, Maria Thorisdottir, Ona Batlle – Vilde Bøe Risa (Alessia Russo, 75.), Katie Zelem (C) – Kirsty Hanson, Lucy Staniforth (Jackie Groenen, 66.), Leah Galton – Ella Toone (Martha Thomas, 66.).
Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Kirsty Smith, Millie Turner, Carrie Jones, Hayley Ladd, Ivana Ferreira Fuso.

Reading: Grace Moloney; Lily Woodham, Faye Bryson, Gemma Evans, Deanna Cooper, Rachel Rowe, Chloe Peplow, Natasha Harding (C), Brooke Chaplen, Amalie Eikeland, Emma Harries.
Innbyttere: Rhiannon Stewart, Bethan Roberts, Deanne Rose, Leila Lister, Ella Wild, Jeon Ga-eul.

Her kommer det liveoppdateringer om det viktigste fra kampen, før vi publiserer et referat ved kampslutt.

1: Kampen er i gang på Leigh Sports Village!

3: Begge Uniteds backer kan spille på begge sider, så er vel verdt å nevne at Ona Batlle spiller på venstre, mens debutant Hannah Blundell spiller på høyresiden.

5: Kampens første skudd går til Reading. Brooke Chaplen som skyter over fra distanse.

12: Blundell med et fint kontringsløp etter en Reading-dødball, men pasningen hennes ble ikke god nok da hun skulle levere ballen fra seg.

15: Amalie Eikeland er på vei gjennom, og skyter, men Blundell kaster seg inn og får blokkert skuddet.

22: Kampens største sjanse! En langpasning fra Blundell, og så skaper en forsvarsspiller problemer for Reading-keeperen ved å endre litt retning på ballen, og keeper får bare slått den ganske svakt til Leah Galton. Galton skyter over fra grei posisjon mens keeper er utspilt. Synd! United ser gradvis ut til å finne litt mer ut av ting.

26: Alle tre debutantene – Hannah Blundell, Aiofe Mannion og Vilde Bøe Risa – har alle hatt en del fine involveringer her.

33: United det beste laget nå, og med noen nesten-sjanser.

35: Lucy Staniforth får gult kort. Supporterne buer, og Staniforth er åpenbart uenig, men det så riktig ut.

37: Staniforth skyter over fra 19-20 meter.

39: MÅL! Kirsty Hanson gir United ledelsen etter en glimrende gjennombruddspasning av Ella Toone! Kald avslutning i hjørnet av Hanson, som har vært god under sesongoppkjøringen også.

45: United har hatt noen skuddforsøk nå de siste minuttene, men ikke noe som har blitt spesielt farlig.

PAUSE.

46: Andre omgang er i gang i Leigh.

48: Katie Zelem skyter, men skuddet blir blokkert.

50: ENORM Reading-sjanse. Chaplen med skudd i tverrligger. Kommentator mener at ballen var over linja. Undertegnede trodde først at den ikke var det, mer usikker etter siste reprise. Uansett ikke noe linjedommer kan lastes for med så små marginer, og uten mållinjeteknologi.

54: MÅL!! Ona Batlle dobler Uniteds ledelse etter finfint spill! Galton til Toone, som sentrer til Batlle, som finner vinkelen (eller i alle fall nesten). Batlles første United-mål! To målgivende pasninger for Toone.

66: BYTTER: Martha Thomas kommer inn for Ella Toone, mens Jackie Groenen kommer inn for Lucy Staniforth.

71: Buing fra tribunen etter at Reading fikk et billig frispark nært eget mål. Reading bytter ut kaptein Natasha Harding.

75: BYTTE: Alessia Russo kommer inn for Vilde Bøe Risa. Brukbar debut av Uniteds nye nummer 8.

80: Martha Thomas får en skuddmulighet, men treffer ikke skikkelig, og ballen treffer ikke mål. Bra forarbeid av Hanson.

84: Godt forsøk av Thomas! Går innover og skyter bra – men bare nesten bra nok. Utenfor.

89: Groenen med et skudd som går utenfor. Har fortsatt ikke scoret for United!

90+1: Det er lagt til tre minutter i Leigh.