Nå kan han sette scoringsrekord

Romelu Lukaku tangerte rekord fredag kveld.

Etter sju kamper uten nettkjenning – hans lengste måltørke på over ett år, gikk det endelig veien igjen for Romelu Lukaku fredag kveld.

Verken kraftspissens første eller andre mål mot Mexico var av det spesielt minnerike slaget, men det var nok viktig for 24-åringens selvtillit med nettsus igjen.

Målene går imidlertid inn i historiebøkene likevel, siden Lukaku nå har tatt igjen Paul Van Himst og Bernard Voorhoof, som er Belgias mestscorende spillere på landslaget – med 30 mål hver.

(Saken fortsetter under bildet)

MÅLTYV: Romelu Lukaku står med 30 mål med flagget på brystet.

 Stolt

Allerede tirsdag kveld kan Lukaku dermed bli historisk. Da møter Roberto Martinez & co Japan.

Dette sa Lukaku til belgisk presse etter at tangeringen var et faktum:

– Jeg var født for å gjøre dette. Jeg vil bare score så mange mål som overhodet mulig. Jeg er glad for at jeg tangerte rekorden. Jeg visste jeg kunne klare det, og nå er målet å ta den før 2017 er omme. 

LES OGSÅ: Se Lukakus to mål her

– Paul Van Himst hjalp meg mye da jeg var i Anderlecht. Det å tangere hans rekord gjør meg stolt. Han er den beste belgiske spilleren gjennom alle tider, og en mann jeg har stor respekt for. 

– Jeg er alltid selvsikker på meg selv og mine kvaliteter, og når man jobber hardt blir man belønnet. Men det viktigste er laget. Jeg håper virkelig denne generasjonen med spillere vinner noe. Jeg vil vinne ett trofé med landet mitt, sier Lukaku. 

FRUSTRASJON: Romelu Lukaku hadde gått syv kamper uten scoring før det ble nettsus fredag kveld.