Se Lukakus to mål

Vi følger utviklingen i fredagens landskamper.

Sju United-spillere fikk spilletid for sine A-landslag fredag kveld. Den eneste som ikke kom innpå var Ashley Young, som var tilbake i England-troppen for første gang på mange år.

Ut med skade

Dessverre gikk det ikke mer enn ni minutter før Phil Jones fikk en smell for England mot Tyskland. Han forsøkte å spille videre, men midtveis i 1. omgang, like etter at han klarerte på streken etter en tysk kanonade, måtte han gi seg. Jones hadde tydelig ubehag i låret.

Så er det bare å håpe at smellen ikke er alvorlig.

SKADET: Phil Jones måtte ut mot Tyskland.

England startet forresten med et svært ungt lag. Jones, med 24 landskamper, var  den med flest landskamper i startelleveren.

Marcus Rashford kom innpå etter 60 minutter i kampen mens Jesse Lingard fikk de fem siste minuttene som innbytter. Lingard kunne også blitt matchvinner på overtid av overtiden, på en kjempesjanse, men avslutningen gikk over i kampen som endte 0-0.

Endelig scoring

Romelu Lukaku hadde gått sju kamper uten scoring, hans lengste rekke uten mål på godt over ett år, men mot Mexico gikk det hans vei igjen.

Det ble to mål på United-spissen. Ett var ren flaks. Ett var et såkalt goalgetter-mål.

Han hadde allerede gjort forarbeidet til Belgias 1-0 mot Mexico, men 2-1 var av det heldige slaget da det så ut til å være et mislykket kne-nedtak i feltet som trillet inn i det ene hjørnet. Uansett, alt teller, spesielt for spisser som hele tiden blir minnet om eventuell måltørke. Like etter scoret han også et ordentlig mål, da han satte 3-3 fra kort hold.

Lukaku spilte 88 minutter før han ble byttet ut.

Lukakus 2-1-mål

Lukakus 3-3-mål:

Opptur for Lindelöf

Victor Lindelöf har fått en tøff start på United-karrieren, men fredag ble det en herlig opptur for Uniteds svenske stopper.

Det skjedde også med Jose Mourinho på tribunen, sammen med Zlatan Ibrahimovic.

Lindelöf bidro til at svenskene holdt nullen i den første playoff-kampen om en VM-plass mot Italia, til tross for at Matteo Darmian hadde en ganske så ok kamp for Italia.

Sverige vant til slutt 1-0, og sikret seg dermed et godt utgangspunkt før returen i Italia neste uke. Da skal det endelig avgjøres hvem som ender i VM.

Martial tilbake

Ellers fikk Anthony Martial 20 minutter som innbytter for Frankrike da Wales ble slått 2-0.

Det var United-spillerens første A-landskamp på et drøyt år. For United har han scoret på bestilling som innbytter, men det ble ingen mål denne gangen for 21-åringen.

Fredagens kamper:

20:45 Sverige (Lindelöf) v Italia (Darmian) 1-0 SLUTT
61: 1-0 Johansson

Jose Mourinho var på tribunen. Like ved Zlatan.

Sverige: Olsen, Kraft, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson, Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg, Toivonen, Berg

Italia: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Candreva, Parolo, De Rossi, Verratti, Darmian; Immobile, Belotti

20:45 Belgia (Lukaku) v Mexico 3-3 SLUTT
17.min: 1-0 Hazard (Lukaku-skudd ga retur)
38.min: 1-1 Guardado
55.min: 2-1 Lukaku
56.min: 2-2 Lozano
60.min: 2-3 Lozano
70.min: 3-3 Lukaku

Lukaku byttet ut etter 88 minutter.

Belgia: Courtois, Meunier, Ciman, Boyata, Vermaelen, Witsel, Tielemans, Chadli, De Bruyne, E. Hazard (c), R. Lukaku

21:00 England (Jones, Lingard, Rashford, Young) v Tyskland 0-0 SLUTT

Rashford kom inn for Abraham etter 60 minutter. Lingard kom innpå etter 86 minutter.

England: Pickford, Trippier, Rose, Jones, Stones, Maguire, Livermore, Dier (capt), Vardy, Loftus-Cheek, Abraham

21:00 Frankrike (Martial) v Wales 2-0 SLUTT
18.min: 1-0 Griezmann
71.min: 2-0 Giroud

Martial kom innpå for Frankrike etter 73 minutter.

Frankrike: Mandanda – Jallet, Koscielny, Umtiti, Kurzawa – Mbappé, Tolisso, Matuidi, Coman – Griezmann, Giroud