BEKREFTET: Nå er han endelig United-spiller

Manchester United bekreftet fredag at Jadon Sancho blir United-spiller.

Kontrakten løper til 2026, med opsjon på ytterligere ett år.

Han skal spille med draktnummeret 25 på ryggen.

– Jeg vil alltid være takknemlig overfor Dortmund som ga meg muligheten til å spille førstelagsfotball, men jeg visste også at jeg kom til å returnere til England igjen en gang.

– Sjansen å få spille for United er en drøm som går i oppfyllelse, og jeg kan nesten ikke vente med å prestere i Premier League. Dette er et ungt og spennende lag, og jeg vet at vi sammen kan utvikle oss til noe spesielt, noe som kan gi suksessen som supporterne fortjener. Jeg ser frem til å jobbe med manageren og trenerteamet for å utvikle spillet mitt videre, sier Sancho i en kommentar.

Se Sancho i United-drakt her:

Ole Gunnar Solskjær var selvsagt også fornøyd.

– Jadon er den type spiller jeg ønsker å hente til klubben, en offensiv spiller som i beste United-tradisjon. Han er så kreativ, han kan spille bredt i banen, finne rom inn i banen og er en spiller som begeistrer. Han dribler én mot én, skaper sjanser, jobber hardt og han elsker fotball. Målene og de målgivende pasningene snakker for seg selv, og han kommer også med enorm fart og kreativitet.

– Han vil bli en avgjørende part av laget mitt i mange år fremover, og vi ser frem til å se ham blomstre.

– Old Trafford gir ham den plattformen han trenger for å vise frem alt av talentet sitt. For en spiller av hans alder har han allerede oppnådd mye, samtidig som han viste mot til tidlig å dra ut.

– Jeg synes at han tok et godt valg da han dro til Bundesliga. Det var det rette steget og den rette klubben, men uten å være respektløs – Premier League er noe annet. Det er et steg opp. Jeg ser frem til å ønske ham velkommen i laget når vi forbereder oss til en ny sesong.

Les også:

KOMMENTAR: Eivind B. Holth: Mitt «møte» med Jadon (18)
12 MINUTTERS VIDEO: Se det første intervjuet med Sancho

– Nærmer seg Haaland og Mbappé

United.no har i løpet av de siste ukene skrevet mye om Jadon Sancho.

«Løp og kjøp» sa Bundesliga-kommentator Eivind Bisgaard Sundet i fjor sommer, og står for det han sa i dag.

– Det er Haaland og Mbappé som snakkes om som de store verdensstjernene som skal overta for Messi og Ronaldo, men Sancho leverer mål og målpoeng så jevnt og på så høyt nivå at han absolutt også kan blande seg inn blant dem, sa Sundet i juni.

Bjarte Valen har forklart hvorfor Manchester United har råd til Sancho i sommer når de ikke kunne gå med på Dortmunds krav i fjor.

Signeringen godkjennes sannsynligvis også av Sir Alex Ferguson.

– Jeg har store tanker om Jadon Sancho. Han er ekstremt farlig med ferdighetene sine én mot én, som en sjanseskaper og målscorer, sa Ferguson før EM-kampen mellom England og Skottland.

LES MER:

Borussia Dortmund v DSC Arminia Bielefeld - Bundesliga
DORTMUND-STJERNE: Jadon Sancho har blitt en populær spiller på Signal Iduna Park etter overgangen fra City i 2017.

Pokal og 31 målpoeng

Det ble imidlertid beskjedent med spilletid for Jadon Sancho i EM.

Det til tross for en overbevisende sesong som resulterte i hans første og eneste trofé i Borussia Dortmund.

Det skjedde uten Lucien Favre, som i oktober mente at en sommer med mange United-rykter hadde påvirket Sanchos form på banen.

I desember fikk franskmannen sparken, og med Edin Terzic som vikar ble det etter hvert fart på sakene for Sancho, Erling Braut Haaland og resten av Dortmund-laget.

Mellom 22. desember og 2. mars scoret Sancho ni mål, men dessverre for Dortmund mistet han begge utslagskampene mot gamleklubben Manchester City i Champions League på grunn av skade.

Sesongen ble kronet med to mål i cupfinaleseieren mot RB Leipzig.

Fasit for 2020/21-sesongen ble 16 scoringer og 15 målgivende pasninger.

jasat
TROFÉ: Sancho med cuppokalen i 2021. 21-åringen scoret to av målene i 4-1-seieren mot RB Leipzig.

To og et halvt år med rykter

Ryktene om Manchester Uniteds interesse for Sancho ble for første gang omtalt i nevneverdig grad i forkant av mirakelet i Paris i 2019.

– De ønsker å bygge et ungt, energisk, spennende og raskt angrep, sa Telegraph-journalist James Ducker til united.no på det tidspunktet.

Men det skulle altså ta to og et halvt år før Sancho signerte.

Han ble ikke Ole Gunnar Solskjærs første signering, men den tiende.

Fortuna Duesseldorf v Borussia Dortmund - Bundesliga
ØVERST: Jadon Sancho og Erling Braut Haaland ble oftest koblet til United mellom februar og og juni.

I fjor sommer skal klubbene ha vært langt unna hverandre i forhandlingene, da Dortmund ifølge rapportene krevde 108 millioner pund.

Et halvt år senere ble det rapportert at tyskerne ville redusere kravet til 80 millioner kommende sommer, og i april uttalte Hans-Joachim Watzke at klubben var villig til å lytte til «eksepsjonelle bud» på Sancho og Haaland.

Begge var koblet til United, men da overgangsvinduet åpnet i sommer var det tydelig at klubben hadde bestemt seg for å gjøre et nytt forsøk på den engelske 21-åringen.

LANG SAGA: Engelske aviser har lenge skrevet om Uniteds interesse for Sancho. Her fra i fjor.

Fortid i Watford og City

Sancho spilte juniorfotball i City-akademiet, men vokste opp i London og spilte for Watford som guttunge.

På Aon Training Complex gjenforenes han med akademisjef Nick Cox, som har en fortid i Watford som akademitrener.

I 2017 gikk Sancho fra Manchester City til Borussia Dortmund, der han gikk rett inn på førstelaget. Ifølge rapportene mottar City 15 prosent av overgangssummen United betaler Dortmund.

I Dortmund spilte Sancho for Peter Bosz, Peter Stöger, Lucien Favre og Edin Terzic. Neste sesong tar Marco Rose over på Signal Iduna Park og må finne en erstatter for den engelske stjernen som scoret 50 mål på 140 kamper for klubben.

Sancho debuterte for England som 18-åring i 2018, men har fått begrenset med spilletid i sommerens EM.

Debuten for Manchester United kan komme i seriestarten mot Leeds på Old Trafford.