Patrice Evras Frankrike vant fortjent mot Nederland.

FRANKRIKE – NEDERLAND 2-0:

Patrice Evra startet for Frankrike.

Robin van Persie startet for Nederland.

Og David Moyes satt på tribunen i Paris.

Der ble United-manageren vitne til en fortjent fransk seier og en Van Persie som var usynlig i så godt som hele kampen. 98 dager før fotball-VM starter ser Frankrike altså ut til å være best i rute av de to storlagene.

En sjanse

Det startet ganske jevnt, men utover i omgangen tok hjemmelaget mer og mer over. Robin van Persie viste seg frem for eneste gang i kampen da en corner havnet hos ham 15 meter fra mål på bakre stolpe, men avslutningen gikk rett på Hugo Lloris. Mer så man ikke av Van Persie, som altså har slitt med sykdom i forkant av kampen. Han var riktignok nær å komme til gode avslutninger et par andre ganger, men kom ikke nærmere enn at en fransk forsvarer ryddet opp rett foran ham.

United-spissen spilte imidlertid samtlige 90 minutter på Stade de France i Paris.

inni_sak_patrice_evra

Da hadde Frankrike allerede scoret to ganger.

Nydelige mål

Først dunket Real Madrids Karim Benzema en ball i mål på halvvolley etter en herlig pasning i bakrom, mens Paris St. Germains Blaise Matuidi viste hvorfor han er så ettertraktet da han gjorde 2-0 på en halvt liggende volley med ryggen mot mål. Matuidi la også den nydelige pasningen til Benzema før 1-0, og kan være godt fornøyd med kampen.

Frankrike var nærmere 3-0 enn nederlenderne en redusering. Så spør det hva Moyes tar med seg fra kampen. Det vil ikke overraske om notatblokka inneholder skriblerier om en grei Evra, en usynlig Van Persie og flere gode franske prestasjoner.

Nederland tapte for første gang siden august 2012, men kan trøste seg med at Arjen Robben ble sittende på benken gjennom hele kampen. De har altså noe godt i bakhånd også. Franck Ribery startet også på benken for Frankrike, men kom innpå et stykke ut i 2. omgang.