Mourinhos yngste målscorer i PL

Marcus Rashford er den første spilleren under 20 år til å score for Mourinho i engelsk serie.

Da José Mourinho ble møtt med kritiske spørsmål om hvor mange unge spillere han hadde utviklet via klubbenes akademier, dro han frem en lang liste som han ga til pressen.

– 49 spillere. 49 spillere har jeg alet opp. Se på denne listen, og få faktaene deres på plass, sa portugiseren den gang.

BBCs Match of The Day trekker imidlertid frem en statistikk som viser at satsingen hans på ungdom i Premier League ikke akkurat har vært ekstrem.

Faktisk er 18-årige Marcus Rashford den første tenåringen som scorer under Mourinho i den britiske eliteserien, og han er yngst med ganske klar margin.

Rashford er nemlig den yngste siden Arjen Robben, en spiller Mourinho skal ha snappet opp rett foran nesa på Ferguson, scoret i en alder av nesten 21 år.Netherlands Training Session & Press Conference

Det sier kanskje ikke så mye, men heller ikke i de andre klubbene Mourinho har vært, har noen særlig yngre spillere scoret under portugiserens ledelse.

Heller ikke Real Madrids Alvaro Morata, en av de mer profilerte ungguttene Mourinho ga debuten der, scoret før i en alder av 20 år i 2012 mot Levante.

Jesé Rodriguez var like gammel da han nettet sitt første mål, for øvrig i El Clasico, i 2013, mens Joselu, som nå er i Stoke, scoret like etter sin debut i en alder av 21.

Kanskje markerer dette starten på en fornyet tro på ungdom for José? Fortsatt venter Timothy Fosu-Mensah på sin første kamp under portugiseren, og kanskje får han den i ukene fremover når kampprogrammet blir tettere.