– Mourinho har signert

– Annonseres fredag, skriver flere journalister, mens Mourinho-sponsor har gratulert portugiseren offentlig.

Det store spørsmålet er når José Mourinho bekreftes som Manchester Uniteds nye manager, og flere journalister melder torsdag at han ikke ville bli annonsert som United-trener før fredag.

Vanligvis pålitelige Mark Ogden meldte derimot i Independent at det ville skje torsdag, men det ble ingen annonsering av ny United-manager. Dog skjedde det ting på torsdag, da flere medier og journalister kunne skrive at Mourinho skrev under en kontrakt med United.

Ifølge Sky vil United ikke kalle inn til noen pressekonferanse med portugiseren, med mindre han selv ønsker det, etter at småproblemene i forhandlingene som vi skrev om onsdag (og som du kan lese om i avsnittene under) nå skal være løst.

«Done-deal» torsdag, annonsering fredag

Sky Sports var først ute med å melde at Jose Mourinho hadde signert med Manchester United. Videre avviste flere journalister en annonsering torsdag, og at avtalen ikke var helt i boks.

Troverdige Craig Norwood, skrev på sin Twitter at Mourinho har signert Uniteds kontrakt, og at klubben vil annonsere det hele på fredag.

– Jose Mourinho har i ettermiddag signert manager-kontrakt for Manchester United på en hemmelig lokasjon i London. Klubbannonsering på fredag.

Klubben har ikke kommet med noe bekreftelse.

Jaguar-gratulasjon

Som kjent(nederst i saken) har Jose Mourinho et samarbeid med Jaguar. Det nevnte samarbeidet ble ryktet til å skape komplikasjoner i forhandlingene mellom Mourinho og United som samarbeider med Chevrolet, men som situasjonen viser tyder det på at det ikke ble noe problem.

På Twitter torsdag gratulerte Jaguar sin klient offentlig med en tweet hvor de skrev følgende:

– Gratulerer til Jose Mourinho med sin Manchester United-avtale.

 

Fra torsdag: Kommersiell floke

Ifølge Daily Mail og BBC har det dukket opp et aldri så lite problem i de pågående forhandlingene mellom United og José Mourinhos agent Jorge Mendes.

Mourinhos tidligere klubb, Chelsea, sitter nemlig fortsatt på rettigheter som gjør dem i stand til å utnytte portugiserens navn kommersielt.

I forbindelse med avtalen som i 2013 gjorde Mourinho til Chelsea-manager for andre gang, sørget London-klubben for å skaffe seg opphavsrett til navnet hans ved å registrere det hos Intellectual Property Office. Denne retten opphører først om syv år, i juni 2023.

Det antas at avtalen, som gir Chelsea anledning til å benytte Mourinhos navn i sin markedsføring av en rekke produkter, ikke vil få noen avgjørende innvirkning på forhandlingene med Mourinho. Uniteds advokater er likevel i full gang med å pønske ut en plan for å få rettighetsavtalen annullert.

Chevrolet v Jaguar

Før forhandlingene mellom United og Mourinhos representanter kan sluttføres, må det i tillegg bli funnet en løsning på ytterligere en konflikt. For, mens United har gående en solid sponsoravtale med bilgiganten Chevrolet, har Mourinho knyttet seg til konkurrenten Jaguar.

Heller ikke her er det ventet uoverstigelige problemer, men så lenge det er et tema, vil det være med på å sinke ansettelsesprosessen.