Møter Rooney & co i FA-cupen

Derby County slo som ventet ut Northampton, og blir dermed Uniteds motstander i femte runde av FA-cupen.

Manchester United skal møte Derby County på bortebane i neste runde av FA-cupen.

Det ble klart etter at Derby tirsdag kveld vant 4-2 mot Northampton Town på Pride Park.

Kampen skal spilles i midtuka i uka som starter med mandag 2. mars – siden United spiller søndag 1. mars (borte mot Everton), er det vel naturlig å anta at onsdag 4. mars er en sannsynlig kampdato. Vi kommer selvsagt tilbake med mer informasjon om kamptidspunkt så snart det foreligger.

Rooney-mål

Etter 0-0 i cupkampen mellom lagene på Sixfields (en kamp som artikkelforfatteren faktisk var til stede på), så ble det omkamp på Pride Park, og Derby er et mye bedre hjemmelag enn bortelag.

Dermed tok det ikke så veldig lang tid før Derby virket komfortable. Andre Wisdom ga Derby ledelsen før halvtimen var spilt, før Duane Holmes noen minutter etterpå økte til 2-0. Northampton reduserte rett etter pause, men Derby slo tilbake med en Jack Marriott-scoring i det 51. minutt. Mot slutten av oppgjøret scoret lagene på hvert sitt straffespark, og det var selvsagt kaptein Wayne Rooney som scoret for Derby.

Rooney har gjort en god figur på Derbys midtbane etter at han kom til klubben.