– Min mentale helse ble veldig påvirket av hetsen jeg fikk for utseendet mitt

Han fikk hets for utseendet sitt – og snakket ikke om hvordan han følte seg. Nå oppfordrer ex-red Luke Chadwick folk til å snakke om følelsene sine.

Luke Chadwick er kanskje ikke en het kandidat til vår gjennomgang av de 50 største United-spillerne, men Chadwick hadde likevel noen brukbare år i United.

Selv om han var regnet som et stort talent, så var det uansett en heller vanskelig tid å skulle være ving for Manchester United, med spillere som David Beckham og Ryan Giggs på kantene.

Chadwick fikk i alt 39 kamper for Manchester United, fordelt på fire sesonger (1999/00, 2000/01, 2001/02 og 2002/03).

På de 39 kampene scoret Chadwick ved to anledninger – og den ene scoringen kom i en så viktig kamp som i en bortekamp mot Leeds.

Da Chadwick i 2015 kom tilbake til Old Trafford som spiller for Cambridge United (laget fra hjembyen), så fikk han en solid applaus. Cambridge-bildet øverst i saken er for øvrig fra nettopp den cup-omkampen.

TO SCORINGER: Begge i 2000/01-sesongen, hvor han spilte nok kamper til å bli ligamester.

Ofte opplevde uansett Luke Chadwick å bli hetset for hvordan han så ut, og 39-åringen har nå delt på Twitter at det var vanskelig å gå gjennom.

– Som ung fotballspiller ble jeg veldig påvirket av hetsen jeg fikk for utseendet mitt. Det at jeg følte meg flau stoppet meg fra å snakke om hvordan jeg følte meg.

– Selv om det innimellom er ukomfortabelt, så er det viktig at vi snakker om følelsene våre for å komme oss gjennom tøffe tider!

På Twitter har Chadwick også nylig vist selvironi:

Selv om aldri ble en av de virkelig store i United, så spilte han i alle fall nok kamper til å bli ligamester i 2000/01-sesongen, og i responsene til Chadwicks tweet om hetsen dukket det naturligvis opp både «Chadwick 1, Gerrard 0» og et bilde av Chadwick med Premier League-troféet: