Mener Michael Keane bør hentes tilbake

– Bedre enn Mats Hummels, mener Uniteds tidligere akademitrener, Paul McGuinness.

Manchester-fødte Michael Keane kom til Manchester United allerede som ungdom, og signerte sin første proffkontrakt som 18-åring i januar 2011. Deretter fulgte en rekke låneopphold nedover i divisjonssystemet, før han høsten 2014 gikk på lån til Burnley. Bare et halvår senere ble han solgt til samme klubb.

– Salget av Michael Keane er av den typen som vi kan komme til å angre på, skrev United.nos Håkon Aaberge i denne kommentaren i januar 2015.

Michael Keane

Posisjon: Midtstopper
Født: 11.01.1993 (24 år)
Klubb: Burnley.
Landslag: England. Debut 04.10.16.

– Raskere enn Hummels

Nå tar Paul McGuinness til orde for at United bør signere den engelske landslagsspilleren, som tidligere har representert Irland på aldersbestemt nivå, da han har irske foreldre.

– For om lag et år siden var United linket til Mats Hummels (29 år, midtstopper for Bayern München, journ. anm.). Dersom en så onsdagens kamp mot Tyskland, og var på utkikk etter en spiller for fremtiden, ville en valgt Michael Keane over Hummels, sier McGuinness, og følger opp:

– Han er raskere, bedre i lufta og er også god med beina. Han er ikke så erfaren som Hummels, men han kjenner klubben; han er en United-spiller i den forstand, så han ville fylt en del kriterier.

Michael Keane i aksjon mot Chelsea i vinter.

– Har potensial

Den tidligere U18-treneren tror Keane kan bli en kvalitetsspiller på sikt.

– Han har potensialet til å bli en ordentlig toppspiller. Han er bedre med ball, eller minst like god, som midtstopperne United har per i dag, så han kunne selvsagt gjort en god jobb i United, sier McGuinness.

McGuinness mener Keane ble offer for klubbens situasjon under Louis van Gaal da han ble solgt i 2015. Hadde omstendighetene, deriblant ligaposisjonen, vært annerledes, ville Keane fått en større mulighet til å utfolde seg, mener han.

– Sir Alex gav unge spillere kamper her og der, og det var aldri press på dem. De andre managerene (David Moyes og Louis van Gaal) har vært under press, så de har ikke hatt den samme muligheten til å gjøre det.

HUMMELS ELLER KEANE?: Enkelt valg, skal vi tro Paul McGuinness.