Mejbri utvist i tap: – Dette var langt under pari

United stod med tre strake seirer.

West Ham stod med tre strake tap.

United stilte med Teden Mengi, Hannibal Mejbri, Facundo Pellistri, Anthony Elanga og de andre U23-stjernene våre.

Da måtte det vel bli den fjerde strake seieren mot bunnlaget i Premier League 2?

Nei, dessverre ikke.

For dårlig i begge 16-meterne

United dominerte stort de første 30 minuttene og var også best i 1. omgang, men klarte ikke å skape nok store sjanser. Hannibal Mejbri fikk blokkert en god sjanse. Pellistri var en centimeter fra å score på et innlegg fra venstreback Alvaro Fernandez, men ellers handlet det om dominanse uten sluttprodukt.

VARIABEL: Facundo Pellistri viste glimt av storhet, men også mye som ikke var like bra mot West Hams U23-lag fredag kveld.

Da dommeren blåste til pause var det i stedet West Ham som ledet etter et selvmål av Will Fish, da hjemmelaget kom seg til sin første mulighet etter en drøy halvtime.

20 sekunder etter pause stod det så 2-0, da en hjemmespiller gikk lett i bakken i duell med Arnau Puigmal og Ethan Laird inne i Uniteds felt. Straffe, 2-0 og en enda vanskeligere oppgave – en oppgave United-gutta aldri maktet å gjøre noe med.

Det var noen nesten-muligheter, Mengi headet upresset over etter corner og Pellistri skulle gjerne hatt en straffe, men totalt sett ble det for upresist, for svakt inne i hver 16-meter og for få av de aller beste spillerne som klarte å levere X-faktor.

Fikk direkte rødt kort

Tre minutter før full tid ble ille så til grusomt for United, da dommeren nådeløst viste Hannibal Mejbri et direkte rødt kort.

Franskmannen gikk over ende i en duell med en hjemmespiller like foran assistentdommeren, og sparket så vidt ut med det ene beinet like etter.

Det var ingen skade på motspiller, det kan også diskuteres om det var meningen, men dommeren var krystallklar: Et rødt kort, og Mejbri må nå stå over kamper for U23-laget.

Dermed endte nok en aldersbestemt kamp med dommeren i fokus. Først for å gi hjemmelaget en billig straffe, deretter for å overse en United-straffe og til slutt altså for å være nådeløs hard og gi rødt kort til Mejbri.

– Jeg er skuffet over gutta i dag. Vi må bli bedre som ligger dypt. Vi brukte for mange touch, posisjoneringen vår var ikke riktig, og så svak start på 2. omgang. Deretter hadde vi ikke nok kvalitet til å bryte dem ned. Dette var godt under pari, og det har jeg også fortalt til gutta i garderoben allerede, sa trener Neil Wood etter kampen.

Det mest gledelige var at Ethan Laird gjorde comeback etter å ha vært ute med skade siden sesongens første kamp.

Ellers var det mest en kamp å glemme. Mye kan bli bedre før neste hjemmekamp, mot Southampton fredag om  én uke.

U23: West Ham 2-0 Man. United

Premier League 2
Rush Green

Mål: 1-0 Selvmål (Will Fish, 33), 2-0 Afolayan (47, straffe)

Rødt kort: Mejbri (87)

Uniteds lag: Paul Woolston – Ethan Laird (Joe Hugill 58), Will Fish, Teden Mengi (K), Alvaro Fernandez – Ethan Galbraith (Mark Helm 58), Hannibal Mejbri, Arnau Puigmal – Facundo Pellistri (Lukasz Bejger 82), Anthony Elanga – Shola Shoretire
Ubenyttede innbyttere: Jacob Carney, Charlie McCann

Vi oppdaterer saken med stillingen, mål og de aller største sjansene.

1.min: Kampen er i gang.

12.min: United dominerer, men det har bare vært nesten til nå.

17.min: Nesten igjen. Fernandez, som har vært svært aktiv på venstrebacken, spiller trekant og kommer seg fri på venstrekanten. Hardt slått innlegg gjennom feltet, men Pellistri en centimeter fra å score på bakerste stolpe.

19.min: Skummelt på motsatt side. Ballen treffer Laird i armen, da vet man aldri hva dommeren gjør, men United slapp med skrekken.

23.min: Stor sjanse for Mejbri. United fri på høyrekanten, legger tilbake, men Mejbris forsøk fra 12 meter blokkert da det virket å være på vei mot nettet.

28.min: Laird med et fortjent gult kort. Bommet helt på en takling.

33.min: 1-0 til West Ham. Selvmål av Will Fish. West Ham brøt gjennom for første gang på Uniteds venstreside, det ble slått tversover og Fish var tvunget til å forsøke å renske unna i en duell med en West Ham-spiller, men skled i stedet ballen i eget mål.

45+1 min. Pause. United var klart best den første halvtimen, og best den siste halvtimen. Har imidlertid ikke kommet til nok store sjanser, og West Ham utnyttet den ene muligheten de hadde. Er nok muligheter til å snu dette, men nivået må enda litt mer opp de siste 45.

46. min: 2. omgang ble sparket i gang cirka 21.08 skandinavisk tid.

46. min: STRAFFE til West Ham etter 20 sekunder av 2. omgang. Hjemmelagets spiller gikk ned i feltet i duell med Puigmal og Laird. Fikk en hånd på skulderen og la seg raskt, hjemmespilleren.
47. min: 2-0 til West Ham. Woolston til en side, ballen til den andre.

52. min: Elanga med et flott forarbeid til Pellistri, men sistnevnte gikk seg fast i feltet mot motspiller og måtte nøye seg med corner.

53.min: Nesten for United. Corneren endte på ny hos Pellistri, men skuddet blokkert på streken.

58.min: Laird ut. Joe Hugill inn for United. Helm på for Galbraith. Puigmal overtar høyrebacken.

61.min: United roper på straffe da Pellistri blir felt, men dommeren vinker spillet videre. Ben Thornley fastslår «det var straffe» på MUTV.

65.min: United presser på, men frustrerte over ikke å få uttelling.

72.min: Mengi helt alene på heading etter corner, men bommet helt på opphoppet og headingen gikk milevis over.

87: RØDT KORT: Mejbri utvist.  I duell med en West Ham-spiller. Begge falt og Mejbri sparket bittelitt ut med beinet. Dommeren var likevel nådeløs. Rødt kort betyr at han må stå over kamper.

90+3: SLUTT.