AVISRUNDEN: Prestasjonene til David de Gea og Victor Lindelöf mot Everton gikk ikke upåaktet hen hos de engelske journalistene, men den nye formasjonen viste tydelig et blomstrende partnerskap som har dukket opp etter Bruno Fernandes’ ankomst.

De Gea og Lindelöf får høre det

Samuel Luckhurst
Manchester Evening News

Jordan Pickford 1-1 David de Gea. Uavgjort mellom Everton og Manchester United var nærmest en seier for Dean Henderson etter at hans konkurrenter på landslaget og klubblaget gjorde grove feil. Begge keeperne gjorde dog opp for seg i tilleggstiden.

De Geas tabbe var like skjerpende som den var uforklarlig, og United viste oss at Everton-forsvaret var like porøst på gressmatta som de var på papiret.

Solskjær håndterte Evertons midtbanefirer, og Bruno Fernandes og Nemanja Matic var skarpe i hver sin ende av den polerte diamantformasjonen.

UFORUTSIGBARE: David de Gea og Victor Lindelöf hadde begge svake øyeblikk mot Everton, men klarte å rette opp inntrykket utover i kampen.

Bare fire spillere som startet i 4-0-tapet på Goodison Park forrige sesong overlevde og fikk starte igjen denne gangen. Victor Lindelöf, en av de overlevende, kommer ikke til å overleve stort lenger. Den skandinaviske solidariteten Solskjær fortsetter å vise er atter en gang vanskelig å forsvare. United manglet farten til Eric Bailly mot fotrappe Calvert-Lewin, og Harry Maguire var traust i forsvarsspillet.

Odion Ighalo burde ha scoret det vinnende målet mot slutten av kampen, og Dominic Calvert-Lewin trodde at han selv gjorde det før målet hans ble annullert av VAR.

MENs børs:

7: Maguire, Shaw, Matic, Fred, Fernandes.
6: Wan-Bissaka, McTominay.
5: De Gea, Greenwood, Martial, Ighalo, Williams.
4: Lindelöf, Mata.

VÅR BØRS: – Tre mann var virkelig gode

– Solskjær burde være bekymret

Paul Joyce
The Times

I det siste har et besøk til Goodison Park ofte kommet sammen med en beklagelse for Manchester Uniteds del. En av de som rakte henda i været for å beklage var David de Gea.

Det at poengtapet kom etter en personlig feil og ikke en kollektiv kollaps er på sett og vis progresjon fra kampen mot Everton i April 2019. Men med tanke på forventningene til United føles det som om skrittene i riktig retning er museskritt.

Solskjær burde være bekymret over måten Everton var kapable til å dominere andreomgangen. Spesielt med tanke på at United reagerte så godt og hevet seg etter De Geas tabbe som ga Everton ledelsen før det var spilt tre minutter.

ANCELOTTI-EFFEKTEN: Everton har blitt et bedre lag etter at meritterte Carlo Ancelotti tok over skuta.

Nemanja Matic skudd i tverrliggeren fra rett utenfor 16-meteren var det første tegnet på at Manchester United ikke skulle falle sammen denne gangen. Ikke overraskende var det nysigneringen Bruno Fernandes som sto bak Uniteds utligning. Portugiseren fortsetter sin enorme innvirkning siden han kom fra Sporting CP for en sum som kan ende på 67.6 millioner pund.

Men hvorfor ventet Manchester United til januar med å hente ham, og hvorfor så sent i overgangsvinduet?

The Times’ børs:

7: Maguire, Fernandes.
6: Wan-Bissaka, Lindelöf, Shaw, McTominay, Matic, Fred, Greenwood, Martial.
4: De Gea.

– Bruno og Fred er allerede en duo

Paul Wilson
The Guardian

Januarsigneringen har matchet godt med Fred og har gjort United-midtbanen til en giftigere og fullt fungerende enhet.

Den gode nyheten for Ole Gunnar Solskjær er at Manchester United ikke kastet inn håndkleet slik de gjorde forrige sesong på Goodison Park. Selv etter en komisk svak start med en gavepakke til Everton før tre minutter var spilt, var United kjølige og fortsatte å spille.

En enda bedre nyhet er at Bruno Fernandes har klart å stilne alle spørsmål rundt Paul Pogbas skadefravær.

Manchester United har enda ikke tapt en kamp siden Fernandes kom, og portugiseren har sett strålende ut siden dag en. Han har imponert alle i klubben når det kommer til fysisk form, vilje og evne til å ta ansvar. Til tross for at Everton fikk et mål annullert, var det gjestene som var mest bitter for poengdelingen.

GOD KOMBO: Fred og Bruno Fernandes fant raskt tonen på gressmatta.

Man kan argumentere for at Everton skapte større sjanser, men i midtbaneleddet var Manchester United dominerende. Å si at Fernandes øyeblikkelig skapte en god relasjon til Fred etter overgangen fra Sporting CP vil være en underdrivelse. De er praktisk talt en duo allerede. De star sammen og bestemmer hva som skjer på frispark, de finner hverandre uanstrengt i åpent spill og de løper konstant rundt hverandre for å bevege spillet fremover.

SVENSK STEMME: Lindelöf och De Gea bjöd på en riktig karusell

– Utligningen var uunngåelig

Chris Bascombe
The Telegraph

David de Gea hadde en svak ettermiddag som startet da han klarerte ballen i foten til Dominic Calvert-Lewin og måtte plukke den ut av nettet like etterpå.

I motsatt ende av banen sto en keeper som har en del til felles med De Gea: Begge serverte blundere før de gjorde opp for seg med fenomenale redninger.

Etter tabbene deres ligger de likt i antall feil som leder til mål siden starten av forrige sesong. Hele syv slike tabber har begge keeperne som spilte på Goodison Park på søndag.

Det som fulgte etter De Gea-tabben må ha vært tilfredsstillende for Solskjær. Ikke bare Bruno Fernandes’ scoring fra 20 meter, men reaksjonen og entusiasmen United-spillerne manet frem under vanskelige omstendigheter, og heldigvis ble ingen av klubbenes mål for sesongen spolert av poengdelingen.

Forrige sesong – men også tidligere denne sesongen – ville United ha veltet etter noe slikt. Men denne gangen reagerte de med så mye kvalitet at utligningen som kom etter 31 minutter var uunngåelig.

MÅTTE KOMME: Etter store perioder med godt United-spill i førsteomgang hadde de fleste på følelsen at en scoring lå i lufta.