Tre mann var virkelig gode

Bagrunn for børsen: – Et håpløst baklengsmål etter tre minutter, men en bra respons og fortjent 1-1. De siste 45 var imidlertid svake, veldig svake for flere og til slutt hadde det nesten vært et ran om vi hadde stjålet seieren med dobbeltsjansen i siste minutt.

David de Gea – 6,0
Utilgivelig kjempetabbe som ga hjemmelaget 1-0 etter tre minutter. En fin redning etterpå, og jeg hadde ham på en 5er egentlig frem til siste minutt. Samtidig, den redningen på overtid reddet ett poeng og tok to poeng fra et annet lag som kjemper om Europa, den betyr status quo for ham totalt sett i kampen, selv om jeg fortsatt er hoderystende til tabben.

Aaron Wan-Bissaka – 6,0
Bidro ikke med altfor mye offensivt, og ikke noe mer enn man måtte kunne forvente defensivt.

Victor Lindelöf – 5,5
God i duellspillet mot Richarlison, men på etterkudd mot Calvert-Lewin et par ganger, noe han må trekkes for. Denne kampen var nok ikke nok til å overbevise om at det var rett å starte med ham i stedet for Bailly, for de som mente det før avspark.

Harry Maguire – 7,5
Svært viktig i oppspillsfasen, og var igjen en bauta bakerst. Ofte redningsmann på dødballer imot, og i de periodene United var positive offensivt, spesielt før pause, ofte mannen som startet de angrepene. Sier en del at han også var involvert på Uniteds enorme dobbeltsjanse i sluttminuttet.

Luke Shaw – 6,5
Tapte  – eller ga opp i duellen med Richarlison rett før pause – noe som var for svakt. Ellers god kontroll defensivt mot Walcott. Prøvde seg offensivt før pause, men uten at det ble noe av det. Vippet opp på 6,5 grunnet den gode kontrollen han stort sett hadde på sin side.

Nemanja Matic – 7,5
Meget positiv før pause. En av få som også var meget god etter pause. United tok kontrollen etter baklengsmålet, og Matic stod for flere gode offensive pasninger – også den som ga Bruno Fernandes sjansen til å sette 1-1. Kunne også scoret selv, men den ene avslutningen traff i tverrligger og den andre ble slått ut av Evertons keeper.

Scott McTominay – 6,0 (ut for Mata 72)
Matic og Fred var mer sentrale enn McTominay før pause, men skotten gjorde en ok kamp, selv om han var ute til høyre og mesteparten der ble duellspill. Det var imidlertid merkbart at United ikke akkurat ble bedre etter at han gikk ut.

Fred – 5,0
Veldig sentral før pause, og oftere positivt enn negativ, da. Flott forarbeid til Matic’ tverrliggerskudd, og også flott innlegg som Greenwood burde headet på mål fra god posisjon. Imidlertid en av de svakeste etter pause. Spilte seg da ned med ett helt poeng i mine øyne, og 2. omgangen var så dårlig at han falt helt ned til en 5er.

Bruno Fernandes – 7,5
Ikke hans beste kamp, men flink igjen til å frigjøre seg og herlig hardt skudd til 1-1. I 2. omgang så skapte United egentlig kun noe de gangene han viste kvalitet, så selv om det var skudd utenfor og ballmist så var det totalt sett mye kvalitet igjen fra ham som enkeltspiller.

Mason Greenwood – 4,5 (ut for Ighalo 72)
OK, men intet mer før pause. Direkte svak etter hvilen.  Spilte seg da ned et helt poeng.Skulle gjort det bedre med headingen på Freds innlegg før pause, og hadde en stygg ballmist på midten som ga Everton en sjanse etter pause. Ble tatt av like etter det.

Anthony Martial – 5,0 (ut for Williams 89)
En annerledes kamp for Martial. Ofte vært ren spydspiss, men i Uniteds nye 4-3-1-2-formasjon så trakk han før pause ofte ut til venstre og kom rettvendt. Hadde en mulighet før pause, på pasning fra Shaw, men avsluttet utenfor. Helt borte i 2. omgang, og spilte seg da ned med ett poeng.

Juan Mata (inn for McTominay 72), Odion Ighalo (inn for Greenwood 72) og Brandon Williams (inn for Martial 89) spilte for kort tid til å få karakter.