facundopellistri130321

Pellistri og lagkameratene slurvet – og er nå nederst i La Liga

Fire av våre utlånte var i aksjon denne helga.

Alavés 1-3 Celta Vigo

Alavés tapte 1-3 på hjemmebane etter en horribel førsteomgang de ikke klarte å rette opp i i andreomgangen.

Målet mot slutten av kampen ble bare et trøstemål, og etter Huescas seier på fredag er nå Alavés helt nederst på La Liga-tabellen, og det er stor fare for nedrykk.

Facundo Pellistri spilte fra start for Alavés. Allerede i kampens 8. minutt tok Celta Vigo ledelsen etter at hjemmelaget slurvet fælt i eget forsvar med ball, mens 0-2-målet kom sekunder etter at Pellistri mistet ballen, og i kampens 20. minutt var kampen nærmest avgjort etter nok et baklengsmål.

Pellistri ble byttet ut med litt over 20 minutter igjen.

Cardiff City 0-1 Nottingham Forest

Nottingham Forest har ikke vunnet mye i det siste, men her vant de 1-0 borte mot play-off-jagende Cardiff.

James Garner har imponert for Forest, og spilte selvsagt fra start her også. Han får mye ansvar i Forest, og tar de aller fleste dødballer, og her tok han i kampens 29. minutt også ansvar for å score målet som sørget for tre poeng.

Først sørget han for å vinne ballen like utenfor Cardiffs sekstenmeter, og etter litt pasninger frem og tilbake fikk Forest slått inn fra høyre, og inne i feltet kom Garner og plasserte ballen kontant i mål med innsiden av foten.

Dette var Garners andre mål i Forest-drakta – det første kom borte mot erkerival Derby County.

Han fikk ros fra Mason Greenwood:

Nottingham Forest har nå begynt å få ganske god avstand ned til en del av lagene under seg på tabellen, og alt annet enn Championship-spill neste sesong vil nå være en gedigen overraskelse.

James Garner skal ha sin del av æren for det.

PS. Ex-red Tyler Blackett, en av spillerne Louis van Gaal ga sjansen til, spilte hele kampen for Forest på 27-årsdagen sin. Gratulerer med dagen, Tyler!

Cardiff City v Nottingham Forest - Sky Bet Championship
MATCHVINNER: James Garner, her i kamp om ballen med Harry Wilson.

Lazio 2-1 Spezia

Lazio vant 2-1 hjemme mot Spezia, uten å få det særlig enkelt på Olympiastadion.

Andreas Pereira kommer vanligvis inn som innbytter for Lazio, men her fikk han muligheten fra start for Simone Inzaghi.

Det stod målløst da Pereira ble byttet ut i det 52. minutt – et bytte som kanskje ble gjort delvis fordi at United-spilleren hadde pådratt seg et gult kort også – og ettet byttet kom målene. Lazio tok ledelsen noen minutter etterpå, men Spezia utlignet, og så ut til å ta poeng før Lazio scoret på straffespark kort tid før kampslutt.

På overtid fikk Lazio to (!) røde kort etter en krangel etter en stygg takling, og kanskje kan det bidra til at Pereira får nye muligheter?

Lazio gikk med dette forbi byrival Roma på tabellen, og er nå oppe på 6. plass. Drømmen om ny Champions League-sesong lever for de lyseblå.

SPILTE FRA START: Andreas Pereira.

Istra 1961 0-2 Osijek

Istra 1961 fikk lørdag besøk av ligatittelkandidat Osijek.

Dylan Levitt var tilbake fra landslagssamlingen med Wales, og satt på benken fra start.

Osijek ledet 1-0 da Levitt kom inn i det 78. minutt, men dessverre klarte ikke Levitt å snu kampen. I stedet scoret Osijek i sluttminuttene, og det endte 2-0 til Osijek.

Heldigvis vant ingen av lagene rundt Istra 1961 på tabellen heller, så dermed ble ikke helgen helt krise for laget selv om det ble tap.

Kortrijk 1-2 Club Brugge

Suverene Club Brugge har gått på noen smeller i det siste, men det skjedde ikke i bortekampen mot Kortrijk.

Tahith Chong spilte fra start for Club Brugge, og han var med på å snu kampen før han ble byttet ut (i det 78. minutt) like etter 2-1-målet til Club Brugge.

Ut fra det vi har sett i liveoppdatering fra oppgjøret både på Twitter og hos avisa HLN, så var ikke Chong en spesielt dominerende skikkelse i dette oppgjøret, og han virker ikke å ha vært involvert i målene.

Andre utlånte denne helga:

• Derby har ikke sikret plassen i Championship ennå, og derfor var det veldig gledelig med tre poeng hjemme mot Luton etter å ha vunnet 2-0. Wayne Rooney plasserte Teden Mengi på benken i denne kampen, og der ble Mengi værende hele kampen.
  • Salford City har ikke kommet i bedre form etter at ex-red Richie Wellens fikk sparken der, og erstatteren Gary Bowyer har dessverre også startet sin tid i klubben med å sette Di’Shon Bernard på benken. Fredag ettermiddag spilte de mot laget helt nederst på League Two-tabellen, og det så lenge ut til å bli Salfords første hjemmetap i ligaen denne sesongen. De utlignet på slutten, men likevel må vel utfallet sies å ha vært skuffende for begge lag, og Bernard kom aldri på banen.
  • Diogo Dalot og AC Milan spilte 1-1 hjemme mot Sampdoria på San Siro, og Jens Petter Hauge scoret det sene utligningsmålet etter at Fabio Quagliarella hadde gitt Sampdoria ledelsen like før de fikk Adrien Silva utvist. Dalot ble sittende på benken hele kampen.
  • Huddersfield spilte 1-1 hjemme mot opprykksjagende Brentford, men som ventet ble Joel Pereira sittende på benken hele kampen.
  • Av en eller annen grunn var Jacob Carney plutselig på benken til Portadowns bortekamp mot rivalen Glentoran, og da gikk det jo som det måtte gå: 4-0 til Glentoran. Vi får håpe at Carney er tilbake i målet til neste kamp.
  • Aliou Traoré var ikke i troppen da Caen spilte 1-1 hjemme mot Pau.
  • Vanligvis inkluderer vi mandagens kamper i utlånsoppsummeringen for helga, men denne helga er det EFL-runde både fredag og mandag, så Jesse Lingard og West Hams mandagskamp mot Wolverhampton tar vi nok heller i en annen utlånsoppsummering enn i denne. Uansett: West Ham spiller altså mandag, og det er på Molineux. En viktig kamp for West Hams muligheter til å kvalifisere seg til europeisk fotball neste sesong.
  • MK Dons skulle egentlig spilt mot Lincoln City denne fredagen, men kampen ble utsatt på grunn av et utbrudd av coronaviruset i Lincolns leir, så Ethan Laird & co hviler frem til mandagens kamp mot Crewe.