Hyllet spillerne på pressekonferansen

MIAMI: José Mourinho avsluttet en turbulent USA-turné med å hylle spillerne han mener har vist en fenomenal innstilling.

Takket være scoringer av Alexis Sánchez og Ander Herrera, slapp portugiseren å returnere til Manchester uten én eneste seier på amerikansk jord i bagasjen.

United ble presset i hele andreomgang, men dro til slutt i land en 2-1-seier som gir laget en etterlengtet opptur resultatmessig.

– Kampen endrer ingenting, sa Mourinho, som innledet pressekonferansen med å minne ofrene i tirsdagens flyulykke i Mexico.

SE HELE PRESSEKONFERANSEN:

– Spillerne har vært fenomenale

Mourinho står fast ved at oppkjøringen ikke har lært ham noe taktisk og gjentok at det bare har handlet om å overleve kampene i USA.

Deretter snakket han i varmt ordlag om Herrera, Eric Bailly, Matteo Darmian, Juan Mata og de andre seniorspillerne som har spilt mye i USA.

– Spillerne mine har vært fantastiske gjennom hele oppkjøringen. De vet at vi spiller mot gode lag og at vi bare har noen spillere tilgjengelig. Noen av dem er veldig unge. U23-laget rykket ned, så kvaliteten i laget var ikke god. Derfor foretrakk vi å ta med oss veldig unge spillere.

– I dag hadde vi for eksempel en 16-åring på banen, sa Mourinho, som ga James Garner de ti siste minuttene på Hard Rock Stadium i Miami.

– Så kampen i dag endrer ingenting, men jeg vet selvfølgelig at jeg kan stole på spillerne mine, at de er profesjonelle og alltid vil gi alt for klubben. Det hadde ikke vært fint å tape 0-5 eller 0-6 her i dag, men møter vi Real Madrid i Champions League er resultatet viktig.

– De har vært fenomenale, og Karen (Shotbolt, pressesjef) vet også at de har vært fenomenale utenfor banen på sponsorarrangementer og jobb med forskjellige organisasjoner. 

OPPSUMMERING FRA MIAMI:

Lukaku tilbake på Carrington

I USA har det til tider stormet rundt United-manageren, som ved flere anledninger har stilt seg kritisk til mange av lagets utfordringer foran den kommende sesongen.

På et tidspunkt manglet Mourinho 17 spillere på grunn av skader og VM-ferie.

Mot Real Madrid var Bailly, Herrera og Luke Shaw tilbake fra småskader, David de Gea spilte sine første minutter i oppkjøringen, mens Chris Smalling måtte stå av med skaden han pådro seg under oppvarming mot Liverpool.

– Jeg er lei for at vi ikke kunne gi dem (arrangøren og fansen) mer, men vi hadde ikke flere spillere å ta med oss. Jeg vet at Real Madrid føler det på samme måte. De ville gjerne hatt med seg verdensmester Raphaël Varane og Gullballen-vinner Luka Modric, men det er som det er, og det er vanskelig for alle klubber med landslagsspillere.

– Men vi har mer jobb foran oss. Om noen dager reiser vi til München, og om elleve dager starter Premier League.

 

Sannsynligvis vil United-manageren kunne velge fra en større tropp i Tyskland. Mourinho bekreftet at Victor Lindelöf, Marcus Rashford, Phil Jones og Romelu Lukaku alle slutter seg til troppen på Carrington.

– Dette er spillerne vi har, pluss Lindelöf som begynte å trene i går, og Rashford, Jones og Lukaku som har ofret tre dager av ferien sin og kommer tilbake tidligere for å være tilgjengelig. Med den fantastiske moralen vi har hos majoriteten av spillerne – jeg repeterer: hos majoriteten av spillerne – går vi til Premier League med alt vi har.

Usikkerhet rundt Martial

Det kan ha vært et nytt spark i retning Anthony Martial, som aldri returnerte til USA etter sin sønns fødsel.

På direkte spørsmål om franskmannen er på vei bort fra klubben, henviste Mourinho til pressesjef Shotbolt, som heller ikke svarte.

Da BBC spurte om Martial vil være en del av spillergruppen som skal trene på Carrington, svarte Mourinho:

– Jeg vet ikke.

Så kikket han over på pressesjef Karen Shotbolt for å høre om hun visste mer.

Noe som må sies å være et alt annet en betryggende svar med tanke på franskmannens fremtid eller eventuelle spill i sesonginnledningen.

FLERE SAKER: