Ryktesaker, uke 27

OPPDATERT 12.00: Dette United-talentet kan komme til å forlate United. Og, Robert Lewandowski blir Bayern Munchen-spiller.

United.no samler ryktene i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Forrige ukes rykter

Søndag 7. juli:

22.20: Om United noen gang egentlig prøvde å hente Robert Lewandowski er uvisst, men nå ser det nok ut som han uansett går til Bayern Munchen. Det er hans egen manager i Dortmund, Jurgen Klopp, som nå bekrefter at spissen hans kommer til å gå til rivalen når kontrakten hans går ut, etter den kommende sesongen. Klopp sa dette til den tyske avisen Welt am Sonntag

11.45: Manchester Uniteds talentfulle midtbanespiller, Nick Powell, skal være på vei til Norwich City på lån. Powell skal være interessert i mer spilletid, mens Norwich ønsker å bygge et ungt og spennende mannskap som kan hevde seg i neste års Premier League. Mye vil ifølge The Sun avhenge av hvordan Powell presterer i pre-season – om han presterer meget godt er det mulig at Moyes ser for seg en rolle i førstelagstroppen kommende sesong.

11:00: I går skrev United.no om at Nemanja Vidic ikke vil bli tilbudt ny kontrakt før om ett år, etter rapporter fra The Guardian. Nå melder andre engelske medier at serberen vil bli tilbudt ny kontrakt i løpet av få måneder.

09:00: Ryktene rundt Thiago Alcantara fortsetter også denne søndagen, og flere medier melder at midtbanespilleren kommer stadig nærmere en overgang. I går ble det også meldt på Twitter at midtbanespilleren vil bli presentert som Manchester United-spiller førstkommende fredag, men det er veldig usikkert hvor troverdig denne kilden er, og må derfor tas med en diger klype salt.

Lørdag 6. juli:

12.00: Den portugisiske avisen O Jogo melder i dag at Nemanja Matic kan være på vei vekk fra Benfica, og at Chelsea og United er interesserte. Jorge Jesus, som er manager i klubben, sier at det vil være umulig å holde på Matic, om spilleren selv ønsker å reise.

Fredag 5. juli: 

13.45: Sky Sports melder at det er særdeles lite sannsynlig at Thiago Alcantara vil presenteres som United-spiller fredag ettermiddag. Årsaken er simpelthen at kilder i Barcelona sier til tv-stasjonen at klubben ikke har mottatt noe formelt bud fra verken Manchester United eller noen andre klubber. Det er imidlertid ingen åpne kilder som er sitert i nyheten fra Sky Sports, og det vil garantert komme spørsmål om spanjolen når David Moyes møter pressen senere i dag.  

09.00: Fredagens pressekonferanse er den store happeningen, og nå sier The Daily Express at David Moyes kommer til å klargjøre situasjonen rundt Wayne Rooney. Avisen sier at spissen har bestemt seg for å bli værende i United.

Torsdag 4. juli:

22.00 Om vi skal tro den spanske avisen Sport, ønsker Barcelona å lokke United til å gå med på sende Wayne Rooney til Katalonia, mot å få €25 (£21.4) millioner inn i klubbkassen + David Villa i spillerstallen.
I artikkelen heter det, ifølge oversetterne i HereIsThe City:
– Dersom David Moyes kunne tenke seg å få David Villa i sine rekker, vil styret, ved leder Sandro Rosell, være villig til å betale opp til €25 millioner for Wayne Rooneys signatur.
David Villa, som er blitt 31 år gammel og regnes som bortimot overflødig på Camp Nou, har lenge vært jaktet på av Tottenham.

19.10 Arsenal, som allerede  har signalisert interesse for Wayne Rooney, kan ifølge SportsDirectNews være beredt til å legge inn et dobbeltbud som også inkluderer Nani.
Portugiseren har også tidligere vært i Arsene Wengers søkelys, uten at det har kommet noe ut av det. Nå skal imidlertid Nani, ifølge kilden, ha fått beskjed av David Moyes om at han kan forlate Old Trafford nå som Wilfried Zaha står klar i kulissene.
Også Monaco, Roma og Galatasaray sies å være villige til å åpne lommeboken for den talentfulle, men akk så ujevne, 26-åringen.

18.45 Eurosport melder at Istanbul-rivalene Besiktas og Galatasaray, begge har Uniteds venstreback Alexander Büttner på radaren. Ronny Johnsens gamle klubb har hentet inn kroaten Slaven Bilic som ny manager, og den tidligere forsvarskjempen har som førsteprioritet å styrke nettopp klubbens forsvarsrekken. Besiktas’ Director of football, Önder Özen, skal ha fulgt Büttner både tett og lenge, og er ivrig etter å få lagt inn et bud på den 24 år gamle nederlenderen.
Når det gjelder Galatasaray er manager Fatih Terim spesielt ute etter å styrke venstrebackposisjonen, og blant flere alternativer skal Büttner altså være et av dem som står på blokken.

12.30 Torsdag formiddag ble det annonsert at David Moyes vil holde sin første pressekonferanse som United-manager fredag ettermiddag. Sky Sports-journalist Fraser Dainton hevder den nye manageren vil benytte den anledningen til å presentere Thiago Alcantara som United-spiller. Det ville i så fall være å åpne med stil!

01.15 Ny dag, nye Wayne Rooney-skriverier. Flere engelske nettaviser, deriblant The Guardian, melder at United krever at Rooney leverer inn en formell transfersøknad for å få lov til å reise. Sir Alex Ferguson uttrykte at tidligere i vår at Rooney allerede hadde gjort dette, men dette har spilleren senere tilbakevist. Rooney skal sågar ønske en unnskyldning og et dementi fra klubbens side for denne situasjonen for å bli værende.

Avisen har ikke greid å finne ut av om Rooney og Moyes fikk satt seg ned for å prate om Rooneys fremtid onsdag, men begge parter ønsker å få til dette. Moyes ønsker å beholde Rooney, mens Rooney ønsker å vite hvilke planer Moyes’ har vedrørende hans rolle i laget. Det hevdes imidlertid at det fra Uniteds side ikke stresses med å avklare Rooney-situasjonen. Rooney har to år igjen av kontrakten, og Uniteds holdning er at Rooney spiller for United også neste sesong såfremt han ikke leverer en formell søknad om å få reise.

Onsdag 3. juli:

17.50: Nani sin fremtid er fortsatt usikker. Nå skal Roma ha meldt seg inn i kampen for underskriften hans, og i følge La Gazetta dello Sport har italienerene allerede åpnet forhandlingene med United om portugiseren. Både Juventus og Napoli er tidligere nevnt som potensielle nye arbeidsgivere i Italia.

15.10: Er Angelo Henriquez på vei tilbake til DW Stadium og en ny sesong på utlån i Wigan? Den 19 år gamle chileneren, som for tiden er involvert i U20-VM med Chile, har tidligere gitt uttrykk for ønske om en retur til de blåhvite, som i mellomtiden har mistet sin manager, Roberto Martinez, til Everton.
Og, ifølge wiganer.net er det mye som taler for at klubbens nye sjef, Owen Coyle, ønsker Henriquez i sine rekker når han nå tar fatt på jobben med å bygge opp et nytt lag.

13.15: I hele sommer har det versert rykter om en mulig retur til Old Trafford for Cristiano Ronaldo. Så langt har det imidlertid ikke skjedd noe som helst, og det er vel grunn til å frykte at det heller ikke blir noe av.
Men den portugisiske trollmannen savner livet i Manchester. I hvert fall gir han uttrykk for det overfor Sky Sports News:
– Jeg har fortsatt United i mitt hjerte, og jeg savner klubben veldig. Men nå bor jeg i Spania, det er der jeg har mitt liv. Hva som måtte skje i fremtiden, er umulig å si, men jeg er veldig lykkelig i den spanske ligaen.

12.15: «Europa forbereder seg på budkrig», melder SportsDirectNews, med tanke på at Wayne Rooney KAN komme til å takke nei til et fortsatt fotballiv på Old Trafford.
Uniteds nummer 10 og manager David Moyes, sies å ha planer om samtaler i løpet av dagen, for om mulig å komme til enighet om enten det ene eller det andre. Det påstås fra flere hold at Rooney fortsatt er svært misfornøyd med Sir Alex Fergusons uttalelse, der den tidligere manageren hevdet at Rooney hadde levert inn en transfersøknad. – Det medfører IKKE riktighet, ifølge spilleren selv, og krever et dementi om han skal bli værende i klubben.

07.55: Ifølge ESPN skal «Manchester United-kilder» ha røpet at overgangssaken rundt Thiago Alcantara har tatt en positiv vending i løpet av de siste dagene. Spilleren skal nå være svært nær ved å skrive under på en avtale som vil føre ham til Old Trafford.
En av kildene det vises til – en såkalt «Manchester United official» – skal ha innrømmet at prosessen lenge har føltes frustrerende, og sammenlignet den med styret rundt de mislykkede forhandlingene om Wesley Sneijder for to år siden.
Nå, derimot, skal det innad i klubben være langt større tro på at forhandlingene vil lykkes. Håpet er at en avtale vil kunne offentliggjøres i forbindelse med David Moyes’ første pressekonferanse som United-sjef. Den vil ventelig bli avholdt på fredag.

Tirsdag 2. juli:

17.45: VG melder at Mats Møller Dæhli kan være et mål for Ole Gunnar Solskjær og Molde. Etter nylig å ha mistet en annen tidligere United-spiller da Magnus Eikrem skrev under for Heerenveen, skal Solskjær ha identifisert Dæhli som en potensiell arvtaker på moldensernes midtbane. Dersom den gamle storscorer skulle få napp og grønt lys til å hente det 18 år gamle stortalentet til Aker Stadion, vil det trolig være i forbindelse med en låneavtale.

12.30: United skal ha fått avslått et bud på omlag £12 millioner for Leighton Baines i forrige uke, men David Moyes ønsker ifølge Metro.co.uk å strekke seg lenger for å sikre seg tjenestene til sin gamle elev. Ifølge avisen forbereder United nå et bud på £17 millioner for landslagsbacken. Samme avis mener United vil tilby Baines en ukelønn på £80.000.

01.20: Ifølge flere engelske medier, deriblant The Telegraph og Daily Mail, skal Wayne Rooney og David Moyes ha et møte sammen med Uniteds nye styreleder Ed Woodward denne uken, hvor diskusjonstemaet skal være Rooney fremtid. Moyes og Rooney skal ifølge de to nevnte avisene også ha snakket sammen før ferien, men kom den gang ikke frem til noen løsning – noe avisene mener peker mot at Rooney er på vei ut dørene på Old Trafford.

The Telegraph mener også å vite at Chelsea nå forbereder et bud på £20 millioner for United-angriperen, og at Rooney fristes av muligheten til å kunne spille under José Mourinho. Også Arsenal, Real Madrid og Paris Saint-Germain sies å være ute etter å sikre seg Rooneys underskrift, men det kan altså se ut som om Chelsea er det mest aktuelle alternativet.

Mandag 1. juli:

17.40: Wayne Rooney-ryktene virker til å dukke opp nærmest daglig i ryktespaltene i den engelske pressen, og Arsenal er av klubbene som skal være interessert i 27-åringen. Arsenals midtbanetalent Jack Wilshere håper Arsene Wenger finner frem lommeboka og blar opp for Uniteds nummer 10.

– Hvis det skjer ville det vært fantastisk, sier Wilshere til espnfc.co.uk. – Han er en type spiller som kan gjøre at man vinner trofeer, og bare det å se navnet hans i lagoppstillingen gjør motstanderen skremt. Vi kunne trengt litt mer av det.

14.30: Lazios italienske midtbanemann, 26 år gamle Antonio Candreva, sies å tiltrekke seg interesse fra en lang rekke toppklubber, deriblant Manchester United. Det er Il Tempo som skriver dette om spilleren som imponerte stort for Gli Azzurri under den nylig avsluttede Confederations Cup.

13.30: Radio el Fuego hevder Thiago Alcantara skriver under for Manchester United denne uken. Radiostasjonen skriver på Twitter at Ricardo Serna, reporteren deres, fikk bekreftelsen fra Thiagos far mandag morgen.

08.10: Rooney-møte tirsdag? Daily Mail skriver at David Moyes vil ha samtaler med representanter for Wayne Rooney i morgen, tirsdag. Selv ønsker Moyes at spilleren han solgte til United for snart ni år siden, skal bli værende, mens Rooney på sin side visstnok mener at det beste vil være å skifte klubb. I så fall vil Moyes’ overtalelsesevner bli satt på store prøver.
Både Arsenal og Chelsea avventer med stor interesse, selv om det er lite trolig at Rooney eventuelt vil bli solgt til en Premier League-rival.

07.50: Blir Benficas Ezequiel Garay David Moyes’ første spillerkjøp? Det mener The Mirror, som til og med mener å kunne avsløre at Benfica har erstatteren klar i Garays argentinske landsmann, Lisandro Ezequiel Lopez.
Avisen skriver videre at Moyes har fått det grønne lyset han trenger for omsider å hente Garay til Old Trafford. Det regnes med en overgangssum på rundt £17 millioner.