Ryktesaker, uke 30

Schweinsteiger har ingen planer om å forlate United.

Forrige ukes rykter

Søndag 31. juli:

21.10: Everton kan være i ferd med å by 9 millioner pund for Jose Fonte (32), skriver Daily Record. Fonte er altså en av spillerne som skal være på Mourinhos ønskeliste når han  skal hente en erfaren stopper (se 08.25).

20.50: Bastian Schweinsteiger har ingen planer om å dra fra United, skriver Bild ifølge Sport Witness. Skal det skje må Mourinho gjøre det 100 prosent klart overfor tyskeren at han overhodet ikke har sjanse på spilletid i United under ham, ifølge avisa. Først da vil han eventuelt vurdere å forlate Old Trafford.

08.25: The Times, ved Mourinho-kjenner Duncan Castles, skriver at Mourinho ikke kommer til å stoppe med Pogba, men at han ønsker både en rutinert midtstopper og altså en høyreback (Fabinho) til UnitedEzequiel Garay, Jose Fonte og Leonardo Bonucci er stopper-alternativer, selv om sistnevnte vil være en svært dyr løsning. Ifølge Castles ønsker Mourinho også at United setter opp tempoet med å få solgt unna spillere som Mata, Rojo, Blind og Schweinsteiger.

08.20: Roma skal ha kontaktet United om Matteo Darmian, kanskje som en konsekvens av at United har en del høyrebacker allerede og ser ut til å skulle hente Monacos Fabinho. Det skal være Gazzetta dello Sport som står bak Darmian til Roma-ryktet.

08.10: Litt uklart om det er ny eller gammel info, men rapportene rundt omkring, fortsatt fra Globoesporte, hevder at United nærmer seg et kjøp av Monacos høyreback, Fabinho, som jo er blitt nevnt jevnlig i ryktespalten de siste par dagene.

08.00: West Ham er ifølge The Sun interessert i å låne Cameron Borthwick-Jackson i hele kommende sesong. West Hams Aaron Cresswell har fått en smell i kneet og er ute store deler av høsten, men United ønsker forsikringer om spilletid før de sender Borthwick-Jackson ut.

Lørdag 30. juli:

16.00: Daily Mail skriver at Adnan Januzaj selv skal ha bedt om å få forlate United på permanent basis, dette etter samtaler med Mourinho.

13.30: Adnan Januzaj er i søkelyset til AC Milan, skriver Gazzetta dello Sport. Italienerne vil ha flere offensive strenger å spille på, og har selvsagt fått med seg at de siste ryktene sier at Januzaj enten lånes ut eller også selges hvis tilbudet er bra nok.

08.10: Monaco ønsker 30 millioner for sin høyreback Fabinho, og United er i førersetet. Det blir imidlertid ingen avtale før tidligst etter at Monaco har spilt sin returkamp i Champions League-kvalifiseringen (tapte 2-1 borte mot Fenerbahce i første kamp). Forresten, Fabinhos agent er Jorge Mendes, samme mann som styrer Mourinhos business…Samtidig skrives det at Matteo Darmian er aktuell for Napoli.

08.00: I den grad noen ble usikre. The Times skriver at Mourinhos samtaler med spillere torsdag endte med at Fosu-Mensah fikk beskjed om at han kommer til å være en del av førstelagstroppen denne sesongen. Samtidig fikk Borthwick-Jackson, Pereira og McNair beskjed om at de gjerne kunne lånes ut, siden de ikke ville være sikret nok spilletid i United. Bastian Schweinsteiger selges hvis budet som kommer er bra nok, og det samme gjelder Adnan Januzaj, selv om det med ham også kan ende med et utlån.

Fredag 29.juli:

22.25: Monacos Fabinho er i søkelyset til United igjen. Høyrebacken kan hentes ganske raskt og forhandlinger pågår, melder brasilianske O Globo. Fabinho var i ungdomsstallen til Real Madrid da Mourinho var der.

13.00: Merk: Større utvikling i Pogba-saken, altså noe som måtte endre på det faktum at han faktisk er ganske nærme, oppdateres i egen Pogba-sak her.

12.30: Sky Sports- og The Guardian-journalist Fabrizio Romano hevder at klubbene trenger tid for å gjøre overgangen offisiell, og at overgangen trolig ikke annonseres fredag likevel. Vi oppdaterer bevegelsene rundt Pogba i en egen sak her.

12.00: Manchester Evening News hevder Cameron Borthwick-Jackson har vært i samtaler med klubben om hans fremtid og diskuterte mulighetene for et utlån. M.E.N. skriver at ingenting skal være bestemt enda.

11.55: Bastian Schweinsteiger annonserte i dag at han gir seg på landslaget, og det stopper ikke ryktene fra å svirre. Torsdag hevdet The Times at flere spillere kan være på vei ut, Basti blant dem. Sky Sports følger opp dette i dag, mens BBC skriver at Schweinsteiger trente alene på torsdag.

10.45: United- og City-aktuelle Gabriel Jesus bekreftet på en pressekonferanse med landslaget at hans fremtid snart var bestemt. Brasilianeren så ut til å være på vei til Manchester City før United plutselig skal ha meldt seg inn i kampen. Gabriel røpte naturligvis ikke hvor han er på vei, men fortalte pressen at det snart er klart.

09.30: Et rykte fra i går som vi ikke så før i dag. Ifølge Daily Mail holder United et øye med Inters Miranda. Avisen skriver at Mourinho ønsker mer rutine i forsvarsrekka. Miranda fyller 32 i september.

09.15: Goal.com omtaler France Football som hevder Dimitri Payet er i kikkerten til United, men må vente konkurranse fra Inter som vil konkurrere om Payets signering. Ikke det mest sannsynlige du vil lese i dag.

09.00: Ifølge ESPN skal United være villige til å selge Will Keane for så lite som £1m. Tidligere har det blitt ryktet at nyansatte Sunderland-manager David Moyes er interessert i spissen.

Torsdag 28. juli:

00.01: Paul Pogba blir United-spiller fredag, skriver La Stampa-journalisten Massimiliano Nerozzi på twitter.

23.30: The Times om spillere på vei ut: Schweinsteiger, Januzaj og Pereira, Blackett får forlate United permanent, mens Fosu-Mensah og Borthwick-Jackson er tilgjengelig for andre klubber på lån.

23.15: Snodig. Timothy Fosu-Mensah har nå slettet twitter-meldingen om at han  var i «recovery» som ble lagt ut tidlig torsdag….

23.00: Sky Italia melder at United betaler 110 millioner euro for Pogba, men at Juventus tar Raiola-honoraret.

22.50: Samtidig skal Paul Pogba ha landet i Los Angeles for sin legesjekk der, heves det…

22.50: The Guardian skriver i sin fredags-utgave at Schweinsteiger trolig ofres, og nevner samme navn som Daily Mail nevnte tidligere torsdag. Journalistene Romano og Hunter mente at fremtidene til Januzaj, Pereira, McNair, Tuanzebe, Keane, Blackett, Fosu-Mensah og Borthwick-Jackson er usikre. United.no gjentar at vi stiller oss svært tvilende til rapportene om at i alle fall Fosu-Mensah og Tuanzebes fremtid i klubben er usikker.

21.55: Hvis alt (rapportene) stemmer skal altså Pogba være på vei til Los Angeles for å gjennomføre en legesjekk. Franske L’Equipe melder blant annet dette. Exciting times….mildt sagt.

21.30: Ok, noen mener dette bekrefter overgangen, selv om det egentlig mest er en reklame laget med humor, slik vi ser det….(selv om vi også tror Pogba blir United-spiller nå).

19.30: Hvis summen på 100 millioner til Juventus stemmer – og 10 til agenten – så betyr det med dagens pundkurs 84 millioner pund til italienerne og åtte millioner til agenten i Pogba-overgangen. Da blir det vel ikke verdensrekord…?? Gareth Bale ble i sin tid solgt for 86 millioner pund, var det ikke? Alternativt blir avtalen 92 millioner pund, hvis de 10 til agenten teller med…

19.00: Di Marzio fra twitter, siden mange stoler på ham, hevder at den totale overgangssummen for Paul Pogba blir 110 millioner euro, hvorav cirka 100 millioner euro til Juventus og resten til agent Raiola.

18.40: I etterkant av en treningsøkt hvor flere manglet skriver Daily Mail at Jose Mourinho har fortalt de som ikke var der at de kan dra – enten permanent eller på lån. De ni var Schweinsteiger, Fosu-Mensah, Borthwick-Jackson, Pereira, Wilson, Januzaj, Keane, Blackett og McNair. United.no tar dette foreløpig med store mengder salt, da det virker som en typisk 2+ 2 = 5-sak fra en britisk avis – saker man får enormt mye av. Mail hevder altså også at Fosu-Mensah har fått beskjed om at han ikke er i Mourinhos planer.

17.50: ESPNs Miguel Delaney skriver også at kilder de har snakket med har fortalt at United er enig med Juventus om en overgangssum på 120 millioner euro for Pogba, men at agent-honoraret fortsatt gjenstår.

16.45: Twitter-kjendis Gianluca di Marzio melder også at det næ for alvor nærmer seg enighet om Pogba, etter nye samtaler i dag mellom agenten, Juventus og advokater.

16.30: Det rapporteres at Real Madrid skal ha gitt opp i kampen om Paul Pogba, og at han etter hvert vil skrive under på en femårskontrakt med United. Det melder Onda Cero-journalist.

 

10.40: Neimen heisann, her er et rykte som IKKE handler om Pogba! Manchester United skal ha kastet seg inn i kampen om å sikre seg Oguzhan Ozyakup som tjener til livets opphold i Besiktas. Ozyakup skal ha blitt utpekt som Andre Gomes sin erstatter i Valnecia eter at portugiseren dro til Barcelona, men også West Ham-manager Slaven Bilic som har en fortid som trener i Besiktas skal være interessert. Nå skal også United være interesserte i tyrkeren som var akademispiller i Arsenal. Dette melder den spanske avisen Deporte Valenciano (spansk).

08.25: Daily Mail bringer en sak som er ganske lik Guardians. Juventus har sagt at United kan få Pogba for 100 millioner pund. Avisen skriver imidlertid også at det er flere bonusinsentiver i avtalen som nå er utformet og den totale pakken kan komme opp i 130 millioner pund, blant annet dersom Pogba vinner Ballon d’Or.

08.05: En annen avis, The Guardian, melder derimot at United håper å få i havn en avtale i løpet av de neste 48 timene for Paul Pogba. The Guardian melder at Juventus har gjort det klart at det er United som må betale de 20 millioner pundene til agent Riola, mens den totale summen for overgangen oppgis til å ligge på rundt 100 millioner pund inkludert bonuser.Pogba

08.00: Manchester United og Juventus har blitt enige om en total pakke på 112 millioner pund for Paul Pogba. United har gått med på å betale Pogbas agent Mino Raiola 20 millioner pund som en del av totalpakken. En kilde i Juventus sier til The Sun at avtalen nå er klar.

Pogba har forresten lagt ut følgende bilde på Instagram, noe som av mange tolkes at han snart er tilbake i fargene rødt, hvitt og sort.

Onsdag 27. juli:

17.00: Real Madrid hadde først takket for seg i kampen om å kjøpe Paul Pogba, men nå kan manager Zinedine Zidanes uttalelser tyde på at den spanske storklubben på ingen måte er ute av kampen om Pogbas underskrift. «Vi jobber fremdeles for det (en mulig overgang for Pogba, red anm) og jeg kan ikke si noe mer enn det. Han er ikke en Real Madrid-spiller og vi må ha respekt for Juventus. Det er mange klubber som er interesserte i ham, sier Zidane ifølge flere medier.

09.30: Paul Pogba kommer til å bli United-spiller, skriver italienske La Stampa, ifølge rapporter.  De skriver om en overgang som gir Juventus 100 millioner euro, agent Raiola 15 millioner euro og at alle parter er fornøyde. Nå handler det bare om å avklare hvordan pengene skal betales, altså hvor mye som betales når, og den samtalen mellom United og Juventus skal finne sted onsdag eller torsdag. United.no fant ikke saken selv, men har tidligere hørt at denne italienske avisen skal være nogenlunde troverdig…

Tirsdag 26. juli:

17.45: Apropos det tidligere nevnte ryktet om avlysning av Paul Pogbas medisinske test (se kl. 17.00):
På Twitter svarer legen som etter sigende skulle ha stått for sjekken, Italo Linfante, på direkte spørsmål, at han ikke aner noe om dette.

17.35: Brasilianske – og visstnok pålitelige – Globo Esporte – hevder at Manchester United vil benytte onsdagen til å fremlegge et bud på €38 millioner (£31.8 mill.) for Palmeiras-angriperen Gabriel Jesus.
Hvis dette medfører riktighet vil det neppe bli tatt imot med øredøvende jubel på Etihad, ettersom beløpet sies å ligge €6 millioner over det City allerede skal ha tilbudt den brasilianske storklubben for samme spiller.

17.00: – Agent Mino Raiola har avlyst Paul Pogbas medisinske test med Manchester United, ifølge «rapporter» i Spania. Denne skulle etter planen ha blitt foretatt i Miami, hvor spilleren tilbringer ferien sin.
Det er The Mirror som skriver dette, og viser til den spanske avisen AS.
Her fremgår det at United har blitt enig med Juventus om overgangssummen, og med Pogba om de personlige betingelsene, men det gjenstår fortsatt en aldri så liten detalj: hvem skal betale Mino Raiolas agenthonnorar? Det er det fortsatt ikke oppnådd enighet om, og der står visstnok saken i øyeblikket.
Hele denne saken virker mer enn merkelig. Hvor skal AS – og ingen andre – ha fått dette fra, for eksempel? Vi kan ikke gjøre annet enn å avvente…

11.00: Kanskje PSGs Blaise Matuidi kunne være noe? Ifølge L’Equipe skulle han i alle fall foretrekke en overgang til United om det skulle bli et klubbskifte i sommer. United forhørte seg visstnok om Matuidi i mai, før de etter hvert konsentrerte seg om andre.

07.45: Samtidig skriver spanska AS at Real Madrid venter i kulissene, og at Pogba fortsatt er i jevnlig kontakt med Real-trener Zinedine Zidane. Ifølge AS krever Zidane at Real Madrid kaster seg inn igjen i kampen om den franske midtbanespilleren.

07.30: Det kan ikke sies å være nytt, franske L’Equipe meldte det forrige uke, men The Sun skriver at det som gjenstår før Paul Pogba blir United-spiller er avklaringen om hvem som skal betale agent Mino Railoa 25 millioner pund. United skal være fornøyd med å betale halvparten, men Juventus vil ikke betale agenten en krone. De mener at enten må United betale alt Raiola skal ha eller så må Pogba betale det United ikke vil betale. Les saken her. Daily Mail skriver også om det samme, at det står på agenthonoraret, selv om det nevnes 110 millioner pund i overgangssum og dermed 18,4 millioner pund i kompensasjon til Raiola der.

Selv skrev Paul Pogba på Instagram tirsdag kveld at «vi sier alt ved ikke å si noe i det hele tatt».

En disant rien on a tout dis 👊🏿 we say it all by saying nothing at all #holidays

Et bilde publisert av Paul Labile Pogba (@paulpogba)

Mandag 25. juli:

19.15: Daily Express omtaler tyrkiske medier som hevder at Besiktas ønsker å hente Bastian Schweinsteiger til Tyrkia. Schweinsteiger er en av flere spillere som har vært ryktet bort fra United etter Mourinho-ansettelsen.

17.00: Ifølge Manchester Evening News skal United ha kastet seg inn i kampen om Leonardo Bonucci. Juventus-stopperen har vært linket til en overgang til Manchester City, men ifølge avisen blir det konkurranse mellom Manchester-klubbene om italienerens signering.

11.10: Juventus-manager Massimiliano Allegri ønsker å uttale seg om Paul Pogbas mulige farvel med Torino. På Sportsmails spørsmål om han tror franskmannen fortsatt vil være i klubben når sesongen tar til, svarte Allegri: – Jeg kommer ikke til å prate om overgangsmarkedet. Vi er her (i Australia) kun for å forberede oss.
Samtidig melder The Guardian at United har forbedret sitt tilbud til italienerne ved å friste med €110 millioner (£92 mill.). Juve-ledelsen skal imidlertid være innstilt på å hale ytterligere €10 millioner ut av Uniteds forhandlere.

11.00: United-linkede Raphael Varane, ønsker ifølge Marca å bli i Real Madrid.
– Jeg føler meg elsket av fansen som ønsker meg alt godt, og det beste ligger foran meg, siteres han på.

07.00: Med David Moyes tilbake i Premier League, var det vel egentlig bare et tidsspørsmål før Adnan Januzaj ville bli koblet til sin tidligere sjef. Som kjent var det nettopp under Moyes at 21-åringen fikk sjansen til å skinne i United-trøyen – og gjorde det, i 2013/14-sesongen.
Januzaj, som har slitt med både form og spilletid siden Moyes ble tvunget til å forlate Old Trafford i april 2014, antas å ligge i faresonen under nåværende manager Jose Mourinho. Han kan derfor være på vei bort, og ifølge Daily Mail er David Moyes klar til å undersøke muligheten for å hente ham til Stadium of Light.

I likhet med Daily Mail, linker gså The Northern Echo Januzaj til Sunderland. Avisen tar imidlertid også  Will Keane med i samme slengen. Den målfarlige spissens posisjon på Old Trafford er enda mer utsatt enn Januzajs, et faktum Moyes håper å kunne utnytte.