Ryktesaker, uke 39

Ny Barcelona-midtbanespiller blir linket til United, og Coentrao er stadig aktuell.

Her samler United.no overgangsrykter i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Forrige ukes rykter

Søndag 29. september:

18.10: Eurosport gjengir en sak fra katalanske Sport om at United skal være interesserte i Barcelona-midtbanespilleren Sergi Roberto. 21-åringen debuterte i 2010, men å etablere seg på midtbanen til Barcelona er ikke bare bare. Han har likevel vært på banen i 15 A-lagskamper for storklubben, tre av kampene denne sesongen, og han skal ønske å bli i Barcelona. Men ifølge Sport følger altså United situasjonen hans, og det kan komme et bud på rundt fem millioner pund i januar.

Fredag 27. september:

09.15: Tuttomercatoweb.com skriver at AC Milan vil forsøke å hente Nemanja Vidic gratis til sommeren. Serberens kontrakt med United går ut til sommeren, og kontraktsforhandlingene har ikke startet enda. Vidic står fri til å diskutere med hvem han vil fra januar av hvis partene ikke er enige om en ny kontrakt før den tid.

08.30: The Guardian skriver at United nå også har kastet seg inn i kampen om Portos midtstopper, Eliaquim Mangala. Chelsea og Manchester City følger ham allerede, men United mener at 22-åringen kan bli en langtidserstatning for Rio Ferdinand. Den franske landslagsspilleren har en utkjøpsklausul på 45 millioner euro, og vil sånn sett ikke komme billig. Ifølge avisa er det imidlertid tvilsomt om United forlenger kontrakten med snart 35 år gamle Rio Ferdinand utover denne sesongen, og dermed er en ny midtstopper til vurdering. (Les hele saken her)

08.20: Manchester United kommer til å speide på Athletic Clubs Ander Herrera i helga. United forsøkte seg på ham rett før overgangsvinduet stengte, men bød da ikke nok til å overbevise spanjolene om å selge. United var også lunkne til å by mer siden de var noe usikre på nøyaktig hvor god han var. Nå vil de altså ta en titt i helga, med tanke på en mulig overgang i januar, skriver the Telegraph. Avisa skriver at David Moyes da også vil forsøke seg på Leighton Baines på ny.

08.00: United forsøkte å låne Real Madrids Fabio Coentrao på overgangsvinduets siste dag, men lyktes ikke. Ifølge Metro vil United imidlertid prøve seg igjen på ham i januar. Coentrao har kun spilt én gang for Real denne sesongen, grunnet en skade.

Torsdag 26. september:

07.45: Juan Matas fremtid i Chelsea virker usikker. Nå skriver gratisavisa Metro at Valencia står klare til å by på ham, men at også United, Tottenham og Real Madrid følger situasjonen hans interessert. (Les saken her)

Tirsdag 24. september:

11.15: Juventus trapper opp jakten på Adnan JanuzajDaily Mail skriver at Torino-klubben har gjort det klart at den ønsker å innlede samtaler med stortalentet, med henblikk på en overgang i januar.
I så fall står David Moyes overfor et tilsvarende problem som det som rammet Sir Alex Ferguson da han forsøkte å overtale Paul Pogba til å skrive under på en ny kontrakt etter 2011/12-sesongen. SAF mislyktes, og Pogba skrev under for Juve. Nå gjenstår det å se om Moyes klarer å hindre en situasjon som fører til at Januzaj slår følge med franskmannen.
En nøkkel i så måte vil trolig være å gi ham flere smakebiter på førstelagsfotball, à la dem han fikk i hjemmemøtet med Crystal Palace for ti dager siden. Belgierens kontrakt utløper ved sesongslutt, og han har ennå til gode å skrive under på en forlengelse – uten at det trenger å bety noe som helst.

(Blå)mandag 23. september:

07.50: Ifølge såkalte «presserapporter» i Spania, er Real Madrid i ferd med å sikte seg inn på David de Gea. I så fall er det nok all grunn til å frykte at Uniteds numero uno vil la seg friste til en retur til hjembyen han forlot for vel to år siden.
Real søker å erstatte en svært misfornøyd Iker Casillas, og ser De Gea som den perfekte erstatter mellom stengene på Santiago Bernabeu.