Ryktesaker, uke 38

Oppdatert 09.30: Forlater Anderson klubben? Fornyer Vidić med United? Les søndagens rykter.

Her samler United.no overgangsrykter i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 22. september:

09.30: Det er søndag, utenfor overgangsvinduet og klart for det store Manchester-derbyet, men ryktemakerne tar ikke pause av den grunn. Ifølge en av de mest ivrige ryktemakerne, Daily Star, hevder at Juventus skal være interesserte i å hente Anderson til klubben.

Brasilianeren sliter med å spille seg inn i Uniteds førsteellever, og Juventus skal angivelig ønske å hente ham på lån fra januar, med opsjon på kjøp neste sommer. Det spørs nok dog om Anderson får det særlig lettere i Italia, hvor spillere som Pogba, Marchisio, Pirlo og Vidal kjemper om plassene sentralt i banen.

Samme avis forteller også at en kontraktsfornyelse skal være nært forestående for Uniteds Nemanja Vidić. Midtstopperens kontrakt går ut etter denne sesongen, og serberens imponerende form den siste tiden gjør at Moyes ønsker å fornye kontrakten så fort som mulig, melder Daily Star.

Lørdag 21. september:

11.20: I kjølvannet av at sommerens overgangsvindu stengte for ikke altfor lenge siden er det relativt rolig på ryktefronten om dagen. Men noe snadder dukker opp likevel.

Ifølge El Confidencial er det slett ikke usannsynlig at David de Gea ender opp i Real Madrid til tross for godt spill i United og det faktum at de helhvite er De Geas moderklubbs største rivaler. Den Real Madrid-vennlige avisen skriver at hele De Gea-familien ønsker seg tilbake til Madrid og at Iker Casillas fort kan bli en del av avtalen.

Fredag 20. september:

18.05: Tidlig i sommer var det mange rykter om at Ezequiel Garay, Benfica-stopperen, på det nærmeste var klar for Manchester United. Det ble mer stille på den fronten etter hvert som tiden gikk, og til slutt var det var bare sporadiske rykter om interessen. Få vil vel bli overrasket om det etter hvert kommer flere rykter om Garay, og Punto Pelota kan (gjengitt av Inside Futbol)  i så fall røpe at United kan få konkurranse om argentineren fra selveste Barcelona. 26-åringen har tidligere spilt for blant annet Real Madrid, uten at det nødvendigvis skal gjøre han mindre interessant for Barcelona.

12.35talkSport melder at United følger nøye med Red Bull Salzburg-forsvarer Martin Hinteregger. Den 21 år gamle østerrikeren har spilt landslagsfotball på aldersbestemt nivå opp til U21. I fjor ble han innkalt til A-landslagssamling foran kampene mot Romania og Ukraina, men uten at det spilletid på ham.

12.25: Ifølge Daily Mirror ønsker United så snart som mulig å få Michael Carrick til å undertegne en ny kontrakt for å unngå at David Moyes skal bli påført en «uønsket krise».
Carricks nåværende avtale utløper til sommeren, noe som betyr at han da vil være fri til å kunne forlate klubben vederlagsfritt. Det ønsker Moyes naturligvis å unngå. Presset ligger dermed på administrerende direktør, Ed Woodward, om å fremforhandle en ny avtale med midtbanemannen, jo før jo heller.

08.10: United-manager David Moyes skal ha innsett at Evertons Leighton Baines aldri kommer til å ende opp på Old Trafford. Isteden vil han heretter konsentrere seg om forsøket på å hente en annen, og mye yngre, venstreback til klubben.
Ifølge Daily Star har Moyes blinket ut Southamptons stortalent Luke Shaw, og det til tross for at moderklubben skal ha utstyrt 18-åringen med en prislapp på hele £25 millioner.
Dersom Southampton skulle gå med på å selge sin «wonderboy» må imidlertid United-manageren belage seg på hard kamp, for både Chelsea og Tottenham har signalisert at også de er interessert i den engelske U21-landslagsspilleren..

Torsdag 19. september:

09.50: Manchester United kan gå glipp av Bruna Gomes. Den unge brasilianeren har de siste årene gjort alt han kan for å overbevise United om å hente han. 17-åringen blir sett på som et av de største angrepstalentene i landet sitt, og han har allerede trent med United, og blitt vist rundt i klubben. Nå skal Udinese ha lagt inn et bud på 8 millioner euro, for å forsøke å snappe opp unggutten, som fortsatt ikke har spilt for førstelaget til Desportivo Brasil. I følge Lancenet, eier United 50% av rettigheten på unggutten, men det er ikke klart hvilke rettigheter det faktisk gir klubben, om Udinese får budet sitt akseptert.

09.20: Anzhi Makhachkala bestemte seg i sommer for å kutte kostnadene sine, noe som blant annet førte til at Samuel Eto’o og Willian havnet i Chelsea. Nå hevder en ung spiss at også han ble forsøkt hentet til Premier League. 23 år gamle Lacina Traore, fortalte til goal.com at United prøvde å få til en avtale, uten å lykkes. Nå sier agenten hans at han tror spilleren ender opp i Juventus i stedet.

Tirsdag 17. september:

07.30: Ryktene om at Uniteds forhandlinger med Adnan Januzaj kommer til å bryte sammen, de forsvinner ikke. Mandag sa David Moyes at han fortsatt var sikker på at de kom til å bli enige, men tirsdag skriver Daily Mail det samme som The People skrev søndag – at Januzaj og United ikke blir enige, og at Manchester City står klare til å hente ham til den lyseblå siden av byen. Ifølge Daily Mail handler forhandlingene selvsagt om penger og forsikringer om spilletid på førstelaget, for 18-åringen som altså debuterte mot Crystal Palace i helga. januzajs kontrakt går ut til sommeren, og forhandlingene har pågått i seks måneder. (Les hele saken her)