Ryktesaker, uke 7

Ryan Giggs er fortsatt et høyaktuelt alternativ til å erstatte Louis van Gaal, og Barcelona-backup for £11m.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 21. februar:

10.00: Chris Smalling og Daley Blind har utgjort stopperparet til Manchester United denne sesongen. Nå skal United være interessert i en spansk utfordrer til stopperplassen. Barcelonas Marc Bartra har trukket interesse fra flere PL-klubber de siste årene og ifølge Sport Witness er United favoritten til å få kloa på stopperen. Den spanske storklubben skal være klare til å slippe Bartra den kommende sommeren for ca. £11m.

08.45: Wayne Rooney skal ha avvist to forespørsler om å forlate United til fordel for et eventyr i kinesisk fotball, skriver Sunday People og mange andre engelske aviser søndag.

08.30: Mye om manager-situasjonen i ryktespalten søndag. Vi begynner med den minst troverdige, Daily Star, som skriver at Louis van Gaal får sparken hvis det blir tap mot Shrewsbury mandag. Avisa skriver også at Ed Woodwards posisjon blir utsatt hvis det blir tap mot Shrewsbury OG Midtjylland. En del nevner også det som united.no nevnte i vår samlesak om situasjonen lørdag, om at en Inter-direktør sa at Jose Mourinho var fornøyd nå, siden han skal til Manchester. Samtidig skriver Sunday Mirror at Ryan Giggs absolutt også er et alternativ. En insider i klubben skal ha fortalt dette, siden han er et mer langvarig valg enn Mourinho.

Lørdag 20. februar:

11:30: Det skrives mye om Louis van Gaal og Jose Mourinho lørdag (se egen sak), men av overgangsnytt er det lite spennende. Daily Mirror skriver at United har tatt kontakt med Athletic Bilbao angående en mulig overgang for Aymeric Laporte. Samme avis mener United er ute etter Fulham-unggutt Emerson Hyndman.

Fredag 19. februar:

20:00: Etter hvert tap med Louis van Gaal som manager trekkes spesielt ett navn fram av pressen. Jose Mourinho. I et intervju med La Stampa kommenterer portugiseren sin egen status.

– Min neste utfordring? Min neste klubb? Jeg vet ikke. Jeg vet bare at jeg elsker fotball og at jeg vil komme tilbake med den samme lidenskapen og de samme ambisjonene som alltid, sier den tidligere Chelsea-manageren, ifølge Daily Mirror.

– Jeg søker ikke klubber. De søker meg.

Mourinho avkreftet at han kommer tilbake til Inter Milan.

12.00: Ian Sterling fra MUST skriver følgende på Twitter om Mourinho og Giggs – noe som i så fall støtter annen liknende informasjon som er kommet fra andre steder.

11.20: Paul Scholes ønsker seg en trenerrolle i United, ifølge Manchester Evening News, men han kommer ikke selv til å spørre klubben om å få en.

10.45: Sky Sports melder at de har kilder på at United IKKE har mottatt noe bud på Wayne Rooney, som meldt både av Manchester Evening News og Daily Mirror det siste døgnet (se 07.30 fredag og 13.15 torsdag)

07.45: Danske Frank Arnesen, som har fortid fra Chelsea og Tottenham, ønsker seg jobb i United, skriver Daily Mail. Ed Woodward vil ikke gi fra seg ansvaret med å hente inn spillere, men Arnesen kan kanskje være aktuell for en slags sportsdirektør-stilling?

07.39: Faren til Edinson Cavani ønsker at spissen skal få sjansen som spiss i enten United, Real Madrid eller Juventus, skriver Sport5.

07.36: Atletico Madrid kan være villig til å sende Antoine Griezman til United i sommer i en avtale som koster United Juan Mata og penger – slik at totalen blir på cirka 60 millioner pund, skriver The Sun.

07.35: Mourinho skal forresten ha sett seg ut Mauro Icardi fra nettopp Inter som ny United-spiss, hvis han får jobben.

07.35: Jose Mourinho skal være lei av å vente på United, og skal være villig til å ta en prat med Inter om jobben der i stedet, skriver The Sun. Mourinho er gjest hos Inter i forbindelse med helgas kamp.

07.30: Det skal være kinesiske Shanghai Shenua som har budt på Wayne Rooney, og budet skal være på 27 millioner pund, skriver Daily Mirror. Totalt vil kineserne betale 100 millioner pund for en treårsavtale med United-kapteinen.

Torsdag 18. februar:

16.39: Et mindre oppsiktsvekkende salg enn om Rooney forsvinner, kanskje, men vi må vel nesten nevne at Goal.com skriver at Sergio Romero kan være på vei til River Plate den kommende sommeren. Dette vil være aktuelt uavhengig av om David de Gea blir i klubben, ifølge nettstedet, selv om Romero blir sett på som en positiv innflytelse i garderoben.

13.15: Manchester United skal ha fått et tilbud fra en ikke-navngitt kinesisk superligaklubb på Wayne Rooney. Det melder Manchester Evening News. Avisen skriver at Rooney kan få en ukelønn på rundt 500 000 pund (!) om han drar og United skal være villige til å vurdere salg dersom klubben lykkes med å hente inn en høyt profilert erstatter, melder avisen.

09.05: Nå har vi trolig kommet til bunns på troverdighetsskalaen, men gratisavisen Metro melder at United vil sikre seg Valencias kantspiller Sofiane Feghouli.

09.00: Manchester United og Real Madrid slåss om signaturen til Wolfsburg-forsvarer Ricardo Rodriguez. 23-årigen skal ha en prislapp på, passende nok, 23 millioner pund, melder Daily Express.

08.50: Når vi først er inne på PSG kan vi ta med at den franske storklubben skal være innstilte på å snappe Inters 22 år gamle spiss Mauro Icardi foran nesen på United. Franskmennene skal stå klare til å by rundt 35 millioner pund, melder Daily Star og bruker italienske Sport Mediaset som kilde.

08.45: PSGs supersvenske Zlatan Ibrahimovic har hintet om at Premier League er en mulighet neste sesong, og dermed blir linken til United umiddelbart tilkoblet på ny. 34-åringen ble spurt etter Champions League-møtet med Chelsea om hva fremtiden inneb’rer for ham. «- Jeg har tre måneder igjen her (av kontrakten red. anm) og hva vil skje så? Store ting vil skje. Er Premier League noe jeg kunne tenke meg? La oss bare si at jeg er i god form, sier svensken ifølge Mirror .

Onsdag 17. februar:

16.30: Den portugisiske manageren Jose Mourinho har vært linket til United i lang tid og ifølge The Sun skal Mourinho har takket nei til to jobber ettersom han venter på kontakt fra Manchester United.

11.20: Bare for å ha tatt det med, så påstår The Mirror at Arsene Wenger er klar til å gjøre et fjerde forsøk på å lokke Michael Carrick til Emirates. Forutsetningen er naturligvis at den 34 år gamle midtbanespilleren velger å forlate Old Trafford når kontrakten hans utløper til sommeren.

11.15: The Mirror skriver at Watford har innsett at de trolig mister sin nigerianske toppscorer Odion Ighalo til sommeren. De skal også ha en avtale på plass om å lytte til bud på rundt £12 millioner. Manchester United, Arsenal og Chelsea skal alle være lystne på å overta 26-åringen.

08.50: PSGs Edinson Cavani kan være på vei ut av Parc de Princes i sommer, og ifølge hans far skal Manchester United være en av flere aktuelle kandidater til å overta ham.
– Real Madrid og Manchester United er gode alternativer for ham, men vi har også hørt at andre klubber er interessert i min sønn, siteres Cavani senior på i spanske Sport.

Tirsdag 16. februar:

08.10: Southampton skal nå være villig til å selge Sadio Mane til United eller City, om de får 30 millioner pund for spilleren, skriver Daily Mirror. Manes form har ikke vært den beste tiden.

08.05: Mer fra søndagsavisene som gjentas. Nå er det Daily Express som skriver at United skal være klare til å forhandle med Atletico Madrid om et salg av Juan Mata.

08.00: Borussia Dortmund-spiss Pierre-Emerick Aubamemang er nevnt tidligere i denne spalten, og tirsdag er det Daily Mirros John Cross som skriver at spissen fra Gabon topper Uniteds ønskelista for sommeren. En overgangssum på 60 millioner nevnes. United tror at en ukelønn på 200.000 pund og lovnaden om at de kan gjøre ham til en global stjerne skal sikre overgangen til tross for at United kanskje ikke spiller i Champions League neste sesong.

Mandag 15. februar:

07.30: Jose Mourinho kan bli ny United-manager allerede denne uka, skriver The Sun. Avisas United-journalist, Neil Custis, hevder i en såkalt eksklusiv sak at styret ble bekymret over måten United tapte mot Sunderland på, men ikke minst at Louis van Gaal etterpå så ut til å gi opp 4. plassen. Custis skriver at Mourinho kan være på plass før hjemmekampen mot Arsenal om to uker. The Sun har også en sak om at United-manageren, som akkurat har leid et nytt hus, skal ha inngått en kontrakt som gjør at han kan flytte igjen raskt.