Ryktesaker, uke 47

Jesse Lingard har imponert denne sesongen, og nå vil Unted forlenge kontrakten med unggutten.

Forrige ukes rykter

Søndag 22. november:

13:00: Ifølge Daily Express skal United ha fått øynene opp for den tidligere Chelsea-backen Ashley Cole. Engelskmannen spiller nå i Roma, men har ikke fått mye spilletid for hovedstadsklubben etter han ankom sommeren 2014. Grunnen bak interessen for Cole skal være at Van Gaal ser etter en kortvarig løsning for Shaw-problemet, og med sine 34 år vil nok neppe Cole vare lenge etter Shaw returnerer fra skaden sin.

Samme kilde skriver også om West Broms Saido Berahino. Spissen har lenge vært linket bort fra The Hawthorns, og LVG skal være villig til å betale en sum på ca. £25m grunnet skadeproblemene United har fremover i banen.

12:30: United skal ha hevet seg inn i kampen om Juventus’ stopper-talent Daniele Rugani, ifølge The MirrorForrige sesong imponerte han stort på utlån hos Empoli, men det har blitt lite spilletid etter returen til Juventus. Arsenal og Napoli skal også være interessert i Rugani.

11:45: Det er M.E.N. som er tidligst ute på søndags morgenen med rykter. United skal ha rettet øynene mot Bundesliga og to spillere skal være på ønskelisten til United. Det første navnet er Arjen Robben som også har blitt nevnt tidligere denne uken. Den nederlandske vingen ser ut til å være på vei ut av laget etter nysigneringen Douglas Costa og innlånte Kingsley Coman storspiller for Bayern.

Wolfsburg-back Ricardo Rodriguez kan også være på vei i januar ettersom LVG skal være interessert i en venstreback til å ta plassen til skadede Luke Shaw.

LVG skal ha åpnet døren for en retur for Cristiano Ronaldo. Les mer her.

Lørdag 21. november:

10.46: 16-åringen Gianluigi Donnarumma har imponert i AC Milan-buret i det siste, og Daily Express skriver at målvakten vil signere ny kontrakt med klubben til tross for United-interesse. Koblingen til United virker noe tynn, og det kan kanskje tolkes som avisens måte å få folk til å klikke seg inn på en artikkel som uten United-koblingen kanskje ikke ville fått særlig mange lesere?

10.10: Everton har ingen planer om å selge juvelen John Stones med hyggelige rabatter. Van Gaal og United følger Stones denne sesongen i forkant av et potensielt sommerbud, skriver Manchester Evening News, og i artikkelen spekuleres det i at Everton vil selge for £45 millioner. Samtidig blir det poengtert at Uniteds interesse foreløpig ikke er spesielt konkret.

Så får vi se om lokalavisa har rett i at en må opp i slike summer for å få tilslaget på stopperen, eller om denne informasjonen er et forsøk fra Evertons side på å presse prisen opp.

Fredag 20. november:

08.00: United og Liverpool skal være ute etter Schalkes unge lynving, Leroy Sane, ifølge The Sun, og etter Antonio Valencias skade skal United ha økt sin interesse for 19-åringen. Sane debuterte i Bundesliga i fjor, men har fått én A-landskamp for Tyskland etter det. Det snakkes om en pris på 12 millioner pund.

Torsdag 19. november:

12.40: Espanyol skal ifølge The Independent ha tilbudt den United-utstøtte Victor Valdés muligheten til å gjenoppta karrieren i byen hvor han vant seks La Liga-, 2 Copa del Rey- og to Champions League-titler med FC Barcelona. Espanyol, Katalonias nest største klubb, ligger for tiden på 13. plass i Primera División.

09.15: Chelsea vil trolig følge opp sitt mislykkede sommerbud på Everton-stopper John Stones med et nytt bud i januar. Det skriver The Telegraphs Matt Law. Han advarer imidlertid londonerne om at de i så fall, høyst sannsynlig, vil få konkurranse fra Manchester United. Men også Barcelona ønsker seg den talentfulle 21-åringen. Les mer her.

08.35: Samantha Martial, Anthonys kone, la i går ut følgende melding på Instagram: «Anthony is not injured, thank you for your messages». Meldingen ble senere fjernet.

08.15: Italienske La Gazzetta dello Sport hevder, ifølge Manchester Evening News, at Manchester  United er en av flere klubber som har Røde Stjernes midtbanespiller Marko Grujic i kikkerten.
Den 19 år gamle serberen har også tidligere i høst blitt nevnt i forbindelse med interesse fra Old Trafford.
Her er mer om spilleren:


07.50: Mandag denne uken skrev blant andre Daily Mail at Manchester United holder et våkent øye med Bournemouths skotske landslagsving Matt Ritchie. Nå går 26-åringens manager, Eddie Howe, ut og ber interesserte klubber om å holde fingrene fra fatet.
– Matty er en god spiller, så det overrasker ikke meg at han blir linket til toppklubber, men vi er ingen selgende klubb, sier han til Sky Sports, og legger til at det er Bournemouth, og ingen andre, som avgjør hvem som skal selges eller ikke.
På direkte spørsmål om Manchester United, legger Howe allikevel igjen en aldri så liten åpning:
– Vi ønsker ikke noen bud velkommen, men i så fall vil vi jo vurdere det. Uansett er det klart at vi overhodet ikke har noe ønske om å selge ham.

Onsdag 18. november:

18.40: Ryktene om at den brasilianske stjernen Neymar kan være på vei bort fra Barcelona skjøt ny fart etter at Neymars far nylig ttalte at spanske og brasilianske skattemyndigheters etterforskning av Neymar kan gjøre tilværelsen i Spania ulevelig. Til den spanske radiostasjonen Cadena Ser sier Neymar senior at kontraktsforhandlinger med Barcelona er i gang, men at det er utestående knuter på tråden med skattemyndighetene. Manchester United er en av klubbene som har vært koblet til Neymar. 

15.20: United linkes til et dobbelt-raid verdt £150 millioner. Gareth Bales navn har som kjent dukket opp igjen i ryktene rundt Old Trafford, og det samme er Bayern Münchens Arjen Robben, og det er nettopp disse to The Mirror mener å vite at United er villige til å punge ut for.
Avisen trekker frem at Bale stadig vekk får kritikk, både fra egne fans og Madrid-pressen, mens Robben sies å irritere sin lagkamerat Robert Lewandowski på grunn av sin påståtte uvilje mot å levere ham ballen. Med andre ord, her lukter det spekulativ journalistikk lang vei.

15.05: Italienske TuttoMercatoWeb hevder at Manchester United har fornyet sin interesse for den 16 år gamle Servette-spissen Lorenzo Gonzalez.
Den  unge spilleren ble linket til United allerede i juni i år, etter at speidere hadde sett ham i aksjon for Servette i sveitsisk 2. divisjon.
Nå skriver kilden – ifølge Express – at Real Madrid, Roma, AC Milan og Juventus, alle følger Gonzalez med interesse, men at United leder an i kampen om signaturen hans.
Den unge spissen hevdes å ha lignende egenskaper som Sergio Agüero.

Tirsdag 17. november:

09.30: Vi kommer til å høre mye om Ronaldo og Bale i månedene som kommer, og tirsdag handler det om Bale. Ifølge ESPN kan det gå mot et sensasjonelt kjøp av Bale, etter at United skal ha blitt «oppmuntret» til å gå videre med interessen.

08.15: United og Arsenal skal være blant klubbene som følger Juventus-forsvarer Daniele Rugani, skriver The Independent. En av grunnene til ryktet er at den spennende 21 år gamle stopperen ikke har spilt ett eneste minutt med ligafotball så langt for Juventus denne sesongen, skriver avisa. Rugani har spilt på alle aldersbestemte italienske landslag de siste årene, og har to gode år bak seg med spilletid i Empoli.

Mandag 16. november:

16.25: Etter at Van Gaal hintet om et mulig vingkjøp, har det blitt mye skriverier om mulige nye kantspillere. Daily Mail skriver nå at Bournemouths Matt Ritchie følges av United. 26-åringen har imponert både for Bournemouth og Skottland, men at United følger med på ham betyr ikke at han er øverst på blokka. Ayoze Perez, Felipe Anderson, Sadio Mane,Riyad Mahrez og Anwar El Ghazi nevnes som andre alternativer for januarvinduet.

10.10: Manchester Evening News melder om antatt interesse for «den nye Paul Scholes», Leeds’ 18 år gamle midtbanetalent Lewis Cook.
United kan imidlertid vente seg hard konkurranse om underskriften til den unge mannen, for flere klubber står i kø. Både Arsenal, Chelsea, City og Liverpool skal ha meldt sin interesse for den engelske U19-landslagsspilleren, som sin unge alder til tross allerede er inne i sin andre sesong som fast inventar på Leeds’ midtbane.

07.45: The Sun (krever innlogging) skriver at Real Madrid skal være villige til å la Cristiano Ronaldo forlate klubben – dersom de får tilbake de £80 millionene som ble betalt for ham i 2009.
Dersom dette medfører riktighet vil det utvilsomt ringe bjeller på Old Trafford, men også i Chelsea og PSG.