Ryktesaker, uke 46

Robben og Vardy linkes til United.

Forrige ukes rykter.

Søndag 15. november:

14.12: Manchester Evening News videreformidler i dag ryktet om at United er i diskusjoner med James Rodríguez representanter som følge av en konflikt med manager Rafa Benitez. Problemet? Ryktet stammer fra spanske Fichajes, og vi finner vel flere pålitelige rykter i en gjennomsnittlig Donald-pocket. Det er altså få grunner til å bestille United-drakt med colombianerens navn på foreløpig.

09.27: Louis van Gaal og Arjen Robben kan gjenforenes. Det melder i alle fall Daily Mirror, som videreformidler rapportene om at Lewandowski trivs best når han spiller sammen med Douglas Costa og Kingsley Coman på grunn av Robbens egoisme, noe nederlenderen ikke skal ha reagert godt på. Van Gaal ønsker kvalitet på kanten, og selv om Robben snart er 32 år, så skal United være klare til å gjøre et forsøk på å lokke ham bort i januar, melder avisen.

Artikkelen er skrevet av Simon Mullock, som ikke akkurat er Mirrors mest treffsikre på United-nyheter vanligvis.

09.15: United har hatt speidere på Leicesters to siste kamper, ifølge notorisk upålitelige Daily Star, og det er på grunn av Jamie Vardy. 28-åringen har hatt en eventyrlig utvikling de siste årene, og har nå scoret i ni Premier League-kamper på rad. Om han scorer også i neste kamp så blir Ruud van Nistelrooys rekord tangert. Avisen skriver at United nå øyner spilleren, og nevner en verdi på over £15 millioner (men den summen er det tilsynelatende avisen selv som har kommet opp med).

Lørdag 14.november

09:30: Sa du ving? Samme kilde som nå introduserte Feghouli til ryktebørsen byr også på en 20 år gammel kroat. £8.5m er summen United skal gi for Dinamo Zagrebs Marko Pjaca, ifølge MetroHans tidligere trener Tomislav Ivkovic hyller kroaten og har tidligere sagt at Pjaca minner han om Benzema i 1-mot-1 situasjoner.

09.00: Ving, ving, ving. Som kjent har Louis Van Gaal fortalt han ønsker mer fart og kreativitet på flankene. Ifølge Metro har den nederlandske manageren rettet øynene mot Spania og Valencia. Kontrakten til Valencias Sofian Feghouli synger på siste verset og går ut neste sommer. Foreløpig har den algeiranske vingen ikke forlenget, og United skal være interessert i å signere den hurtige vingen på forhåndskontrakt i januar.

08.00: Ifølge franske Le Parisien(her linket til Sport Witness) gir ikke Manchester United opp jakten på Thomas Müller. United skal nå ha tilbudt en kontrakt med en årslønn på ca. 12.5m, forteller Paris-avisen. Budet på den målfarlige tyskeren skal ligge på rundt €120m, men den Bayern skal fortsatt ikke være interessert i å selge.

Fredag 13. november:

08.10: Gjeeesssppp…. The Sun melder at Real Madrid vil utløse (den påståtte) utkjøpsklausulen i David De Geas kontrakt til sommeren. Den sies å ligge på £30 millioner.
Videre skriver Metro (sic) at Chelsea er favoritter til å sikre seg underskriften til Wayne Rooney. Avisen støtter seg til Sky Bet som tilbyr 7/1 i odds på at han blir Chelsea-spiller, 10/1 på at han går til Everton eller Paris Saint-Germain, og (20/1) på Arsenal og Tottenham.

07.50: Louis van Gaals uttalelse forleden om at han ønsker seg mer fart og kreativitet på vingene, har virkelig fått fart på landets ryktesmeder. Nå har det dukket opp enda et navn i den forbindelse – Matt Ritchie.
Ifølge The Sun (krever innlogging) har Louis van Gaal instruert sine speidere om å holde et våkent øye med den 26 år gamle skotske landslagsspilleren. Ritchie, som til daglig holder til i Bournemouth, scoret 15 mål og var nest sistemann på ballen ved 17 anledninger da «The Cherries» forrige sesong sikret seg opprykk til Premier League. I alt har han scoret 29 mål på 105 ligaopptredener for den nyopprykkede klubben.

Torsdag 12. november:

10.00: Neymar sin kontraktsituasjon med Barcelona er ikke noe nærmere en løsning og den katalanske storklubben skal visstnok ha problemer med å innfri brasilianerens lønnskrav. Skal vi tro den spanske avisen Mundo Deportivo har Neymar en utkjøpsklausul på 134 millioner pund og dersom United eller PSG skulle legge den summen på bordet vil Barcelona være sjanseløse på å beholde brassen dersom han vil gå.

08.05: Ryktene som linket Eden Hazard til Manchester United virker rimelig kjølige nå. I stedet er det PSG og Real Madrid som er favoritter til å sikre seg belgieren for 80 millioner pund.

07.50: Fiorentina skal ha akeptert Mario Gomez sitt ønske om å forlate klubben og da kan Manchester United bli neste stopp, skal vi tro Radyospor og Turkish-football.com. Gomez er på lån til Besiktas som har en klausul på å kjøpe den tyske spissen, men Fiorentina kan komme til selge kjapt om noen byr rundt 14,1 millioner pund, melder nettstedet.

Onsdag 11. november:

14.40: Manchester Evening News viderebringer en melding i portugisiske Record om at Manchester United hadde speidere tilstede under søndagens Primeira Liga-møte mellom Porto og Vitória Setúbal.  Grunnen var, ifølge kilden, i første rekke Yacine Brahimi, Portos 25 år gamle algirske landslagsspiller.
Brahimi besitter visstnok de kvalitetene Louis van Gaal ser etter hos en kantspiller.
Også Portos innleide angriper fra Barcelona, Christian Tello, skal ha blitt diskutert blant de fremmøtte United-representantene.

13.55: Tyske SportBild skriver (ifølge SportWitness) at Louis van Gaal har kontaktet sin tidligere assistent fra Bayern München-dagene, Andries Jonker, for å få informasjon om Wolfsburgs venstreback Ricardo Rodriguez.
Jonker, som nå er ansatt i Arsenal, var tidligere assistent i Wolfsburg, og har således førstehåndskjennskap til den sveitsiske landslagsspilleren. Grunnen til Van Gaals interesse, er at han neppe vil få Luke Shaw tilbake i toppform denne sesongen. Og, når han forhåpentligvis får det, vil han kunne nyte fruktene av et sunt konkurranseforhold de to backene imellom.

09.35: Fra før av er det kjent at Louis van Gaal har sans for Southampton-vingen Sadio Mané, men ifølge The Telegraph er ikke senegaleseren den eneste av sydkystklubbens spillere United-manageren har i kikkerten. Avisen hevder nemlig at han også har kastet sine øyne på den kraftfulle spissen Graziano Pellè. Også Juventus skal være interessert i å knytte den 193 centimeter høye italieneren til seg.
Pelle var mannen som scoret begge Southamptons mål da United vant 3-2 på St. Mary’s i september.

08.00: Det chilenske magasinet Don Balon skriver, ifølge spanske AS, at Manchester United er ute etter å sikre seg signaturen til en som kaller seg Alexis Sanchez og spiller for Arsenal. Det påstås sågar at Louis van Gaal har kontaktet spillerens representanter for å diskutere en overgang.
Månedens drøyeste….?

07.50: Manchester United påstås å ligge best an i kampen om det 19 år gamle Chelsea-talentet Charly Musonda. Det er franske FootMercato som hevder dette.
Musonda påstås å være frustrert over å ikke få muligheten på Chelseas førstelag. Samtidig skal United være i ferd med å legge inn et bud på £10.6 millioner for å lokke ham til Old Trafford.
Musonda er belgisk statsborger av zambesisk herkomst. Han ble født i Brüssel den 15. oktober 1996, og er sønn av den tidligere Anderlecht-spilleren Charles Musonda.
Arsenal, Manchester City og Paris Saint-Germain skal også være interessert i Musonda, men ifølge kilden er det altså United som leder an.

Tirsdag 10. november:

16.50: Todomercadoweb.es. Hørt om dem? Vel, de hevder i en såkalt eksklusiv sak at Jose Mourinho er enig med United om utgangspunktet for en avtale som gjør ham til ny United-manager når Van Gaal slutter.

07.50: Så kan vi føye enda en mann til listen over vingspillere som nå linkes til Manchester United. Nå er det en nederlender av marokkansk herkomst, Ajax’ Anwar El Ghazi, som ifølge Daily Mail skal ha vekket Louis van Gaals interesse.
20-åringen debuterte for Ajax forrige sesong, og har allerede rukket å spille to landskamper for Oranje.

Mandag 9.november:

17.55: Manchester United har fått kritikk for angrepsspillet denne sesongen, men ifølge Telegraph skal United ha løsningen i siktet. Louis Van Gaal skal være interessert i å hente Newcastles Ayoze Perez i januar, men United vil kunne få konkurranse fra både Arsenal og Tottenham. London-klubben ryktes også å være interessert i 22-åringen som kom til Premier League i fjor.

10.00: – Vi trenger fart og kreativitet. Det er dommen til United-manager Louis Van Gaal. Med et utsagn som dette dukker det fort opp mange navn i ryktebørsen. Ifølge Daily Mail skal LVG være interessert i en rekke vinger. Leicester-komet Riyad Mahrez, Lazios Felipe Anderson og Southamptons Sadio Mane skal alle være på ønskelisten til Uniteds nederlandske manager.