Ryktesaker, uke 35

Manchester United skal ha fått avslått et bud på Wesley Sneijder.

Her samler United.no overgangsrykter i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 1. september:

21.00: Galatasarays presseansvarlige, Bulent Tulun, hevder at Manchester United fikk avslått et bud på Wesley Sneijder for to uker siden. Dette sier han til den tyrkiske avisen Milliyet.

– For to uker siden fikk Sneijder et indirekte tilbud fra United, men det ble ikke akseptert, sa han til avisen.

11.20: Tidligere i dag skrev vi at Athletic Bilbao fortsatt ikke vil forhandle med United om en overgang for Ander Herrera. Nå kan de se ut til at de ikke er så sikre på at han blir allikevel. Herrera er nemlig ikke i startelleveren til Athletic, som møter Real Madrid på Santiago Bernabeu kl 12.00 norsk tid. Herrera er som regel selvskreven i startoppstillingen, og det er ikke meldt om noen skade på spilleren.

11.00: Ikke så  mye nytt sålangt denne søndagen, men det skrives fortsatt mye om at Marouane Fellaini kommer til å bli United-spiller i løpet av mandagen. Daily Mail skriver også at Uniteds interesse for Fabio Coentrao er reell, og at et bud på rundt 20 millioner pund kan bli sendt til Real Madrid før vinduet stenger.

08.00: Lørdag ble det avslørt at Celtic jobber for å få til en låneavtale med Alexander Büttner, og at United kan være positive til en slik avtale. Men, det er bare dersom United får hentet inn Leighton Baines, og ettersom den overgangen drøyer, er Celtic i ferd med å innse at de må lete andre steder.

Lørdag 31. august:

20.00: Manchester United skal være klare til å selge Federico Macheda, og i følge Tuttomeratoweb, ønsker de å få til et salg før overgangsvinduet stenger. Foreløpig har ingen kommet med seriøse henvendelser for å kjøpe italieneren som har vært utlånt til Sampdoria, Queens Park Rangers og Stuttgart de siste to årene. United har derfor nå satt en pris på kun 3,5 millioner euro, for å få solgt før vinduet stenger.

19.40: I følge spanske meider er kan Fabio Coentrao ende opp i England før overgangsvinduet stenger. Marca melder at dersom Real Madrid, spilleren selv og Manchester United kan komme frem til en avtale, vil portugiseren forlate den spanske hovedstaden snart. Venstrebacken har slitt med lite spilletid i klubben, og Carlo Ancelotti foretrekker heller å bruke Marcelo på den plassen.

14.45: Roma-trener Rudi Garcia forteller pressen at det er for sent for Manchester United å kjøpe Daniele De Rossi. Han sier at midtbanespilleren er en legende som ønsker å spille for klubben, og at han ikke kommer til å forlate hovedstadsklubben.

13.00: Alexander Büttner har lenge blitt koblet til tyrkiske Beşiktaş og Benfica. Mediene har spekulert i at Manchester United ønsker å låne ut Büttner, og hente Baines fra Everton. Nå skal også Celtic ha kastet seg inn i kampen om nederlenderens signatur.

08.55: The Mirror har på ikke en høy stjerne blant alle fotballsupportere og kildekritikere, og avisen får ofte folk til å rynke litt skeptisk på nesen. Nå melder dog avisen det mange forventer, at Manchester United kommer stadig nærmere en overgang med Marouane Fellaini, og at overgangen vil komme i orden. I samme sak skriver avisen at United er forberedt på å øke budet på Ander Herrera, og at de engelske ligamesterne vil utløse utkjøpsklausulen til midtbanespilleren på 36 millioner euro, altså om lag 300 millioner norske kroner.

Fredag 30. august:

17.30: Italienske medier melder fredag at Manchester United skal ha lagt inn et bud på Daniele De Rossi, som skal ha blitt avslått av både Roma og spilleren selv. Budet påstås å være på 12 millioner euro, men det foreligger ingenting konkret som beviser at budet er reelt – i motsetning til budet på Ander Herrera.

12.00: Nani som mange en rekke ganger har vært linket bort fra Old Trafford, skal ha blitt enig med United om en ny femårskontrakt skal vi tro TMW.  

09.15: Christian Eriksen som mange  ganger har blitt linket til United, er på vei til å fullføre en overgang til kjøpeglade Tottenham. Spurs har fått tillatelse fra den gamle Arsenal-spilleren Marc Overmars til å snakke med dansken, og Overmars, som er Ajax sin sportsdirektør, har satt en prislapp på Eriksen på rundt 12 millioner pund, melder flere engelske aviser i dag.

08.45:  Manchester Uniteds andre bud på Everton duoen Leighton Baines og Marouane Fellaini på 36 millioner pund ble som kjent avvist av Everton, men nå forbereder United-manager David Moyes enda et bud for å sikre seg de to Goodison Park-yndlingene. Independent melder at Baines og Fellaini begge skal være veldig interesserte i en overgang til United og at det er grunnen til at Moyes ikke gir opp jakten på de to.

Samtidig skriver Daily Mirror at en overgang for de to Everton-spillerne vil koste United dyrt. Everton vil nemlig ha 25 millioner pund for hver av spillerne. Enkel matematikk skulle tilsi at det blir 50 millioner pund for begge to. Så gjenstår det å se om United er villige til å betale det…

Torsdag 29. august:

22.45: Ifølge Cope, en spansk radiokanal, skal Manchester United ha lagt inn et bud på €30 millioner for Athletic Bilbao-midtbanespilleren Ander Herrera. Herrera storspilte da Athletic Bilbao slo United ut av Europa League våren 2012. Det blir videre meldt at utkjøpsklausulen er på €36 millioner, og at baskerne ikke er interessert i å diskutere bud på under dette for 24-åringen. I pund tilsvarer dette rundt 31 millioner.

17.05: Chelsea har bekreftet signeringen av Samuel Eto’o. Det er derfor, skulle en anta, mer sannsynlig enn noen gang tidligere denne sommeren at Wayne Rooney blir i Manchester United. Kameruneren har også blitt linket til United, men de mer seriøse ryktene har hele tiden handlet om at det ville bli en overgang til Chelsea om det ikke ble Rooney-overgang.

14.50: Nick Powell kan ende i Wigan på lån kommende sesong, skriver Daily Mail. Uniteds motstander i Community Shield forbereder seg på bud på James McCarthy, og Powell vurderes som en mulig erstatter. United ønsker også at Powell får mer førstelagsfotball for å fortsette utviklingen. (Les saken her)

13.00: I den grad noen skulle være usikre: Shinji Kagawas agent, Thoms Kroth, har nå fastslått at Kagawa blir i Manchester United denne sesongen. Det meldes via en Kicker-journalist på twitter.

 

11.30: Flere medier skriver i dag om Tottenhams interesse for Javier Hernandez. Grunnen til at dette ikke er nevnt tidligere, er altså at vi hadde en større sak om dette onsdag, da Andy Mitten fortalte om Tottenham som kontaktet United angående Gareth Bale. Mitten påpekte imidlertid da at United IKKE vil selge meksikaneren. Dette til info.

10.00: Ifølge normalt pålitelige SportWitness skriver den belgiske avisa Sport Wereld, som jevnlig intervjuer Marouane Fellaini, at de føler seg ganske så sikre på at Fellaini ender i United.

09.50: Roberto Martinez har allerede snakket i dag, men da nevnte han (for en gangs skyld) ingenting om Fellaini/Baines.

 

08.35: Den spanske avisa AS skriver visstnok at United vil legge inn et bud på 43 millioner pund for Mesut Özil torsdag – selv om spilleren altså onsdag sa at han ville bli i Real. (Les om saken her i Daily Express)

08.30: Daily Mirror skriver at United nå har lagt inn et bud på 38 millioner pund for Everton-duoen Fellaini og Baines. Det nye budet skal være åtte millioner høyere enn forrige bud på duoen, men Everton misliker sterkt fremstøtet. (Les saken her.)

08.25: The Telegraph skriver at jo, Leighton Baines ønsker å forlate Everton til fordel for United, men at han forventer at det ikke kommer til å gå i orden. Baines skal ha fortalt Everton om dette tidlig i juli, og spørsmålet er om dette lekkes nå i et siste desperat forsøk på å få overgangen. Ifølge avisa vurderer Baines United som hans trolig siste sjanse til å få spille klubbfotball på aller øverste nivå. (Les saken her)

08.10: Til de som har håpet på Mesut Özil – nå sier han ifølge The Guardian at han ikke vil forlate Real Madrid. Tyskeren har vært koblet til både United og Arsenal, men nå stenger han for den muligheten. (Les saken her.) Andy Mitten skrev også om Özil onsdag – at United hadde blitt tilbudt tyskeren av agentfaren hans tidligere i august, men at United den gangen sa nei siden de jobbet mot andre mål.

08.05: The Sun skriver torsdag morgen det samme som Andy Mitten skrev i sin sak her på united.no, at United kan komme til å forsøke seg på Cesc Fabregas igjen i januar, hvis han ikke får så mye spilletid som ønsket i Barcelona.

08.00: Ifølge Roberto Martinez, Everton-manageren, har Leighton Baines ikke bedt om å få forlate Everton. (Les saken her) Marouane Fellaini scoret for øvrig Evertons vinnermål da han kom fra innbytterbenken og avgjorde i ekstraomgangene mot Stevenage i ligacupen.

Onsdag 28. august:

18.30: Ifølge The Independent skal Leighton Baines ha spurt klubbens formann og Everton-manager, Roberto Martinez, om en overgang til Manchester United. Baines skal ha et stort ønske om å spille for Manchester-klubben samt å spille i Champions League.

17.30: Sommerens heteste navn for Manchester United sin del har vært Cesc Fabregas. Nå meldes det at spanjolen aldri har hevdet å være interessert i å forlate Barcelona, dette kom frem under et intervju med den spanske tv-kanalen TVE.

17.25: Ifølge Marca og andre spanske kilder skal Real Zaragoza være nærmere ved å signere Angelo Henriquez. Chileneren scoret forrige uke mot West Brom da han spilte for U21-laget, men det skal ikke være snakk om en permanent overgang.

17.20: Mesut Özil skal ønske å kjempe for sin fremtid i Real Madrid. Under en pressekonferanse i forbindelse med sitt nye samarbeid med Adidas, skal tyskeren ha uttalt følgende:

«Jeg er lykkelig i Real Madrid og stolt over å være en del av laget. Jeg har kontrakt med klubben frem til 2016. […] Jeg tar det som et kompliment at andre klubber er interessert, men jeg har en kontrakt med Real Madrid og kommer til å bli værende her».

Til tross for dette melder Express at United skal være i ferd med å by 43 millioner pund for Real Madrid-spilleren, som også er også er ønsket av Arsenal.

17.10: Schalke sin sportsdirektør, Horst Heldt, skal ha uttalt at klubben vurderer å selge Julian Draxler til Manchester United eller Arsenal for 60 millioner pund. Det er talkSPORT som melder dette. Draxler er en kommende stjerne i Tyskland og har allerede 78 kamper spilt i Bundesligaen. Schalke-spilleren har dog kontrakt frem til 2018, men skulle en av de britiske klubbene komme med et bud er de lutter øre.

12.10: Manchester United planlegger et bud på Chelseas David Luiz(!). Det skriver i hvert fall Daily Mirror, og påstår at David Moyes skal være villig til å legge £30 millioner på bordet for å hente Chelsea-spilleren til Old Trafford. Avisen avviser derimot muligheten for en avtale som samtidig vil føre Wayne Rooney motsatt vei.

Moyes skal over flere uker, og i all hemmelighet, ha ført samtaler med Chelsea vedrørende en eventuell overgang for den brasiliansk forsvars- /midtbanespilleren. United-manageren har en sterk følelse av at Luiz’ til tider risikofylte spillestil kanskje ikke helt passer inn i Jose Mourinhos filosofi, og ser, med bare dager igjen av overgangsvinduet, sitt snitt til å gjøre et særdeles uventet fremstøt.

09.05: Den portugisiske avisen Record hevder at det fortsatt er muligheter for at United-aktuelle Ezequiel Garay kan kommet til å forlate Benfica før overgangsfristen utløper den 2. september.
Den argentinske midtstopperen har gjennom hele sommeren vært gjenstand for samtaler mellom Benfica- og United-ledelsen uten at det hittil har kommet noe konkret ut av dem. Årsaken sies å være klubbenes svært ulike oppfatninger om verdifastsettelsen.
Likevel; om vi ikke tolker vi Record helt feil, kan det nå være en viss bevegelse på gang.

08.50: Valencias Ever Banega har lenge hatt en stor beundrer i David Moyes, noe som naturlig nok har ført til spekulasjoner om at United-manageren ønsker å hente ham til Old Trafford. Nå ser det imidlertid ut til at han i så fall vil få hard konkurranse fra Tottenham. Ifølge Daily Star vil London-klubben – så snart den har solgt Gareth Bale, legge £25 overgangsmillioner på bordet for den argentinske midtbanemannen.

Tirsdag 27. august:

23.20: Det går sterke rykter om at Manchester United har fått akseptert et bud på 20 millioner pund på Marouane Fellaini, et bud som kan ende på totalt 24 millioner pund, hvis alle klausuler slår inn. Gratisavisa Metro har meldt overgangen, men er ikke av de aller mest pålitelige. Vi vil derfor anbefale alle om å ta det helt med ro, inntil United, Everton eller noen av de mest pålitelige United-journalistene skriver noe mer håndfast om dette.

14.15: Jeg kjenner ikke til nettstedet, men de følger fransk fotball tett og melder altså om en henvendelse på Patrice Evra.

13.00: Igjen Sky Sports, de er på hugget i dag. Nå melder de at Wayne Rooney IKKE har noen planer om å be om en overgang vekk fra United. Så får vi bare tro at kildene deres er troverdige.

12.00: Sky Sports melder at Gareth Bale er frustrert og sint  over at han ikke er solgt fra Tottenham til Real Madrid. Bale skulle vært på trening i dag, men har ikke møtt opp og ifølge Sky Sports kommer han heller ikke til å møte til trening som han skal. Så kan bare tiden vise om dette får noe å si for Uniteds eventuelle jakt på ham, men også Uniteds eventuelle jakt på Real Madrid-spillere som kan bli tilgjengelig om Bale reiser dit.

10.25: Roma og Juventus ser ut til å være klar for å sikre seg Nani. Dette ifølge flere italienske nettsider. Det rapporteres om en sum på om lag 13 millioner euro. (Les saken her, på italiensk)

10.10: På en pressekonferanse tirsdag morgen sier Roberto Martinez at Everton ikke har mottatt noen nye bud fra Manchester United på Fellaini og/eller Baines.

09.00: The Sun skriver at Uniteds neste bud på Fellaini vil være på totalt 25 millioner pund. Det vil være 20 millioner med en gang, men ytterligere fem millioner pund i klausuler avhengig av Uniteds suksess med belgieren.

08.45: The Times skriver at det skal ha vært United som la inn et bud på Gareth Bale, som ville gitt Tottenham mer penger med en gang enn det Real Madrid er villig til å gi. Avisa påpeker imidlertid at Tottenham ikke ønsker å selge til en rival i England, og at de bruker Uniteds interesse for å tvinge frem en bedre avtale med Real.

08.15: Tottenham krever 125 millioner pund for å selge Gareth Bale til United, skriver The Sun i en såkalte world exclusive. Monaco og Paris St. Germain har også kontaktet Tottenham om spilleren.

07.30: Jose Mourinho sa etter mandagens kamp at Wayne Rooney har 48 timer på seg til å kreve en overgang vekk fra United. – Hvis han ikke vil komme så vil jeg hente en annen spiller. Hvor lenge kan vi vente? 24, 48 timer…, sa Mourinho blant annet til Daily Telegraph. (Les saken her).

07.25: Marca skriver at både United og Barcelona følger Portos 22 år gamle midtstopper, Eliaquim Mangala. Speidere fra begge klubber så spilleren i aksjon mot Maritimo i helga (Les saken her)

07.20: Ifølge Daily Mirror kan Real Madrid komme til å selge både Mesut Özil, Angel di Maria og Karim Benzema til Premier League-lag, for å finansiere de ventede kjøpene av Gareth Bale og Luis Suarez. United skal ha sagt nei til Benzema, men har også blitt kontaktet angående Özil og Di Maria.  (Les saken her).

07.16: United kommer til å legge inn et bud på 20 millioner for Marouane Fellaini, skriver The Telegraph. United-journalist Mark Ogden hevder at budet vil legges inn innen søndagens kamp mot Liverpool, og at United nå går for kun Fellaini da de mener det er større sjanse for å få ham enn både ham og Baines. (Les saken her)

Mandag 26. august:

14.20: The Telegraphs United-journalist, Mark Ogden, skriver nå på twitter at United ikke skal ha budt på spilleren i dag.

 

 

11.30: Og bare for å fortsette med Gareth Bale (se 09.50), han returnerer nå til England, ifølge Sky Sports, etter at han var i Spania og de fleste der trodde han var der for å presenteres som Real-spiller tirsdag….Drummevirvel…drrrrrrrrrrrrrr….

09.52: Daily Mirror skriver at United nå vil by de ventede 35 millionene for Fellaini og Baines, men at de vil gå videre for bare Fellaini om det mislykkes. Dette fordi Moyes tror det vil bli lettere å få kloa i Fellaini enn Baines. (Les saken her)

09.50: Sky Sports melder mandag formiddag at kilder i Tottenham avviser at Gareth Bale er klar for Real Madrid, og at klubben vurderer bud fra flere enn det spanske hovedstadslaget. Hvem andre som eventuelt har budt sies det ingenting om, men vi tenkte likevel vi burde nevne det. ..The Suns United-journalist, Neil Custis, spekulerer også om United har tilbudt Tottenham en pakke hvor London-laget får det meste av pengene nå med en gang, i stedet for i mange avdrag, slik Real har tilbudt.

 

 

07.50: Jose Mourinho har ikke utelukket et bytte mellom Wayne Rooney og Juan Mata. Det er gratisavisen Metro som skriver dette, og de gjør det fordi Mourinho ikke avslo dette helt på siste pressekonferanse. Da handlet det nemlig mer om at det eneste Chelsea har hørt fra United, har handlet om budene Chelsea la inn.

– Det eneste vi har hørt fra United er at vi ikke aksepterer budet, og at spilleren ikke er til salgs. Det er alt. Hvis vi byr igjen og de sier nei, hva er det vi egentlig vi taper? Det eneste vi taper er at vi har brukt tid på å sende en email til…