Avslo Ander-bud

Athletic Club bekrefter at de har avslått et bud fra Manchester United på Ander Herrera.

Ryktene har surret på sosiale medier en stund allerede, men nå er det altså bekreftet – det var Manchester United som hadde lagt inn et bud på 30 millioner euro på Athletics Ander Herrera.

Etter at den spanske klubben selv bekreftet at det hadde kommet et bud på Ander Herrera torsdag kveld, ble Manchester United straks koblet til saken.

Klubben skrev allerede da at budet på 30 millioner var for lavt, og at den interesserte klubben var nødt til å utløse utkjøpsklausulen på 36 millioner euro for å sikre seg midtbanespilleren.

Ander Herrera er på ingen måte den første midtbanespilleren til å bli koblet til Manchester United denne sommeren, så de første rapportene fikk i hvert fall skeptikere til å rynke ørlite på nesen.

Nå er imidlertid budet bekreftet, så da gjenstår det å se om David Moyes og Ed Woodward er villige til å øke budet med 6 millioner euro (ca 48 millioner NOK) for å sikre seg den unge spanjolen.

Herrera spilte en viktig rolle da Athletic Club sendte Manchester United på hodet ut av Europa League for to sesonger siden, og har vært fast inventar på både klubb- og U21-landslag.

På spørsmål om hvilken spillertype Ander er, svarer La Liga-ekspert Petter Veland følgende: «Toveis midtbanespiller. God teknikk, gode pasningsegenskaper, flink til å takle. Ikke spesielt måfarlig, og litt ‘het’.»

Veland skriver også at han mener at Herrera er god nok til å spille for Manchester United, men legger samtidig til at han ikke mener han er verdt utkjøpsklausulen, og at han ikke tror at United vil utløse denne.