Målmaskinen (17) gjorde det igjen

Charlie McNeill ble selvsagt én av årsakene til at Uniteds U18-lag avanserte i prestisjetunge FA Youth Cup.

Se nederst for hvordan utviklingen i kampen var LIVE.

Det var et ungt United-lag som møtte Salford U18 borte i 3. runde av FA Youth Cup onsdag kveld. Shola Shoretire er tatt opp på førstelaget, flere spillere er i U23-troppen og noen er skadet.

Norske Isak Hansen-Aarøen, med en noe lysere sveis enn vanlig, var imidlertid tilbake etter et lengre opphold hjemme i Tromsø.

Der ble det diskutert et mulig utlån til moderklubben i eliteserien kommende sesong. Til slutt endte det imidlertid med at 16-åringen returnerte til Manchester, og han var god i comebacket onsdag.

Det var lett å se det tekniske registeret hans.

MED HVITT HÅR: Isak Hansen-Aarøen så ut til å ha farget håret til comebacket på U18-laget.

Det var imidlertid en annen 16-åring som gjorde 1-0.

Unge Daniel Gore var nemlig sist på et flott angrep som startet helt tilbake på egen 16-meter, og inneholdt 13 pasninger før Gore headet ballen inn på bakre stolpe etter et fint innlegg fra høyreback Iestyn Hughes.

Se 1-0-målet her.

United-ledelsen var også fortjent da lagene gikk til pause, på det som var en gjørmete bane.

Etter 67 minutter ble det game over i favør United.

Alejandro Garnacho spilte ballen til 17 år gamle Charlie McNeill som vendte bort oppasser og skaffet seg rom på nydelig vis før han dunket ballen over keeper fra skrått hold.

Se 2-0-målet her.

Det var hans 15. mål på 13 kamper fra start for U18-laget.

Det er også bare noen dager siden han ble matchvinner da U18-laget senket Liverpool, og det etter at han i februar scoret alle fire målene mot sin tidligere klubb, Manchester City.

McNeill dro nemlig fra United til City-akademiet da United-akademiet lå med brukket rygg, før han returnerte i sommer. Ifølge jungeltelegrafen i Manchester skal han allerede ha scoret 600 mål i karrieren – og 100 av dem i én sesong for City.

– Jeg er veldig glad for scoringen min og seieren. Scoringen var pen, men jeg skulle hatt en til på slutten. Det er litt frustrerende at jeg ikke klarte å score på den, men neste gang skal den sitte, sa McNeill til MUTV etter kampen.

– Jeg stortrives her i United. Jeg elsker tilværelsen her. Jeg elsker klubben tvers gjennom og trenerne og medspillerne her hjelper meg hver eneste dag.
– Vi har lyst til å gå hele veien i år. Nå venter kanskje Liverpool i neste runde og det blir en kamp alle virkelig vil vinne og vi vet hva det betyr.
Det ble ikke flere mål i onsdagens kamp, men seieren betyr at U18-laget er klare for 4. runde der de skal møte enten Liverpool eller Sutton.

Forrige sesong ble det semifinale før Chelsea ble for sterke, men denne sesongen skal Uniteds U18-lag være betydelig sterkere.

Se terminliste, les alle referat og mer for U18-laget her.

FA Youth Cup: Salford 0 (0) – 2 (1) Man. United

FA Youth Cup, 3. runde
Peninsula Stadium

Uniteds lag: Radek Vitek – Iestyn Hughes, Alvaro Fernandez, Bjorn Hardley, Charlie Savage – Martin Svidersky (Kobbie Mainoo 86), Isak Hansen-Aarøen – Alejandro Garnacho, Dan Gore (Marc Jurado 63.), Noam Emeran (Sam Mather fra 93); Charlie McNeill.

Innbyttere: Dermott Mee, Jurado, Sam Murray, Kobbie Mainoo, Sam Mather, Dillon Hoogewerf.

SLUTT: United vinner fullt fortjent uten å imponere. Dagens høydepunkt var Charlie McNeills 2-0-scoring (som du kan se lenger ned i live-feeden. Isak Hansen-Aarøen leverte en god kamp på Uniteds midtbane. Nå venter enten Liverpool eller Sutton United i neste runde.

93 min: BYTTE UNITED: Noam Emeran erstattes av Sam Mather de siste sekundene.

93 min: En siste sjanse til United på frispark fra ca 20 meter.

92 min: Vitek fanger et høyt innlegg i feltet. Det var nok det. Kun minuttet igjen nå.

90 min: Det legges til minimum tre minutter.

88 min: Farlig Salford-frispark. United-spillerne sover og to Salford-spillere får muligheten til å avslutte. Trolig lurer de hverandre for ingen av dem reagerer skikkelig og ballen går ut over dødlinjen. Stor, stor sjanse for hjemmelaget.

86 min: BYTTE UNITED: Martin Svidersky går ut og Kibbie Mainoo kommer inn på tampen.

86 min: Kun noen få minutter igjen og dette har United kontroll på.

81 min: En sjelden halvsjanse for vertene, men Hardley er rask og stødig på det sleipe underlaget. Spiller vegg med keeper Vitek og løser den situasjonen på ypperlig vis.

79 min: Hansen-Aarøen slipper ballen til Garnacho som trekker inn i banen. Fyrer løs fra kanten av 16-meteren, men skuddet går over. En god mulighet til United og nå er det en klar forskjell på lagene.

Liverpool eller Sutton United venter i neste runde for Manchester United om dette resultatet står seg.

73 min: Noam Emeran få gult kort. Det så ut som et krystallklart straffe, men dommeren gir United-spilleren gult kort for filming. I motsetning til i Premier League har vi ikke 837 kameravinkler å se situasjonen fra. Umulig å si hva som er rett, men Emeran var ikke enig med dommeren for å si det slik.

67 min: MÅL: SALFORD – UNITED 0-2: Der sitter den og der viser Charlie McNeill hvorfor det snakkes så varmt om hans potensial. McNeill får ballen, tilsynelatende i en ufarlig posisjon, men tråkler seg fri helt ned til dødlinjen, drar med seg ballen utigjen og akkurat langt nok til å få riktig vinkel på skuddet som han banker i krysset. Vakkert, vakkert, vakkert!

63 min: BYTTE FOR UNITED: Målscorer Dan Gore går ut (ordspill ikke tilsiktet), mens Marc Jurado kommer inn.

62 min: DER SKULLE DET STÅTT 2-0! Noam Emeran blir spilt alene gjennom, men får ikke avsluttet skikkelig.

59 min: Kvaliteten har dabbet litt nå etter noe oppløftende minutter av United. Neil Ryans gutter har tilsynelatende god kontroll, men så lenge det kun står 1-0 kan ting fort snu.

54 min: Nydelig pasning fra Hardley til Garnacho som dessverre bruker et touch for mye og avslutningen fra 6-7 meter blokkeres. Stor mulighet til å øke til 2-0.

Alvaro Fernandez dribler seg ut av eget forsvar på elegant vis. Har fått sine sjanser på U23-laget og er absolutt en spiller å følge nøye med på. Elegant.

48 min: Finspill er ikke akkurat den beskrivelsen undertegnede ville brukt på det vi er vitne til akkurat nå. Mange dueller og lite spill, men jeg sier det igjen: Banedekket er alt annet enn strøkent.

46 min: 2. omgang er i gang

PAUSE: United leder fortjent etter Dan Gores heading. Det er ingen stor fotballkamp, men den gjørmete banen få ta sin del av skylden for det.

44 min: Oisann!. Hjemmelaget får et hjørnespark som nesten ekspederes rett i mål. Ballen får en solid skru og treffer stolpen direkte fra corner. Der var United heldige.

40 min: Isak Hansen-Aarøen vil ha flere mål før pause. Tråkler seg forbi flere Salford-spillere med et solid dribleraid, men stoppes i siste liten. Har vært god så langt.

36 min: MÅL! Salford – United 0-1. Endelig sitter den for United. Hughes kommer fri på høyrekanten og legger et presist innlegg. Det stanger Dan Gore kontant i mål. Når det er vrient å spille langs bakken, var dette ikke en dum løsning. Fortjent ledelse. Jeg tror vi talte minst ti pasninger fra egen 16-meter og frem til ballen lå i nota. Pent.

United har skrudd opp tempoet et hakk og Salford sliter tidvis å henge med. Fremdeles målløst. Isak Hansen-Aarøen har forresten gjort det enkelt for oss å få øye på ham. Nordmannen har farget håret helt hvitt.

28 min: ENDELIG ACTION! En smart pasning fra Isak Hansen-Aarøen åpner gjestenes forsvar. Først er det McNeill som får skuddet blokkert og så er det Charlie Savage som skyter utenfor på returen. Store muligheter for United, men fremdeles 0-0.

26 min: Salford med noe som ligner på en halvsjanse, men Hansen-Aarøen er tilbake i eget forsvar og rydder opp. Positiv start av nordmannen.

23 min: Halve 1. omgang er passert uten at det har vært all verden å melde om.

18 min: Brukbar sjanse for United, og der er Isak Hansen-Aarøen som får avsluttet. Skuddet blir blokkert og ender i en corner som blir resultatløs.

15 min: Alvaro Fernandez har spilt bra i innledningen, men varter opp med et vanvittig klareringsforsøk. Skal klarere et innlegg, men sleiver fullstendig og ballen spinner i en bue bakover og like utenfor Radek Viteks mål, Corneren blir heldigvis mindre innholdsrik.

10 min: United har det meste av spillet, men har ikke spilt seg frem til flere sjanser siden McNeills tidlig i kampen.

Det MÅ forresten kåres en vinner i kveld, om det så må ekstraomganger og straffesparkkonkurranse til

4 min: Og ikke før er vi ferdig med værmeldingen så får United, for anledning iført de mørke grå bortedraktene, en stor sjanse. Noam Emerans innlegg når nesten Charlie McNeill. Men bare nesten…

3 min: Salfords hjemmebane ligner til forveksling en potetåker flere steder. Det har regnet tungt i Manchester i hele dag og banen er blytung.

1 min: Vi er i gang på Peninsula Stadium i Salford