– Maguire trolig ute i én måned

Harry Maguires skade verre enn først antatt.

Harry Maguire pådro seg en muskelrift i hoften mot Wolverhampton.

Nå virker det som om skaden er mer alvorlig enn det Ole Gunnar Solskjær antydet da han snakket med pressen etter semifinaletapet mot Manchester City i ligacupen.

– Vi vet ikke. Det kommer ikke til å være en langvarig skade. Jeg tror ikke han blir klar til helga, men vi får se, sa Solskjær da han ble spurt om Maguires skade etter tirsdagens byderby. 

LES OGSÅ: Disse er ute med skade nå

Rift i hofta

James Ducker i Telegraph, David McDonnell i Mirror og Simon Stone i BBC er alle blant journalistene som følger United aller tettest og de kommer alle med likelydende rapporter, nemlig at det skal være en rift i hoftemuskelaturen som har satt Maguire på sidelinjen.

LES OGSÅ: Solskjær stoppermareritt

Mens McDonnell skriver at det er snakk om ca én måned, nøyer Stone seg med å si at skaden er atskillig verre enn det Solskjær antydet på pressekonferansen etter City-kampen.

Ole Gunnar Solskjær fortalte MUTV etter kampen mot Wolverhampton at de vurderte å ta stopperen av til pause, men at Maguire selv mente han kunne spille videre.

SKADET: Det var ikke dette Solskjær trengte nå. Harry Maguire går trolig glipp av resten av januar-kampene.

Om skaden allerede var skjedd, eller om den ble verre av at han spilte videre blir bare spekulasjoner på dette tidspunktet, men Telegraph-journalisten Ducker hevder at andreomgangen på Molineux forverret situasjonen.

Diogo Dalot og Axel Tuanzebe har også vært, eller er, ute med hofteproblemer denne sesongen.

Dalot returnerte til spill mot Wolverhampton, og satt på benken mot Manchester City. Tuanzebe har ikke spilt siden United møtte Colchester i ligacupen.

Sliter på stopperplass

Med Harry Maguire ute med skade er det enda en midtstopper i troppen som Solskjær ikke kan sette i en startoppstilling.

Fra før har United Axel Tuanzebe, Eric Bailly, Timothy Fosu-Mensah og Marcos Rojo ute med skade. 

SKJØRT: Midtforsvaret i Manchester United har blitt utsatt for mang en skade denne sesongen, og forestillingen vi fikk se fra Phil Jones mot City gjorde ikke mange supportere beroliget.

Det betyr at det er Phil Jones, som grunnet lite spilletid for tiden fikk krampe mot Manchester City, og Victor Lindelöf som er de friske seniorspillerne som kan brukes på stopperplass.