– Sangen bør droppes

Pete Boyle sjekket først. Så bekreftet Lukaku det selv.

Den har vært omstridt den siste uka, Lukaku-sangen som noen har forsøkt seg på den siste tiden. En sang hvor man blant annet synger om størrelsen på Lukakus kjønnsorgan.

Kick It Out, en organisasjon som jobber mot rasisme innenfor fotballen, oppfordret United om å stoppe sangen.

Det fikk debatten til å ta av.

Les saken: United oppfordres til å stoppe Lukaku-sang

Noen mente det var hårsårt, at slike «spøker» var en del av fan-kulturen, og la ved flere andre eksempler på sanger som har vært på kanten, men uten at noen har reagert på dem. Flere forsøkte seg med at «om jeg hadde hatt det som det synges om så ville jeg likt at det ble sunget om det»

Andre mente at sangen bare var flau, og var mer eller minde enig i Kick It Outs innvendinger.

PETE BOYLE: Under et besøk i Oslo.

– Vet at det ikke ligger noe ondt bak

Torsdag ettermiddag sjekket Pete Boyle, kjent fra United-miljøet som en av dem som blant annet lager United-sanger, saken litt nærmere.

Han fikk da vite at Lukaku selv skulle ønske at sangen ble droppet.

– Jeg snakket med noen som er veldig tett på alle United-spillere i dag, og selv om Romelu vet at det ikke ligger noe ondt bak sangen så ville han foretrukket at vi ikke sang den, skrev Boyle i en rekke tweets.

– Laget spiller bra, og kunne klart seg fint uten den forstyrrelsen alt med dette medfører.

– Dette betyr ikke at jeg skal fortelle noen om hva de skal synge eller ikke, men jeg viderebringer bare en melding fra en person tett på Lukaku og spillerne, skrev Boyle.

Til slutt la Boyle til at han forventer kritikk for at han skriver dette.

– Men disse tweetene er genuine og hundre prosent korrekt gjengitt.

– La oss gå videre sammen

Like etter fulgte Uniteds offisielle twitter-konto opp med en melding fra den belgiske spissen – som ga Boyle helt rett.

– Støtten deres har vært fantastisk etter at jeg kom hit. Dere fans har også kun ment det positivt med disse sangene, men la oss nå se fremover sammen, skrives det – hvor det ligger implisitt at han mener at sangen bør droppes. Hashtaggen var også #respecteachother (respekter hverandre).

Hva bør United-fansen nå gjøre?